Şehitkamil'de emeklilere özel 'Emeklihane' açıldı

Emeklilerin, kaliteli zaman geçirebilmelerini sağlamak amacıyla hizmete sunduğu Emeklihane'nin açılışında konuşan Umut Yılmaz, emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti ve bu sorunların çözümü için yoğun çaba harcayacaklarını vurguladı.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Emeklilerin, kaliteli zaman geçirebilmelerini sağlamak amacıyla hizmete sunduğu Emeklihane’nin açılışında konuşan Umut Yılmaz, emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti ve bu sorunların çözümü için yoğun çaba harcayacaklarını vurguladı.

Karşıyaka bölgesindeki Bosna Hersek Parkı içerisinde yer alan Emeklihane, emeklilerin kaliteli zaman geçirebilmelerini sağlamak amacıyla hizmete sunuldu. Emeklihane, emeklilerin çeşitli aktivitelerle zaman geçirebileceği bir mekan olarak tasarlandı. Tesiste, emekliler yeni arkadaşlıklar kurabilecek, sosyalleşebilecek, çay ve kahveyi bedava, meşrubatları uygun fiyatlarla tüketebilecekler.

Ayrıca, kitap ve gazete okuyabilecekleri, satranç ve dama gibi çeşitli akıl ve zeka oyunları oynayabilecekleri alanlar da bulunuyor. Bu özellikleriyle Emeklihane, emeklilerin hem dinlenebileceği hem de zihinsel olarak aktif kalabilecekleri bir ortam sunuyor.

“Emekliyi hiçbir zaman unutmadık”

Başkan Umut Yılmaz, konuşmasına emeklilere verdiği önemin altını çizerek başladı. Yılmaz, “Bugün burada yine çok güzel, çok mutlu bir şekilde çok güzel bir açılışa inşallah şahitlik edeceğiz. Biz hiçbir zaman emekliyi unutmadık" şeklinde konuştu.

“Emekli artık bayram olmasın istiyor”

Yılmaz, emeklilerin karşı karşıya olduğu ekonomik sıkıntılara değinerek, “Emekli, artık yaşamaya utanır hale geldi. Emekli eve giderken ekmek toplamaya başladı. Eskiden bayram olurdu, herkes mutlu olurdu. Emekli artık bayram olmasın istiyor. Çocuğuna, torununa hediye alamıyor” dedi.

“Evladınız her zaman yanınızda”

Emeklilerin maaş konusunun çözümü için çalışacaklarını açıklayan Yılmaz, emeklilerin her zaman yanında olacaklarını ve onların yaşam kalitesini artırmak için çalışacaklarının altını çizdi. Yılmaz, “Emeklilerin maaş konusuna gelince, biz göreve geldikten 15 gün sonra ekonomik tedbir paketini yayınladılar. Bunu aşacağız. Buna rağmen bayramdan önce 2 bin 500’e yakın emekli amcamıza, teyzemize biz elimizden geldiğince yardım ettik. Emekli amcalar, emekli teyzeler; çocuğunuz, evladınız her zaman yanınızda” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa ve umre ziyareti müjdesi

Yılmaz, Şanlıurfa ve Umre ile ilgili ziyaretler başlatacaklarını müjdeleyerek, “Haftaya inşallah Şanlıurfa’ya din turizmi adı altında emekli amcalarımızı, teyzelerimizi hem Balıklıgöl’e hem Göbeklitepe’ye seferler düzenleyerek götürmeye başlayacağız. Allah izin verirse umre tarihini bekliyoruz. Bana tam olarak Eylül gibi başlayacağız, dediler. Bunun çağrısını yapacağız. Kesinlikle ilk turda biz de varız. Umre turumuzu unutmadık” dedi.

Yılmaz, “Büyükşehir şimdi bizimle yarışa girdi. Biz ne yaparsak yapmaya başladılar. Çok mutluyum. 2 aylık, 3 aylık bir belediye başkanını, 15 yıllık bir belediye başkanının takip etmesinden gurur duyuyorum. Biz de onlarla yarışacağız. Onları da örnek alıyoruz. Bu yarıştan, halk kazanmalı" şeklinde konuştu.

Hizmet yarışının halka fayda sağlaması gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, emeklilere yönelik projelerin devam edeceğini ve bu projelerin halkın refahını artıracağını söyledi.

“İkincisini de en fazla 1 ay sonra açacağız”

Konuşmasını, Emeklihane’nin açılışını kutlayarak tamamlayan Yılmaz, “Bu, ilki. İnşallah ikincisini de en fazla 1 ay sonra açacağız” diye konuştu.

“Emeklihanemiz sizlere hayırlı olsun”

Başkan Yılmaz, Şehitkamil’de açılan Emeklihane adlı mekanın emeklilere hayırlı olmasını dileyerek, “Bu Emeklihane’de çaylarımızı bedava vereceğiz. Meşrubatlarımız, bakkalın yarısı olacak. Sizler, burada kaynaşacaksınız” diye konuştu.

Yılmaz, kadın-erkek eşitliğine vurgu yaparak, emeklilerin bu mekânda rahatça vakit geçirebileceğini ve sosyal bağlarını güçlendirebileceğini aktardı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN