Deprem Haberleri

Deprem Haberleri

Enkaz altından şampiyonluğa

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Halter takımında yer alan Büşra Kayadibi, 6 Şubat depremlerinde 3 gün boyunca enkaz altında kaldı ama azminden hiçbir şey kaybetmedi, kısa süre içinde hem Türkiye Halter Şampiyonasında 3'üncü oldu hem de madalya kazandı.

Büyükşehir'den İskenderun'a altyapı ve üstyapı desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, deprem sonucunda ciddi hasar gören İskenderun'un altyapı çalışmalarına destek amacıyla yaklaşık 10 gündür bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Depremzedelerden Başkan Şahin'e güllerle teşekkür

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile birlikte Nurdağı ilçesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında depremzede vatandaşlar Fatma Şahin'e, başından gül yaprakları dökerek verdiği destekler için teşekkür etti.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Gaziantep'te depremzedelerle bir araya geldi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremzedelerle bir araya gelerek resim sergi alanını gezdi.

Tahmazoğlu koltuğunu depremzede öğrenciye devretti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu farklı bir etkinlikle taçlandırdı. Başkan Tahmazoğlu, bu özel günde belediye başkanlığı koltuğunu, depremden etkilenen Nisa Kartal isimli öğrenciye teslim ederek, geleceğin temsilcilerine olan inancını ve desteğini sembolik bir jestle gösterdi.

51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı'nda kolon kesildiği bilirkişi raporuyla tespit edildi

Gaziantep'in Nizip ilçesinde 6 Şubat depreminde yıkılan ve 51 kişinin ölümüne sebep olan Furkan Apartmanı'nda kolon kesildiği KTÜ bilirkişi raporuyla tespit edildi.

Kahramanmaraş’ta 3.8 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Enkazda eşini ve sağ bacağını kaybeden kadın protezine kavuştu

6 Şubat'ta meydana gelen depremlere Adıyaman'ın Besni ilçesinde 5 katlı bir binada yakalanıp eşini ve sağ bacağını kaybeden 60 yaşındaki Ayşe Fatma Topaloğlu, protez bacağına Gaziantep'te kavuştu.

Kahramanmaraş’ta 4,0 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş'ta 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Gaziantep İl Sınırlarında Hafif Şiddetli Deprem Kaydedildi

20 Mart 2024 tarihinde saat 00:54'te, Gaziantep ilinin İslahiye ilçesine bağlı Kayabaşı bölgesinde hafif şiddette bir deprem meydana geldi. Deprem, yerel saatle 00:54'te, yerin yaklaşık 2.5 kilometre altında gerçekleşti.

SANKO Sanat Galerisi'nde 'At, Primitif ve Deprem' temalı sergi

Ressam Ömer Ünsal, tuval ve deri üzerine yağlı boya ve karışık teknikler kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan 'At, Primitif ve Deprem' temalı resim sergisini, SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşturdu.

Ressam Ömer Ünsal SANKO Sanat Galerisi'nde sergi açacak

Ressam Ömer Ünsal, tuval ve deri üzerine yağlı boya ve karışık teknikler kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan 'At, Primitif ve Deprem' temalı resim sergisini, 15 Mart 2024'te SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşturacak.

Yıldırım: 'Ramazan'ın bereketini İslahiye ve Nurdağı ile paylaşalım'

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Ramazan yardımlarının 6 Şubat depremlerinde büyük hasar alan ve hala toparlanma süreci devam eden İslahiye ve Nurdağı ilçelerine yapılması çağrısında bulundu.

Depremden sonra restore edilen tarihi cami ilk teravihle ibadete açıldı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketinde ağır hasar aldıktan sonra ibadete kapatılan tarihi Fevkani Cami, tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından ilk teravih namazı ile tekrar ibadete açıldı. Fevkani Cami'deki ilk teravihe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şampiyonluğu, depremde hayatını kaybedenlere armağan etti

Şehitkamil Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2024 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Organizasyondan büyük bir başarıyla ayrılan WCM Elif Zeren Yıldız, şampiyonluk kupasını depremde hayatını kaybeden vatandaşlara armağan etti.

Nizip Fevkani Camii ilk teravih namazında ibadete açılıyor

Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketi sonrasında ağır hasarlı olduğu tespit edilerek ibadete kapatılan Nizip Fevkani Cami, Pazar günü yeniden ibadete açılacak.

Türkiye'nin tek depremzede ve ampute fizyoterapisti

6 Şubat'ta meydana gelen depremlere Kahramanmaraş'ta 7 katlı bir binada yakalanıp sağ kolunu ve sağ bacağını kaybeden fizyoterapist Zeynep Büyükardıç, 9 yıllık fizyoterapistlik mesleğine ülkenin tek ampute fizyoterapisti olarak Gaziantep'te devam ediyor.

Depremde 51 kişinin öldüğü binanın firari sanık kardeşleri hakkında Interpol kararı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 51 kişinin ölümüne neden olan Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmanı ile ilgili dördüncü duruşmada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, firari olan 2 sanık kardeş hakkındaki Interpol talebini kabul etti. Duruşma, bilirkişi raporu beklenmesi nedeniyle 26 Nisan 2024 tarihine ertelendi.

Şahinbey Belediyesi 100 depremzede ve yetim ailenin yüzünü güldürdü

Daha önce Serinevler de yaptığı konutlarla 100 yetim ailenin yüzünü güldüren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımlarıyla gerçekleştirilen programda 100 yetim aileyi daha ev sahibi yaparak toplamda 200 yetim ailenin yüzünü güldürdü.

Bakan Şimşek: 'İnsana dokunan projeleri Ankara'dan desteklemeye devam edeceğiz'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şahinbey Belediyesi tarafından depremzede ve yetim aileler için yapımı tamamlan 100 adet konutun kura çekim törenine katıldı. Bakan Şimşek, insan odaklı yatırımların öneminden bahsederek, İnsana dokunan projeleri Ankara'dan desteklemeye devam edeceğiz dedi.

Bakan Şimşek: 'Uygulanan program sayesinde Türkiye, Dünya Bankası'nın yüksek gelirli ülkeler grubuna girebilecek'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 7. DASK Depreme Dayanıklı Bina Yarışması ödül törenine katıldı. Bakan Şimşek, uygulanan ekonomi programlarından önümüzdeki aylarda sonuç alınmaya başlanacağını vurgulayarak, Uygulanan program sayesinde Türkiye, Dünya Bankası'nın yüksek gelirli ülkeler grubuna girebilecek dedi.

Deprem bölgesindeki yerel üretici potansiyel alıcılarla buluşuyor

Deprem bölgesindeki yerel üreticiyi potansiyel alıcılarla buluşturarak üretimi geliştirme ve bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Güvenilir Ürün Platformu tarafından 'Üreten Yöre, Üreten Türkiye' konulu toplantı düzenlendi.

GTO kadın kooperatiflerine 1 milyon 100 bin TL destek verdi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) 6 Şubat depremlerinde maddi hasara uğrayan Gaziantep'teki 4 kadın kooperatifine dünya birinciliği aldığı proje aracılığıyla 1 milyon 100 bin TL makine teçhizat ve hammadde desteğinde bulundu.

Okullarda deprem tatbikatı yapıldı

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı ŞAHKUT ekipleri AFAD ve MEB AKUT ekipleri ile birlikte Hayriye Osman Külekçi İlkokulunda Deprem Tahliye Tatbikatı gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra 35 milyar TL'lik DASK ödemesi yapıldı

'7. DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması', Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. Yarışmanın final etabında inşa edilen çok katlı bina maketleri sarsma masasında test edildi. Yarışmada açıklamalar bulunan DASK Genel Müdürü Selva Eren, Kahramanmaraş depremlerinde dosya sayısı 600 bin adet, ödeme miktarı ise 35 milyar TL'dir dedi.

'Deprem Sonrası Travmalı Olgulara Cerrahi Yaklaşım'

Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği'nin, SANKO Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlediği 'Deprem Sonrası Travmalı Olgulara Cerrahi Yaklaşımda Deneyim ve Öneriler' konulu sempozyum, SANKO Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yaprak Mahallesi eski dokusunu tekrardan kazanacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi KUDEB Daire Başkanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliğinde İTÜ Geliştirme Vakfı destekleriyle yürütülecek çalışmayla, tarihi Yaprak Mahallesi'nde deprem sonrası sokak ve mahalle ölçeğinde yok olan geleneksel dokunun tekrardan kazandırılması sağlanacak.

Jandarmadan depremzede çocuklara trafik eğitimi

Gaziantep'te jandarma trafik ekiplerince Nurdağı ilçesindeki depremzede çocuklara yönelik trafik eğitimi verildi. Eğitim sonrası çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Ezgi apartmanı davası 3 Mayıs tarihine ertelendi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrası 35 kişinin hayatını kaybettiği yıkılan 10 katlı Ezgi Apartmanı davasının ilk duruşması ikinci günde devam etti. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden duruşma 3 Mayıs 2024 tarihine ertelendi.

Şahin: 'Deprem Anma ve Eğitim Merkezi ile gelecek nesiller bilinçlendirilecek'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gelecek nesilleri bilinçlendirmek, deprem esnasında yapılması gerekenleri anlatmak ve mimarlık ile inşaat mühendisliği öğrencilerine eğitim amaçlı ziyaret fırsatı vermek için Nurdağı'nda 'Deprem Anma ve Eğitim Merkezi' inşa edeceklerini söyledi.