Eğitim Haberleri

Eğitim Haberleri

Jandarmadan traktör sürücülerine trafik güvenliği eğitimi

Gaziantep'te jandarma ekipleri tarafından 60 traktör sürücüsüne robs demiri kullanımının önemi ve traktörlerde kullanılacak aydınlatmalar ile ilgili genel trafik güvenliği eğitimi verildi.

E-Ticaret ve Dijital Pazarlama GTB'de konuşuldu

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen 'Gaziantep Ticaret Borsası Gıda Sektörü 2. UR-GE Projesi' kapsamında, gıda sektöründe faaliyet gösteren üye işletmelerine yönelik 'E-Ticaret ve Dijital Pazarlama eğitimi düzenledi.

GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği lisans programı mesleki yeterlilik kurumu tarafından onaylandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının, Mesleki Yeterlilik Kurumu 44'üncü Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu toplantısında program akreditasyonuna sahip TYÇ'nin ilgili seviyesine yerleştirildiği bildirildi.

Jandarmadan tarım işçilerine trafik eğitimi

Gaziantep'te jandarma ekipleri tarafından 84 tarım işçisine ve tarım işçilerini taşıyan servis şoförlerine temel trafik eğitimi verildi.

GAÜN'de Üniversitelerde Türk Müziği Eğitimi ve Güncel sorunlar çalıştayı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından 'Türk Müziği Eğitimi ve Güncel Sorunlar Çalıştayı' düzenlendi.

GAÜN Mühendislik Fakültesi ve GAİB iş birliği ile düzenlenen eğitim programı başladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi ile Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Gaziantep sanayi sektörünün çevreyle uyumlu ve sürdürülebilir bir geleceğe yönelik ihtiyaçları karşılamak amacıyla bir araya geldi. Bu kapsamda, Yeşil Mutabakat, Karbon Ayak izi ve Çevre konularında eğitmenlere, sanayi danışmanlarına ve mentörlere 20 Nisan-11 Mayıs tarihleri eğitim programı düzenlenecek.

'Antep işi nakışı' insanlığın ortak mirası olma yolunda

Gönülden geçen duyguların ilmek ilmek işlendiği 'Antep İşi Nakışı' 2025 yılında yapılacak 20'inci Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetlerarası Komite Toplantısı'nda değerlendirilmek üzere Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nde (UNESCO) aday gösterildi.

GAÜN ile 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim protokolü

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı personele GAÜN Sürekli Eğitim Merkezi tarafından İngilizce eğitimi verilecek.

Genç girişimcilerin fikirleri, İstasyon Gaziantep'te hayata geçiriliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası ve Habitat Derneği iş birliğinde hizmete açılan İstasyon Gaziantep'te hem genç girişimcilerin fikirleri destekleniyor hem de verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerle satış ve pazarlama tekniklerini öğrenen kursiyerlere istihdamın yolu açılıyor.

Otizm spektrum bozukluğunda dünden bugüne etkinliği HKÜ'de gerçekleştirildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖZEUAM), Engelsiz Öğrenci Birimi ve Özel Eğitim Öğrenci Topluluğu iş birliği ile Otizm Farkındalık Ayı'na yönelik olarak, 'Otizm Spektrum Bozukluğunda Dünden Bugüne Etkinliği' gerçekleştirdi.

Uzmanından yabancı dil öğrenimiyle ilgili tüyolar

İngilizce Eğitim Koordinatörü Duygu Salıcı, ebeveynlere çocuklarının doğru İngilizce öğrenimi konusunda bilgiler verdi.

GAÜN Mühendislik Fakültesi MÜDEK tarafından değerlendirildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği ile Tekstil Mühendisliği bölümleri Mühendislik Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından değerlendirildi.

Jandarmadan ilkokul öğrencilerine temel trafik eğitimi

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde jandarma ekiplerince 40 ilkokul öğrencisine temel trafik eğitimi verildi.

Siber zeka bilgi yarışmasına GKV damgası

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen Siber Zek Bilgi Yarışması'na katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri başarıyla döndü. Yarışmaya katılan GKV Özel İlkokulu öğrencileri Zeynep Mina Gür, Yaren Özmen ve Hasan Çınar Donat elde ettikleri başarıları arkadaşlarıyla paylaştı.

Büyükşehir, sanat ve spor yarışmalarında derece alan öğrencilere bisiklet hediye etti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Şehitkmil ve Şahinbey ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılan sportif ve sosyal etkinliklerde dereceye giren 57 öğrenciye bisiklet hediye edildi.

GAÜN'de Türklerde ağırlık kaldırma kültürü eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Tarkan Tuzcuoğulları, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığına bağlı fitness antrenörlerine sporun ve fiziksel aktivitenin bir parçası olarak tarih boyunca var olan Türklerde ağırlık kaldırma kültürü konusunda eğitim verdi.

Yerel seçimler nedeniyle okullar 1 Nisan’da tatil edildi

Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pazartesi günü tatil edildiğini açıkladı.

Gaziantep SANKO Üniversitesi öğrencileri bilgilendiriyor

Gaziantep Şehit Ali Polat Anadolu Lisesi öğrencileri, üniversite ortamını görmek ve eğitime ilişkin bilgi almak amacıyla SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti.

GİBTÜ'de 'İş Kulübü Eğitimi' düzenlendi

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde 'İş Kulübü Eğitimi' düzenlendi. İlk eğitim Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerine verildi. Eğitimde, sektörel uzmanlar ve kariyer danışmanları tarafından çeşitli konular ele alındı. Öğrencilere iş bulma sürecinde etkili iletişim, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri gibi konularda pratik bilgiler verilerek iş dünyasına daha hazırlıklı adım atmalarına katkı sağlanmış oldu.

GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulunda Yangın Güvenliği eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Çevik Taşdemir, Öğretim Görevlisi Mehmet Palabıyık ve Öğretim Görevlisi Yasin Eroğlu koordinatörlüğünde öğretim elemanları ve öğrencilere 'Yangın Güvenliği ve Tahliye Yöntemleri' konulu seminer eğitimi verildi.

GAÜN Afrin Eğitim Fakültesi'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma programı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türkçe Öğretmenliği Bölümü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Bakan Tekin'den Şahinbey Millet Cami'ne tam not

Bir dizi ziyaret için Gaziantep'e gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şahinbey Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi'ni ziyaret etti.

HKÜ'de Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Ruhu Anma programı gerçekleştirildi

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yıl Dönümü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü ile Şehitlerimizi Anma etkinlikleri kapsamında, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 'Türk'ün Özü, Akif'in Sözü' temalı konferans programı düzenlendi.

Bakan Tekin: 'Müfredat çalışmalarındaki seyreltmeyle ilgili hususun önemli gerekçeleri var'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te öğretmenler ve okul yöneticileriyle iftar programına katıldı. Bakan Tekin, Müfredat çalışmalarındaki seyreltme ile ilgili hususun önemli gerekçeleri var dedi.

Bakan Yusuf Tekin: 'Bu merkez, Alev Alatlı misyonunun ve düşüncelerinin hayata geçmesine katkı sağlayacak'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep Kuzeyşehir Alev Alatlı Eğitim ve Sanat Merkezi açılışına katıldı. Açılışta konuşan Bakan Yusuf Tekin, Burası Alev Alatlı misyonunu oluşturacak, Alev hocanın düşüncelerinin hayata geçmesine katkı sağlayacak dedi.

Bakan Yusuf Tekin: 'Okullarımızı eski zamanlarda olduğu gibi cıvıl cıvıl hale getireceğiz'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu İlkokulunda öğrenci ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğretmenlere geleneksel oyunlar sertifikası da dağıtan Bakan Tekin, Okullarımızın bahçelerini eski zamanlarda olduğu gibi cıvıl cıvıl hale getireceğiz dedi.

Jandarmadan özel çocuklara trafik eğitimi

Gaziantep'te jandarma trafik timleri tarafından özel gereksinimli 40 öğrenciye 'trafik hepimiz için' projesi kapsamında eğitim verildi.

Gaziantep Kolej Vakfı 60. yılını kutluyor

Anadolu'nun en köklü eğitim kurumları arasında yer alan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşunun 60.yılında düzenlenen 60. Yıl Balosunda Gaziantep Kolej Vakfı ailesi bir araya geldi. GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'un mesajıyla başlayan baloda uzun yıllardır kuruma hizmet eden ve destek olanlara 60.yıl teşekkür plaketi verildi.

Nüket Alevli Ersoy'un başarı hikayesi kadınlara rol model oluyor

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, ömrünü eğitime ve kadınlara adamış bir Cumhuriyet Çınarı olan Nüket Alevli Ersoy'un başarı hikayesi kadınlara rol model oluyor.

Yesemek karşılama merkezi projesi için tarih verildi

Gaziantep'te 2012 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesine giren Yesemek Taş Ocağı ve Heykel Atölyesi için karşılama merkezi yapılıyor. Projenin 6 ay içerisinde tamamlanması amaçlanıyor.