Gaziantep'te Güvenli Gıda Denetimleri: 1 Ton 112 Kg Hijyenik Olmayan Peynir Ürünü İmha Edildi

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi ekipleri tarafından yapılan güvenli gıda denetimlerinde önemli bir başarıya imza atıldı

Denetim ekipleri, depo olarak kullanılan kayıtsız bir işletmede, hijyenik olmayan koşullarda muhafaza edilen ve nerede üretildiği bilinmeyen 1 ton 112 kilogram peynir ürününe el koydu.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, işletmenin mühürlendiği ve gerekli yasal işlemlerin uygulandığı bildirildi. Açıklamada, "Valiliğimiz Koordinasyonunda Tarım Orman İl Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi ekipleri tarafından yapılan güvenli gıda denetimlerinde depo olarak kullanılan kayıtsız bir işletmede 1 ton 112 kg nerede üretildiği bilinmeyen ve hijyenik olmayan koşullarda muhafaza edilen peynir ürününe imha edilmek üzere el konulmuştur. İşletme mühürlenerek gerekli yasal işlemler uygulanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, kar etmek amacıyla vatandaşların sağlığını tehlikeye atan işletmelere kesinlikle müsamaha göstermeyeceklerini vurguladı. Bu tür denetimlerin halk sağlığını korumak ve güvenli gıda teminini sağlamak amacıyla aralıksız devam edeceği belirtildi.

Bakmadan Geçme