Güncel Haberleri

Güncel Haberleri

Dahiliye vaka güncellemeleri toplantısı

SANKO Üniversitesi Hastanesi Nefroloji Bölümü tarafından ''Dahiliye Vaka Güncellemeleri' toplantısının ikincisi düzenlendi.

GAÜN'de Üniversitelerde Türk Müziği Eğitimi ve Güncel sorunlar çalıştayı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından 'Türk Müziği Eğitimi ve Güncel Sorunlar Çalıştayı' düzenlendi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40 yaşında

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. yılını düzenlediği bir dizi etkinlikle hizmet binasında Birlik Başkanları, yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda ihracatçı ve Birlik personellerinin katılımıyla kutladı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin'in de konuk olduğu kutlama akşamında Ekonomide Güncel Gelişmeler konulu söyleşi düzenlendi. İhracatçılar tarafından yoğun ilgiyle takip edilen etkinlikte dünün bugünün ve yarınının ekonomik şartları masaya yatırıldı.

Yatırımın Şifreleri HKÜ'de masaya yatırıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HKÜ-SEM) ve Genç Finansçılar Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen 'İslam Memiş Yatırımın Şifrelerini Veriyor' adlı programda Finans Analisti İslam Memiş; ekonomi ve finansal piyasa konularında güncel ve detaylı bilgileri öğrencilerle paylaştı.

Dahiliye vaka güncellemeleri toplantısı

SANKO Üniversitesi Hastanesi Nefroloji ve Kardiyoloji bölümlerinin iş birliği ile ''Dahiliye Vaka Güncellemeleri' toplantısı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan hac kontenjanının artacağı müjdesi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 hac dönemine ilişkin, 'Nüfusumuz 86 milyon olduğu için bizim de 86 bin hakkımız var. Müracaatımızı yaptık, nüfusumuzun güncellenmesini talep ettik. O zaman 83 bin 430 rakamı 86 bine çıkacak inşallah. Bu müjdeyi şimdiden vermiş olayım' dedi.

Fadıloğlu: 'Çalışmalar bilimin ışığında ilerleyecek

Şehitkamil Belediyesi, sporcuların, velilerin ve spor profesyonellerinin kariyer gelişimine yönelik kapsamlı bir projeyi daha hayata geçirdi. Sportif Gelişim Akademisi, sektördeki güncel gelişmeleri takip ederek spor alanındaki standartları yükseltmeyi amaçlıyor.

Gaziantep'te Güncel Hal Fiyatları

Gaziantep'te Güncel Hal Fiyatları (29.01.2024)

Rekabet Kurulu, Meta’ya 140 milyon lirayı aşan ceza kesti

Rekabet Kurulu, WhatsApp kullanıcılarına yazılım güncellemesiyle getirilen veri paylaşım zorunluluğunun kaldırılması için Meta'ya tanıdığı sürenin dolmasıyla Meta'ya günlük 4,8 milyon lira ceza kesti. Ceza, bugün itibariyle 140 milyonu aştı.

Deprem Sonrası Güncel Yaklaşımlarla Ampute Rehabilitasyonu

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından 'Deprem Sonrası Güncel Yaklaşımlarla Ampute Rehabilitasyonu' konulu panel düzenlendi.

MEB, 2023-2024 yılı sınav haftası takvimini güncelledi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarının daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 1. sınav tarihlerini güncelledi.

Sigara fiyatlarına ikinci büyük zam!

Yeni vergi zamlarının ardından birçok sektörden zam haberleri gelmeye devam ediyor. Sigara geçen ay yapılan 5 TL'lik zammın ardından ikinci güncellemeler de geliyor. İşte yeni fiyatlar...

TİSK Başkanı Akkol: “Asgari ücretteki beklentiyi karşılayabilmek için Türk işverenleri olarak konuları masaya getireceğiz”

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, 'Şu anda kamuoyunda asgari ücretin güncelleştirilmesi ile ilgili bir beklenti var. Biz de bu beklentiyi karşılayabilmek için Türk işverenleri olarak neler yapılabilir diye bakıp konuları masaya getireceğiz' dedi.

FETÖ'nün izdivaç yapılanmasına operasyon: 5 gözaltı

Gaziantep merkezli 5 ile düzenlenen operasyonda, kod isim kullanarak FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün güncel izdivaç yapılanması içerisinde faaliyet gösteren 5 şüpheli yakalandı.

GSO'da Yeşil enerjide güncel GES mevzuatları ve enerji depolamalarının önemi konuşuldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi iş birliğinde, firmaların AB Yeşil Mutabakat sürecinde; strateji belirlemek, bilgilendirmek, AB Yeşil Mutabakat süreci uyumuna destek ve katkı sağlamak amacıyla, 'Yeşil Enerjide Güncel Güneş Enerjisi Santrali (GES) Mevzuatları ve Enerji Depolamaları' bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Zamlı memur maaşının hesaplara hızlı aktarılması için sistem güncellendi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yüzde 30'luk memur maaşı zammının TBMM'de kabul edilmesinin ardından ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için bakanlık ekibinin sistemi güncellendiğini aktardı.

KOBİ tanımı yeni bir güncellemeye ihtiyaç duyuyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım daha fazla işletmenin desteklerden faydalanabilmesi için KOBİ tanımının güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Gaziantep'te DEAŞ operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

Gaziantep'te, DEAŞ silahlı terör örgütü içerisinde geçmiş dönemlerde faaliyet yürüttüğü, güncel örgütsel irtibatlarının devam ettiği ve terör örgütüne eleman kazandırmalarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Belediye çalışanlarına metaverse eğitimi

İlki 31 Mart 2022 tarihinde Türkiye Belediyeler Birliği Belediye Akademisi tarafından gerçekleştirilen Metaverse Eğitiminin ikincisi 26.12.2022 tarihinde gerçekleştirildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Dr. Meryem Arslan tarafından verilen eğitimde Metaverse temel kavramları, Metaverse teknolojisi, dijital ikiz, belediyelerde inovasyon, yapay zek, nesnelerin interneti, NFT, kripto para, AR, VR, MR, XR teknolojilerine, metaverse ile yerel kalkınmanın nasıl sağlanacağı konularına değinildi. Metaverse'in Akıllı Kent Hizmetlerine Etkisi dünyadan ve Türkiye'den örnekler verilerek detaylı bir şekilde anlatıldı. İzmir, Sivas, Adana, Kayseri, Ankara, Gemlik, Erzurum, Balıkesir, Manisa vb. yüzlerce belediyeden katılım sağlanan eğitimde belediyelerin bu yönde ne gibi projeler üretebileceğine, Metaverse'in geleceğine ve sektörleri ne yönde etkileyeceğine vurgu yapıldı. Metaverse ekosisteminde yer alabilmek isteyen belediyelere bu konuda rehberlik edilerek sorulara yanıt verildi. Belediyelerin güncel teknolojik konularda farkındalık seviyesini artırmayı hedefleyen Metaverse Eğitimi ilk olma özelliği taşımaktadır.

SANKO Üniversitesi'nde fizyoterapi sempozyumu düzenlendi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından 'Fizyoterapide Biyomekani ve Yürüyüş Eğitimi ile İlgili Güncel Yaklaşımlar' konulu sempozyum düzenlendi.

Sosyal medya sitesi Facebook'un yeni bir açığı dolandırıcıların yeni yöntemi oldu.

Sosyal medya sitesi Facebook'un yeni bir açığı dolandırıcıların yeni yöntemi oldu. Kullanıcıların hesaplarına erişen hackerler, gerçekleştirdiği paylaşımlar üzerinden binlerce insanı bu yoldan dolandırıyor. Uzmanlar ise sosyal medya hesaplarının şifrelerinin güncellenmesi gerektiğini bildiriyor.

Gaziantep'te çiftçilere 110 milyon liralık mazot desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce Türkiye'de ilk kez devreye alınan 'Çiftçi Kart' uygulamasıyla, 33 bin 180 çiftçiye karşılıksız olarak, güncel bedeli 110 milyon lira olan, 4 milyon 46 bin 550 litre mazot desteği verilecek.

GAÜN Erasmus+ bölüm koordinatörleri toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Genel Sekreteri Dr. Muhammet Musa Budak'ın katılımıyla Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda, Erasmus+ Bölüm Koordinatörleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Erasmus+ KA131 ve KA171 programları hakkında güncellenen yeni sistemler hakkında bilgi verildi.

Benzine gelen indirim pompaya yansıdı... İşte güncel akaryakıt fiyatları

Brent petrol düştü, indirim pompaya yansıdı (19 Kasım 2022 güncel akaryakıt fiyatları)

Kebapçılığın mesleki standartları güncellendi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından güncellenen 'Kebapçı (Seviye 3) ve Dönerci (Seviye 3) Ulusal Meslek Standardı', MYK Yönetim Kurulunca onaylanarak 30 Ekim 2022 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gaziantep'te kurumsallaşma atağı

PwC Türkiye ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iş birliğinde gerçekleştirilen Anadolu Sohbetleri toplantısında PwC'nin kurumsal finansman, aile şirketleri ve vergi uzmanları güncel gelişmeleri Gaziantep'in önde gelen şirket yöneticileri ile paylaştı.

WhatsApp’da “çevrim içi” gözükmeye son: Kullanıcıların kafası karışık

Milyarlarca kullanıcısı olan haberleşme ve mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a gelen güncelleme ile kullanıcılar artık 'çevrim içi' gözükmeyi kapatabilecek. Gelen bu özellik kimi kullanıcıyı memnun ederken, kimi kullanıcıyı da rahatsız etti.

Merkez Bankası 2022 yıl sonu enflasyon tahminini 60,4’ten 65,2’ye yükseltti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 2022 yıl sonu enflasyon beklentisini geçtiğimiz rapor dönemine göre 4,8 puanlık güncelleme ile 60,4'ten yüzde 65,2'ye yükselttiklerini belirtti.

Haftalık Covid-19 tablosu yayımlandı

​Sağlık Bakanlığı, yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınında güncel gelişmeleri duyurdu.

Motorine zam geldi Gaziantep güncel akaryakıt pompa fiyatları

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ediyor. Perşembe gününden geçerli olmak üzere motorin grubunda 95 kuruş zam geldi.