Hulusi Akar Haberleri

Hulusi Akar Haberleri

Şahinbey'den Şanlıurfa'ya destek

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Maliye ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati'ye Şanlıurfa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Bakan Akar Nurdağı'nda incelemelerde bulundu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremin ciddi yıkıma yol açtığı Gaziantep'in Nurdağı ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bakan Akar, özellikle sosyal medya ile bazı mecralarda askerin kışladan geç çıkarıldığı ve deprem bölgesine çok geç geldiğiyle ilgili iddialara ilişkin soruya, Görmeyeni gördüremezsiniz, duymayanı duyduramazsınız, el insaf diyoruz diye cevap verdi.

Milli Savunma Bakanı Akar’dan İsveç’e sert tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son dönemde İsveç'te Türkiye'ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen provokatif eylemlere tepki göstererek, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin, Her türlü alçaklığı, rezilliği, iğrenç girişimi görmezlikten gelmek, bunlara sessiz, tedbirsiz kalmak kabul edilebilir bir şey değil. Bu şekilde gittiği takdirde bizim tutumumuz, tavrımız çok açık, net belli dedi.

Bakan Akar’dan, Türkiye-Rusya ve Suriye savunma bakanları arasında gerçekleştirilen üçlü toplantının tekrarına ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye-Rusya ve Suriye'nin savunma bakanları arasında gerçekleştirilen üçlü toplantının tekrarlanıp tekrarlanmayacağına ilişkin, Bu bir süreç. 11 yıl sonra tamamen iyi niyetle, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölge barışı için böyle bir şey başladı. Temennimiz; karşılıklı görüşmeler yoluyla gelişmesi ve bölge için barışa, istikrara katkı sağlayacak bir duruma dönüşmesi dedi.

Bakan Akar’dan Rusya’daki üçlü toplantıya ilişkin değerlendirme

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye-Rusya ve Suriye arasındaki üçlü toplantıya ilişkin, 'Toplantıda Suriye ve bölgedeki durumun bir an önce olumlu yönde gelişmesi, sulhun, sükunun, istikrarın sağlanması için neler yapılabileceğini görüştük' dedi.

Hulusi Akar: 'Güvendikleri dağlara karlar yağmadan tarihten ders almalıdırlar'

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde tören düzenlendi.

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD gözlem noktasını vurulduğu iddiasını cevapladı:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'nin kuzeyinde ABD gözlem noktasını vurduğu iddiasına ilişkin, Bizim koalisyon güçlerine veya sivillere zarar vermemiz söz konusu bile olamaz dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar: “Pençe Kılıç Harekatı’nda 254 terörist etkisiz hale getirildi”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Pençe Kılıç Harekatı, hava ve kara ateş destek vasıtalarıyla yapılan cezalandırma atışları ile devam ediyor. Harekatta şu ana kadar 471 hedef ateş altına alındı, 254 terörist etkisiz hale getirildi' dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan kimyasal silah iddialarına tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada kimyasal silah iddialarına tepki göstererek, 'Kahraman ordumuzun başarılarına gölge düşürmek, terör örgütüne nefes aldırmak isteyenlerin bu alçak iftiraları tamamen gerçek dışıdır, bir hezeyandır. Özellikle yurt dışında bir algı oluşturmaya yönelik 'Çamur at izi kalsın' çabasıdır. Bu iftiraları atanlar, bunlara alet olanlar; en hafif tabiriyle gaflet ve dalalet, hatta hıyanet içerisindedirler' dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar’dan Yunanistan’ın provokasyonlarına sert tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın son dönemde artan provokasyonlarına yönelik, Tarihten ders alın diyoruz. Yeni maceralara girmeyin. Bazıları sizin kulağınıza bir şeyler söyleyebilirler. Bunların geçerli olmadığını tarihte gördünüz. Aynı şeyi tekrarlatmayın. Bu konuda akıllı olun dedi.

Bakan Akar: “Yunanistan’ın şımarıklığına her zaman, her yerde mutlaka cevap verdik, vermeyi sürdüreceğiz”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın tahriklerinin, saldırgan eylem ve söylemlerinin, kural dışı hareketlerinin devam ettiğini belirterek, 'Yunanistan'ın bu şımarıklığına her zaman, her yerde mutlaka cevap verdik, vermeyi sürdüreceğiz' dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar’dan “terörle mücadele” ve “tahıl koridoru açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 1 Ağustos'tan bu yana Ukrayna limanlarından 721 bin 449 ton tahıl sevkiyatı gerçekleştirildiğini belirtti.

Bakan Akar: "İsveç ve Finlandiya’nın terör örgütlerine destek sağlaması NATO için de bir tehdit”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütlerine siyasi, finansal destek sağlaması, silah yardımı yapması, oraların terör yuvasına dönüşmesi NATO için de bir tehdit' dedi.

Bakan Akar beraberindeki komutanlarla sınır hattına gidiyor

Pençe Kilit operasyonunda teröristlerin hain saldırısında üç askerin şehit olmasının ardından bölgedeki karadan ve havadan operasyonların devam ettiği, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınır hattına gittiği öğrenildi.

Bakan Akar Pençe-Kilit Operasyonundaki son durumu açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Şu ana kadar sabah itibariyle toplam 30 terörist etkisiz hale getirilmiş bulunuyor' dedi.

Çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit Operasyonu'na ilişkin, 'Şu an itibarıyla planlanan hedeflerin tamamı ele geçirilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir' dedi.

Mehmetçik Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarına yönelik Pençe Kilit Operasyonu’nu başlattı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik karadan ve havadan Pençe Kilit Operasyonu'nun başlatıldığını açıkladı. Bakan Akar, Şu ana kadar operasyonumuz planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Birinci safhada belirlenen hedefler ele geçirildi' dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar’dan ’Montrö’ vurgusu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Montrö'nün aşındırılmasının kimseye fayda getirmeyeceğini belirterek, Bugüne kadar yaptığımız gibi Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin 19, 20, 21'inci maddelerin uygulamasını sürdüreceğiz dedi.

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 20’den fazla terör noktası bombalandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile 'Kış Kartalı' Harekatı'nı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nden sevk ve idare etti. Gece geç saatlere kadar Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda kalan Bakan Akar, 'Kış Kartalı Harekatı ile teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı. Teröristler bir kez daha Türk Silahlı Kuvvetlerinin nefesini enselerinde hissettiler' ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Gaziantep’te

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bir dizi temasta bulunmak ve sınır hattında inceleme yapmak üzere Gaziantep'e geldi.

Bakan Akar’dan Başika bölgesinde şehit olan asker için başsağlığı mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın Kuzeyindeki Başika bölgesinde şehit olan asker için başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakan Akar: “Kazanın ani değişim gösteren hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir”

Helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin açıklama da bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,'İlk bilgilere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir'dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar: Etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 30 bin 416

Milli Savunma Bakanı Akar: 24 Temmuz 2015'te teröristle mücadelede başlayan yeni süreçte bugüne kadar etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 30 bin 416 oldu.

Bakan Akar'dan ABD'nin yaptırım kararına sert tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Türkiye'ye yönelik S-400 yaptırım kararına ilişkin mevcut askeri, politik gerçeklerle bağdaşmadığını belirterek, "Bu yaptırım kararı ülkelerimiz arasındaki ittifakın tüm değerlerini sarsmıştır” dedi.

Bakan Akar’dan Fransa tepkisi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransız Senatosu'nun sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni tanıyan kararıyla ilgili olarak, Fransa'nın AGİT Minsk grubunun eşbaşkanı olarak tarafsız olması gerekmektedir. Bu karar ise bunun böyle olmadığını, Fransa'nın Karabağ ile ilgili çözümün değil, sorunun parçası olduğunu bir kez daha göstermiştir dedi.

Şehit ateşi Gaziantep'e düştü

Bahar Kalkanı Harekat bölgesinde görev yapan Türk askerine yönelik teröristlerce yapılan hain saldırıda ağır yaralanan Piyade Uzman Onbaşı Serdar Aslan (28), şehit oldu. Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Serdar Aslan'ın acı haberi Gaziantep'te yaşayan ailesine verildi.

Bakan Akar, şehit ailelerine başsağlığı diledi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı'nda şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Hacı Bebek ve Balıkesir'de eğitim sırasında şehit düşen Ulaştırma Er Oğuzhan Er'in ailesine başsağlığı mesajı yayımladı.

Akar: "Terör koridoruna izin vermeyeceğiz"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin "Tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız fakat 911 kilometrelik sınırlarımızda bir terör koridoru oluşturulmasına da izin vermeyeceğiz! Burada terör örgütlerinin varlığını kabul etmiyoruz." dedi.