• Haberler
  • Eğitim
  • GİBTÜ'de yenilikçi bir dokunuş makine laboratuvarı faaliyete açıldı

GİBTÜ'de yenilikçi bir dokunuş makine laboratuvarı faaliyete açıldı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Makine ve Metal Teknolojisi, Makine Programı Bölümü'nün makine laboratuvarı açılışı gerçekleştirildi. GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, yeni laboratuvarın öğrencilerin eğitim kalitesini artıracağını söyledi.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Makine ve Metal Teknolojisi, Makine Programı Bölümü’nün makine laboratuvarı açılışı gerçekleştirildi. GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, yeni laboratuvarın öğrencilerin eğitim kalitesini artıracağını söyledi.

Yeni laboratuvarın açılışına GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feridun Bilgin, TBMYO Müdürü Doç. Dr. İpek Atik, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Yeni laboratuvarın öğrencilerin eğitim kalitesini artıracağını belirten GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, “Üniversitemiz, öğrencilerimizin mesleki gelişimine ve sektörde daha donanımlı bireyler olarak yetişmelerine büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu laboratuvar, öğrencilerimizin mesleki becerilerini güçlendirmeleri için geliştirilmiş, modern ekipman ve teknoloji ile donatılmış bir ortam sunmaktadır. Burada gerçekleşecek pratik deneyimler, öğrencilerimize sadece teorik bilgi değil, aynı zamanda sektördeki güncel uygulamalarla da tanışma fırsatı verecektir” dedi.

“TBMYO, mesleğin gerektirdiği bütün donanımlara sahip”

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Makine ve Metal Teknolojisi, Makine Programı Bölümü’nün vizyonundan da bahseden Rektör Demir, “Nitelikli öğretim elemanı kadrosuyla, yenilikçi ve oluşturarak bir bakış açısı benimseyen, kendini her daim güncelleyen, sektörün ihtiyaçlarına cevap veren, üniversite-sanayi iş birliğini geliştirerek fark oluşturmayı amaçlayan bölge ve ülke sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapan, insan odaklı bir eğitim anlayışıyla öncü ve küresel anlamda üniversitemizi bir marka hâline getiren yüksekokulumuz çevreye ve toplumsal değerlere saygılı, sorgulayan, analitik düşünce yapısına sahip, çağdaş, yaşam boyu öğrenmeye odaklı, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan, güncel müfredatı takip eden, endüstrinin ihtiyaç duyduğu alanlarda teknik ve uygulamalı eğitim almış, mesleğin gerektirdiği bütün donanımlara sahip bireyler yetiştirme gayretindedir” ifadelerini kullandı.

Laboratuvarda neler var

Laboratuvarın üniversitenin araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feridun Bilgin, “Makine laboratuvarı, üniversitemizin bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarının daha da ileri taşınmasına yardımcı olacaktır” dedi.

TBMYO Müdürü Doç. Dr. İpek Atik ise laboratuvarın öğrencilerin uygulamalı eğitimlerini destekleyeceğini vurgulayarak, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökme ve mesleki becerilerini geliştirme konusunda önemli bir fırsat sunacağını ifade etti. Makine ve metal teknolojisi alanlarında eğitim gören öğrencilerine daha kaliteli bir eğitim sunmaya ve araştırma faaliyetlerini geliştirmeye katkı sunacak olan laboratuvarda, CNC tezgâhları, 3D yazıcılar, metal işleme makineleri ve diğer çeşitli ekipmanlar bulunuyor.

GİBTÜ'de yenilikçi bir dokunuş makine laboratuvarı faaliyete açıldı

Bakmadan Geçme