Gaziantep İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, Gaziantep ve çevresi, 21 Eylül 2024 Cumartesi günü kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altına girecek.

Uyarıda, özellikle öğle saatlerinden sonra başlayacak olan yağışların, akşam saatlerine doğru etkisini artırarak kuvvetli bir şekilde devam edeceği bildirildi. Osmaniye ve Adana hattıyla birlikte Gaziantep genelinde sel, su baskını, heyelan ve yıldırım gibi risklerin oluşabileceği belirtildi.

Gaziantep'te beklenen kuvvetli yağışın, kısa sürede yoğun miktarda yağış bırakacağı ve yer yer kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuz hava koşullarına yol açabileceği ifade edildi. Özellikle su baskınlarına karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji ayrıca, yağışlarla birlikte meydana gelebilecek yıldırım tehlikesine karşı açık alanlarda bulunulmaması ve kuvvetli rüzgar nedeniyle çatı uçmaları ya da ağaç devrilmeleri gibi durumlara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda da uyarıda bulundu. Vatandaşlardan, riskli bölgelere girmemeleri ve tedbirli olmaları istendi.

Yağışların etkisinin 22 Eylül 2024 Pazar günü öğle saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade ederken, olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların da kişisel tedbirlerini almalarının önemine dikkat çekti.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR