Çevre

Çevre Haberleri

Aniden bastıran sağanak yağış sürücülere zor anlar yaşattı

Gaziantep'te aniden bastıran sağanak yağış sürücülere zor anlar yaşattı.

Son 53 senenin en yağışlı yılı 2009 oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 1970 ile 2023 yılları arasındaki yağış raporuna göre son 53 senenin en yağışlı yılı 2009 oldu.

Büyükşehir'in 27 Mw'lık dev enerji yatırımının 11 Mw'lık bölümü hizmet vermeye başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yenilenebilir Enerji Buluşmaları kapsamında 27 Megavatlık Güneş Enerjisi Santrali'nin ilk 11 Megavatlık bölümü düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı

Gaziantep İl Sınırlarında Hafif Şiddetli Deprem Kaydedildi

20 Mart 2024 tarihinde saat 00:54'te, Gaziantep ilinin İslahiye ilçesine bağlı Kayabaşı bölgesinde hafif şiddette bir deprem meydana geldi. Deprem, yerel saatle 00:54'te, yerin yaklaşık 2.5 kilometre altında gerçekleşti.

Gaziantep'e yeni 8 bin 250 araçlık 15 otopark

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından yeni park yönetim sistemiyle yeni dönemde 8 bin 250 araçlık otopark sistemi kurulacak.

Gaziantep İli Konut Kuraları 19 Mart'ta Çekilecek

Gaziantep ilindeki konut kura çekimleri, 19 Mart 2024 tarihinde saat 14:00'te AFAD Başkanlığı'nda gerçekleştirilecek.

Fadıloğlu, işlenmeyen arazi bırakmadı

Daha önce 57 kırsal mahallede yaklaşık bin 500 kilometre arazi yolu açan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şimdi de açılan arazi yollarında mucurlama çalışması yürütüyor.

Gaziantep'te aniden bastıran sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Gaziantep'te aniden bastıran sağanak yağmura vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Islanmak istemeyen vatandaşlar sığınacak yer ararken trafikte yoğunluk yaşandı.

Yaprak Mahallesi eski dokusunu tekrardan kazanacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi KUDEB Daire Başkanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliğinde İTÜ Geliştirme Vakfı destekleriyle yürütülecek çalışmayla, tarihi Yaprak Mahallesi'nde deprem sonrası sokak ve mahalle ölçeğinde yok olan geleneksel dokunun tekrardan kazandırılması sağlanacak.

Gaziantep'te Yeşilay Haftası için farkındalık korteji

Yeşilay Gaziantep Şubesi tarafından, Yeşilay Haftası kapsamında emniyet ekipleri ve gönüllü vatandaşların katımıyla bando takımı eşliğinde farkındalık korteji düzenlendi.

Türkiye'nin en güzel güvercinleri Karkamış'ta görücüye çıktı

5. Türkiye Filo Güvercin Güzellik Yarışması, Gaziantep'in Karkamış ilçesinde yapıldı. Türkiye'nin en güzel güvercinlerinin görücüye çıktığı yarışmada yüzlerce güvercin en güzel seçilmek için yarıştı.

Gaziantep Valiliği'nden Trafik Düzenlemesi Uyarısı: Yollar Kapanıyor!

Gaziantep Valiliği, şehir genelinde güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla önemli bir duyuru yaparak halkı bilgilendirdi.

Gaziantep'te sıfır atık için iş birliği protokolü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Kulübü Derneği tarafından yürütülecek Sıfır Atık Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.

Deprem bölgesindeki besicilere milyonluk yem desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İslahiye ve Nurdağı'nda hayvan yetiştiriciliği yapan ve hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlara toplamda 2 milyon kilogram hayvan yemi dağıtacak.

Yaralı bulunan kızıl şahin tedavi altına alındı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin tedavi altına alındı.

TAG Otoyolu'nda Gaziantep Batı Alın Gişesi İnşaatı Nedeniyle Ulaşım Kontrollü Sağlanıyor

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Gaziantep'in Narlı Kavşağı ile Gaziantep Batı Kavşağı arasında bulunan TAG Otoyolu'nun 7-8.km.leri arasında, Gaziantep Batı Alın Gişesi'nin yapım çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir'den bölgeye uyumlu fıstık, nar, üzüm ve incir fidanı desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından toplam 47 bin fıstık, nar, üzüm ve incir fidanının çiftçilere dağıtımı yapıldı.

Tahrip olan tren istasyonu depremden 1 yıl sonra tekrar görüntülendi

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki tren istasyonunda asrın felaketinin şiddetiyle savrulan vagonlar kaldırılırken tahrip olan tren rayları onarıldı. Felaketten 1 yıl sonra depremin tahrip ettiği tren yolunu tamamen yenilemeye yönelik çalışmalarının sürdüğü ve yakın zamanda tekrar faaliyete geçeceği öğrenildi.

Osmaniye-Gaziantep Yolu Üstyapı Yenileme Çalışmaları Nedeniyle Trafik Kapatıldı

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Osmaniye-Gaziantep yolunun 4-7. kilometreleri arasında gerçekleştirilen üstyapı yenileme çalışmaları sebebiyle yolun trafiğe kapatıldığı bildirildi. Bu süreçte, ulaşımın kontrollü bir şekilde servis yolundan sağlandığı belirtildi.

Toplam 350 haber.