Zafer Partisi'nden Sağduyu Çağrısı: 'Provokasyonlara Kapılmayalım'

Zafer Partisi Gaziantep İl Başkanlığı, şehirdeki sığınmacı sorununa dair önemli bir basın açıklaması yaptı.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Yapılan açıklamada, yıllardır Türk halkının üzerinde büyük bir ekonomik, sosyal ve demografik yük olan sığınmacılar meselesinin artık çözülmesi gerektiği vurgulandı. Gaziantep'in bu yükü taşıyan şehirlerden biri olduğu belirtildi.

Şehirde bulunan 41 sivil toplum örgütünün sığınmacılar konusundaki açıklamaları ve Ticaret Odası ile Sanayi Odası'nın desteğiyle, İçişleri Bakanlığı tarafından şehirdeki bazı kaçak Suriyelilerin Suriye'ye geri gönderildiği bildirildi.

Açıklamada, AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Beşar Esad ile tekrar görüşebileceklerini belirtmesinin ardından Türkiye ile Suriye arasındaki atıl duran bir sınır kapısının hizmete alındığı ifade edildi. Ancak Suriye'nin kuzeyinde Türkiye tarafından ekonomik olarak desteklenen bazı grupların, El Bab'daki sınır kapısının açılmasına tepki olarak Türk tırlarına ve binalara silahlı saldırılar gerçekleştirdiği kaydedildi.

Zafer Partisi, bu olayların Gaziantep'teki sığınmacıların geri gönderilmesine tepki olarak bazı grupların çıkardığı olaylarla ilişkili olduğunu, ancak bu durumun Kayseri ile hiçbir ilgisi olmadığını belirtti. Küçük bir grup Suriyeli örgütün Türk devletine kimlerle görüşüp kimlerle görüşmeyeceğini belirlemesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan parti, Gaziantep'ten kimlerin geri gönderileceğine karar verme yetkisinin de bu saldırgan gruplara ait olmadığını ifade etti.

Zafer Partisi Gaziantep İl Başkanlığı, Türk halkını ve Türk devletini uyarmalarının haklılığını gösterdiğini belirterek, Gaziantep halkını olayları soğukkanlılıkla izlemeye, tahriklere kapılmamaya ve herhangi bir tahrik girişimini partilerine veya güvenlik güçlerine bildirmeye davet etti.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN