Gündem Haberleri

Gündem Haberleri

GSO meclisinde 'enflasyon muhasebesi' vurgusu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nda, sanayicilerden gelen talepler doğrultusunda ana gündem maddesi enflasyon muhasebesi olurken, konuya ilişkin olarak ivedilikle 2024 yılı geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapılmaması hususunda Maliye Bakanlığı'nın yasadan gelen yetkisini kullanması gerektiği ortak görüş olarak dile getirildi.

Ünverdi, 'Bundan sonra öncelikli gündemimiz ekonomi olmalı'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin demokratik bir olgunlukla geçtiğini belirterek, 'Seçim sonuçlarının ülkemize, şehrimize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Artık öncelikli gündemimiz olan ekonomiye odaklanmalıyız' ifadelerini kullandı.

Artan kakao fiyatları çikolata ihracatçılarının gündeminde

Çikolata ve kakao içeren gıda müstahzarları ihracatının, 2023 yılında gerçekleşen 12,4 milyar dolar büyüklüğündeki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı içinde yüzde 7'lik yere sahip olduğuna dikkat çeken TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Ahmet Tiryakioğlu, kakao fiyatlarındaki yükselişi değerlendirdi.

GKV'liler Arnavutluk Ulusal EYP Konferansı'nda

Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Koleji Uluslararası Bakalorya Diploma Programı C11A sınıfı öğrencileri Avrupa Gençlik Parlamentosu'nun Arnavutluk'ta düzenlediği Ulusal Konferansı 'Themis 2024' e katılarak kadın hakları, yaşlı hakları, engelli hakları ve uluslararası ilişkiler gibi çeşitli konularda ki görüşlerini gündeme taşıyarak sorunlara çözüm önerilerinde bulundular.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karatape'den GTB'ye ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe ve beraberindeki heyet, Gaziantep Ticaret Borsasını (GTB) ziyaret ederek, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette, kent ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Motorine Zam Geliyor

Gece yarısı itibariyle motorin fiyatlarına yönelik 2.56 TL'lik bir zam beklentisi gündeme taşınıyor.

Koçer, 2023 yılı Türkiye ve Gaziantep ekonomisine yönelik değerlendirmelerde bulundu

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, TRT Çukurova Radyosunda yayınlanan 'Bölge Gündemi' programına katılarak Türkiye ve Gaziantep ekonomisine dair değerlendirmede bulundu.

Psikoloji Gündem'inde zorbalık konusu masaya yatırıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından bu yıl 'zorbalık' teması ile 21. 'incisi düzenlenen 'Psikoloji Gündemi', HKÜ öğrencilerinin yanı sıra Gaziantep ve çevre illerden psikolog ve rehber psikolojik danışmanların katılımı ile gerçekleştirildi.

Seçil Erzan’ın odasına gelen isimlerin fotoğraflarına ulaşıldı

Gündeme oturan vurgunu ile ilgili yürütülen soruşturma devam ederken, Seçil Erzan'ın odasında gelen isimlerin banka içindeki fotoğraflarına ulaşıldı.

CHP'nin 2024 Yerel Seçimlerinde Aday Adaylarından Ücret Talebi Gündemde

CHP'nin 2024 yerel seçimleri öncesinde, büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı olanların belirlenmesi sürecinde yeni bir gelişme yaşandı.

Ev Hanımlarına Yönelik Yeni Emeklilik Sistemi Geliyor

Türkiye'de ev hanımlarının emeklilik süreçlerine yönelik önemli bir düzenleme yapılması gündemde.

Engin Polat ve eşi Dilan Polat İstanbul’da gözaltına alındı

Kara para aklama iddiasıyla gündemde olan Engin Polat ile Dilan Polat'ın İstanbul'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındığı öğrenildi.

Beyaz Saray Apartmanı kepçe ile yıkılmaya başlandı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 2 büyük deprem ve 3 dinamit patlamasının yıkamadığı ağır hasarlı Beyaz Saray Apartmanı'nın iş makinesi ile yıkımına karar verildi. Yıkılmaması ile gündem olan Beyaz Saray Apartmanı, iş makinesi tarafından vurulan ilk kepçeyle zor da olsa yıkılmaya başladı.

Gaziantep'te trafik uyarı işaret levhası hırsızlığı kamerada

Gaziantep'te trafik uyarı işaret levhasını çalmak isteyen şahıs sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada gündem olan görüntülerdeki hırsızlık yöntemi pes dedirtti. O anlar ise vatandaş cep telefonu kamerasına yansıdı.

Bakan Bolat: “Otomotiv sektöründe çok ciddi çürük elmalar var”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektörü temsilcilerinin otomotiv sektörünün fahiş fiyat yapmakla ve stokçulukla anılmasını istemediğini dile getirerek, 'Otomotiv sektörünün temsilcileri, 'Otomotiv sektörünün bu şekilde gündemlerle anılmasından rahatsızlık duyuyoruz. Yapacağınız yönetmelik değişiklikleri, alacağınız kararlara desteğimiz tam' dediler. Aralarında çok ciddi çürük elmalar var, o çürük elmaları temizleme konusunda biz onların da gayret göstermelerini istedik. Ama biz tüketicilerimizin mağdur edilmesine ya da kazıklanmasına izin vermeyeceğiz' dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündem dirençli şehir çalışmaları

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'nın 1'inci Birleşiminde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Bahçeli’nin ‘100 il, bin ilçe’ açıklaması AK Parti’nin gündeminde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin '100 il, bin ilçe' açıklaması, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) da ele alındı. Düzenleme için kriterlerin belirlenmesi konusunda çalışma yapılması ancak süreç planlamasının yerel seçimlerden sonraya bırakılmasının daha uygun olacağı konuşuluyor.

Büyükşehir meclisinin gündemi depremzedeler oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası evleri orta, ağır hasarlı veya yıkılmış olarak tespit edilen afetzedelerin şehir içi ulaşımını ücretsiz şekilde gerçekleştirmenin yolunu açtı.

Bölge odaları 'deprem' gündemi ile toplandı

Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu 24. toplantısını Gaziantep Ticaret Odası ev sahipliğinde 'deprem' gündemi ile gerçekleştirdi.

Asrın felaketi sonrası ötücü kuşlara ilgi arttı

Geçmişten günümüze kadar gelen hayvanların depremi önceden hissettiği düşüncesi Kahramanmaraş merkezli depremde de gündeme geldi. Depremi önceden hissettiği ve çeşitli tepkiler vererek insanları uyardığı düşünülen muhabbet kuşlarına ilgi ve talep arttı.

Dünyanın halısını Gaziantep üretiyor

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu GAİB hizmet binasında Zeynal Abidin Kaplan Başkanlığında toplanarak gündemi değerlendirdi. Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan Başkan Kaplan, dünyanın halısını üretmeye devam edeceklerini belirterek, Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Önceliğimiz ülkemiz ve milletimizdir. Daha çok çalışacak daha çok üretecek ve yaralarımızı kenetlenerek birlikte saracağız' dedi.

Halı Sektör Kurulu Gaziantep'te toplandı

TİM Halı Sektör Kurulu Salahattin Kaplan Başkanlığında GAİB hizmet binasında toplanarak gündemi değerlendirdi.

GTO meclisi deprem gündemi ile toplandı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) şubat ayı olağan meclis toplantısı Meclis, Meslek Komite ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında genişletilmiş olarak gerçekleştirildi.

Kemal Sunal’ın inşaat firması anısı ve sözleri gündem oldu…

Türk sinemasının efsaneleri arasında yer alan Kemal Sunal ile eşi Gül Sunal’ın yıllar önce yaşadığı bir olay tekrar gündeme geldi.

'Helal olsun Şeyma hemşire'

Gaziantep'de Şeyma hemşire deprem sırasında kaçmak yerine zamanla yarışarak hasta çocukları kurtarıp dışarı çıkarttı. O anların görüntüsünü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaşırken, görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Yıldırım, Lojistik sektöründe taşıma kotaları ve vize konusunu gündeme getirdi

Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri Ağı Açılış Toplantısı'nda söz alan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, lojistik sektöründe taşıma kotalarını ve vize konusunu gündeme getirdi.

Kolej Vakfı Genç Kızlar Voleybol takımı Türkiye yarı finallerinde

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Genç Kızlar Voleybol Takımı Şanlıurfa'da katıldıkları Genç Kızlar (A) Voleybol Grup Müsabakalarında birinciliği elde ederek Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandı. Gaziantep şampiyonu olarak katıldıkları grup müsabakalarında yarı finale yükselen GKV Özel Liseleri Genç Kızlar Voleybol Takımının bu başarısı kent gündeminde büyük sevinçle karşılandı.

Gaziantep'te yeni yılda da üreticiye destek yağacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi 2023 Yılı Ocak Ayı Dönem Toplantısı'nın 2'nci Birleşiminin ana gündemi tarım destekleri oldu.

Bakan Bozdağ: “Uzun süren davaların tamamı tasfiye edecek özel bir düzenleme yapacağız”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Uzun süren davaların tamamını tasfiye edecek özel bir düzenleme yapacağız. Yani artık Türkiye'nin gündeminde 20, 30, 40 yıl süren davaların olmayacağı bir döneme geçeceğiz' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı telefon ve tabletlerden ÖTV alınmayacağı iddialarını yalanladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, telefon ve tabletlerden Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınmayacağı iddialarını yalanlayarak, gündemde öyle bir çalışma bulunmadığını açıkladı.