CHP'li Öztürkmen Gaziantep Okullarını İnceledi: 'Güvenlik ve Temizlik Yok, Devlet Kaçak İşçi Çalıştırıyor'

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, kentteki okulları gezerek yaptığı incelemelerde, ciddi güvenlik ve hijyen sorunlarına dikkat çekti

Öztürkmen, okullarda güvenlik görevlisi bulunmadığını, temizlik personelinin ise yetersiz olduğunu belirtti. Ayrıca, bu temizlik görevlilerinin asgari ücretin altında ve sigortasız çalıştırıldığını iddia etti.

Öztürkmen, özellikle Şehitkamil ilçesindeki Mete Uygun İlkokulu'nda karşılaştığı manzaraların eğitim sistemindeki ciddi sorunları gözler önüne serdiğini vurguladı. 8 sınıfta 800 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, güvenlik görevlisi bulunmadığını ve öğrencilerin karanlıkta evlerine dönmek zorunda kaldığını belirtti. Velilerin ise uyuşturucu satıcılarından ve göçmen gruplarından endişe ettiğini ifade etti.

Gaziantep'te 18 okulun depremde yıkıldığını veya ağır hasar aldığını, ancak bu okulların yerine yenisinin hâlâ yapılmadığını belirten Öztürkmen, öğrencilerin başka okullara dağıtıldığını ve bu durumun kapasite sorununu daha da büyüttüğünü söyledi.

Öztürkmen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın temizlik personelinin İŞKUR bünyesindeki İşgücü Uyum Programı'ndan karşılanması kararının, düşük ücretler nedeniyle yeterli sayıda temizlik görevlisi bulunamamasına yol açtığını belirtti. Ayrıca, temizlik personelinin sigortasız çalıştırıldığını iddia ederek, devletin bu şekilde "kaçak işçi" çalıştırdığını ileri sürdü.

Gaziantep'te birçok okulda Suriyeli öğrencilerin yoğun olduğunu dile getiren Öztürkmen, bazı okullarda Arapça tabelalar ve panoların bulunduğunu, Suriyeli tercümanların istihdam edildiğini de belirtti. Eğitime yeterli bütçe ayrılmadığını, ancak Cumhurbaşkanlığı harcamalarının artarak devam ettiğini ifade ederek, "Sarayda tasarruf yok, eğitimde var" dedi.

Bakmadan Geçme