Rektör Dereli, İhracat Seferberliği Zirvesi'nde İhracat Ekosisteminde üniversitelerin rolünü anlattı

Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen, iş dünyası ve ihracattaki son gelişmelerin masaya yatırıldığı Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) hizmet binasında Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen, iş dünyası ve ihracattaki son gelişmelerin masaya yatırıldığı 'Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi', Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) hizmet binasında Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sanayici ve iş dünyasının sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği zirvenin açılışına, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın yanı sıra, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve iş dünyasının değerli temsilcileri katıldı.

T.C. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat iş dünyasını yakından ilgilendiren önemli ve güncel açıklamalar yaparak, 2023 yılının 1 trilyon doların üzerinde bir milli gelirle kapatılacağını ve kişi başına düşen milli gelirin 12 bin 500 dolara yükseleceğini söyledi. Açılış konuşmalarının ve Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın açıklamalarının hemen ardından; panellere geçildi.

Oturum başkanlığını Sabah Gazetesi Yazarı Feride Cem'in yaptığı 'Türkiye'nin Potansiyeli ve İhracatın Finansmanı' konulu panele katılan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Türkiye ve Gaziantep'in ihracattaki başarılarından, sürdürülebilir ihracatın öneminden ve üniversitelerin bu süreçteki rolünden bahsederek, iş dünyasının, üniversitelerin özellikle Ar-Ge kapasitesinden yararlanarak ihraç edilebilirliği yüksek düzeyde ürün ve hizmet geliştirebileceğini ve böylelikle ihracat potansiyelini artırılabileceğinin altını çizdi. İş dünyasının hizmetine sunulan ihracatı kolaylaştırıcı sistem ve portalların geliştirilmesi süreçlerinde akademinin de katkı sunduğunu belirten Prof. Dr. Türkay Dereli, üniversitelerin son yıllarda ihracatta doğrudan etkili olabilecek çözümler geliştirmeye başladığını ifade ederek, 'Geleceğin ihracatçı liderlerini yetiştirme hedefi olan üniversiteler, müfredatlarını düzenleyerek eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile ihracat ekosistemine, özellikle sürdürülebilirliğine ve verimliliğine, katkı sağlayabilir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak bunu önemsiyoruz ve önceliyoruz' dedi.

Bakmadan Geçme