Suriyeli Haberleri

Suriyeli Haberleri

GAÜN'de Göç toplantısı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık ve Göç Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Çiçek, Suriyeli Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

MSB: “470 binden fazlası İdlib’e olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyeli evlerine ve topraklarına gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde dönmüştür.”

MSB: '470 binden fazlası İdlib'e olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyeli evlerine ve topraklarına gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde dönmüştür.'

Şahin'den güvenli geri dönüş için dünyaya iş birliği çağrısı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Brüksel Kent Zirvesi'nde yaptığı sunumda Suriyeli göçmenlerin güvenli geri dönüşlerinde yürütülecek projelerde uluslararası kuruluşlara iş birliği ve destekleme konusunda çağrıda bulundu.

Fransa'yı ayağa kaldıran görüntüler, bir Suriyeli, parktaki çocukları, kundaktaki bebekleri bıçakladı.

Fransa'nın Annecy bölgesindeki parkta gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda 4'ü çocuk 6 kişinin yaralandığı, çocuklardan 2'sinin durumunun kritik olduğu belirtildi.

'Bütün cadde Suriyeli' dedi, karşılaştığı ilk esnaf Türk çıktı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde esnafları dolaşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bu caddenin tamamı Suriyeli, hepsi Suriyeli esnaf diyerek giriş yaptığı caddede karşılaştığı ilk esnaf ise Türk çıktı.

Ümit Özdağ'a Gaziantep'te büyük şok

Ata İttifakı'nı destekleyen Zafer Partisi'nin Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim gezisini sürdürdüğü Gaziantep'te girdiği bir iş yerinde Suriyelileri göndereceğiz söyleminin ardından büyük bir şok yaşadı.

Kılıçdaroğlu: “En geç 2 yıl içerisinde Suriyelileri kendi ülkesine göndereceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeliler başta olmak üzere bütün mültecileri 2 yıl içerisinde ülkelerine göndereceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu: "Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde kendi anavatanlarına göndereceğiz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde kendi anavatanlarına göndereceğiz' dedi.

Depremlerden dolayı Suriyeliler ülkelerine dönüyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden 11 il etkilenirken, bölgede yaşayan binlerce Suriyeli ise ülkelerine dönmek için sınır kapılarına akın etti.

Enkazdan kurtarılırken ayrılan anne ile 9 aylık bebeği hastanede buluştu

Depremde Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde enkaz altında kalan Suriyeli hamile anne ve 9 aylık bebeği 6 gün sonra hastanede buluştu. Eşinin ve kardeşinin hayatını kaybettiği deprem anlarını anlatan anne gözyaşlarını tutamadı.

Kılıçdaroğlu: 'Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz, hafta sonu tatil amaçlı Türkiye'ye gelebilirler'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te esnafı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, iktidarlara geldiklerinde Suriyelileri en geç 2 yıl içerisinde ülkelerine göndereceklerini belirterek, Suriyelilerin hafta sonu tatil için Türkiye'ye gelebilir dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Gaziantep'te Şanlıurfa gafı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te olduğunu unutarak, Şanlıurfa'da olmaktan son derece mutluyum diyerek gaf yaptı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında bedava elektrik sözü ile Suriyelileri ülkelerine göndereceğini yineledi.

Suriyeli Hamo 53 yaşında askere uğurlandı

Suriye'deki savaştan dolayı Türkiye'ye gelen 53 yaşındaki Ahmet Hamo, Türk vatandaşlığına hak kazanmasının ardından askerlik yapmak için başvuruda bulundu. Askerliğe kabul edilen Hamo, Amasya'daki birliğine uğurlandı.

Türk ve Suriyelilere GAÜN'de mesleki eğitimler verilecek

Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu (NTMYO) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğinde 'İstihdama Yönelik Nitelikli İş Gücünün Dijital İçeriklerle Geliştirilmesi' projesi imza töreni gerçekleştirildi.

TOKİ’den ‘Türklere çıkmayan evler Suriyelilere çıktı’ haberine ilişkin açıklama

Toplu Konut İdaresi Başkanlığından (TOKİ), 'TOKİ'nin Hatay'da Türklere çıkmayan evlerin Suriyelilere çıktığı' haberiyle ilgili yapılan açıklamada, '250 bin Sosyal Konut Projesi çerçevesinde Hatay merkezde inşa edilecek bin 100 konut için hak sahibi belirleme kurası henüz çekilmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere İdaremiz projelerinden konut satışı yapılmamaktadır' denildi.

Gaziantep'e yeni göç müdürü belli oldu

Kocaeli'nde 4 yıldır görev yapan Mehmet Erkoç, Türkiye'nin en çok Suriyeli bulunduğu şehirlerinin başında gelen Gaziantep'e İl Göç İdaresi Müdürü olarak atandı.

Ümit Özdağ'a sert tepki

Suriyeliler ile ilgili açıklamaları ile bilinen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Karkamış'ta siyasi açıklamalarını sürdürdüğü esnada vatandaşların tepkisi ile karşılaştı. İlçede PKK'lı istemediklerini belirten vatandaşlar, Ümit Özdağ'ı ilçeden kovdu.

Bakan Çavuşoğlu: “(Türkiye-Suriye) İstihbarat kurumları arasındaki temasların diplomatik düzeye çıkarılmasına uygun ortam oluşursa bunu değerlendiririz”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 530 bin Suriyelinin ülkelerine döndüğü bilgisini vererek, 'İstihbarat kurumları arasındaki temasların diplomatik düzeye çıkarılmasına uygun ortam oluşursa bunu da değerlendiririz' diye konuştu.

Türk ve Suriyeli girişimcilere akademik destek

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknopark ile SPARK arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile birlikte GAÜN Teknopark yüzde yüz hibe girişimci hibrit destek programını başlattı.

GAÜN'de entegrasyon temalı sergi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi (TDP) tarafından yürütülen, Hollanda Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen 'Suriyeli Öğrenciler Burs Programı Projesi çerçevesinde Türk öğrencilerin ve uluslararası öğrencilerin yer aldığı, Entegrasyon Temalı Sergi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Ülkemizdeki Suriyeli sayısı açıklandı

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı: 2022 yılı temmuz ayında, 5 bin 103'ü denizlerde olmak üzere toplam 25 bin 781 düzensiz göçmen ve 570 organizatör yakalanmıştır. Ülkesine geri dönen Suriyeli sayısı 514 bin 358'e ulaşmıştır. Bugün itibarıyla ülkemizde kayıt altına alınan Suriyeli sayısı ise 3 milyon 652 bin 633 kişidir.

122 bin Suriyelinin kayıp olduğu iddiasının doğru olmadığı ortaya çıktı

Bir gazetede yayınlanan ve İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'ya dayandırılarak servis edilen haber ile 122 bin Suriyelinim kayıp olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

Gaziantep’te 648 bin Türk ve Suriyeli öğrenci karne aldı

Gaziantep'te 648 bin Türk ve Suriyeli öğrenci karne sevinci yaşadı. Öğrencilerin karne heyecanına ortak olan Gaziantep Valisi Davut Gül, eğitim kalitelerinin her geçen yıl daha da arttığını ifade etti.

İçişleri Bakanı Soylu: “Şu anda Türkiye’de 3 milyon 700 bin Suriyeli var”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu anda Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli olduğunu belirterek, uluslararası korumaya başvurmuş ise 4 milyon 100 bin civarında insan olduğunu açıkladı.

Hatay Valisi Doğan: "’Hatay’ın yüzde 70’i Suriyeli’ ifadeleriyle ilgili açıklama

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay'da 4'te 3'ü Suriyeli, Hatay'ın yüzde 70'i Suriyeli' diyenler var. Ancak bunlar gerçeği yansıtmıyor dedi.

Bakan Çavuşoğlu: “Teröristlerin bu bölgeden temizlenmesi konunda hem ABD’nin hem Rusya’nın taahhütleri var”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Terör örgütlerinin de bu ülkeden temizlenmesi gerekiyor. Suriyeli Kürtler ile PKK / YPG'yi bir tutmamak lazım. Bu terör örgütleri bazı ülkeler tarafından destekleniyor. Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkmamızın sebebi bu. Teröristlerin bu bölgeden temizlenmesi konunda hem ABD hem Rusya'nın taahhütleri var. Bu taahhütlerin yerine gelmesini beklemek bizim en doğal hakkımızdır' dedi.

Suriyeli kadını tekmeleyen şüpheli tutuklandı

Gaziantep’te 70 yaşındaki Suriyeli zihinsel engelli kadını tekmeleyen Şakir Çakır, çıkarıldığı mahkemece “Kasten yaralama” suçundan tutuklandı.

Suriyeli kadını tekmeleyen zanlı adliyeye sevk edildi

Gaziantep'te Suriye uyruklu zihinsel engelli yaşlı bir kadını tekmelediği gerekçesiyle gözaltına alınan Şakir Ç., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından geniş çaplı güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

İsrail’den Suriye’ye hava saldırısı: 4 ölü, 7 yaralı

İsrail ordusunun Suriye'nin Hama şehrine düzenlediği hava saldırısında 4 Suriyeli asker hayatını kaybederken, 7 sivil de yaralandı.

Bakan Soylu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısını açıkladı

Bakan Soylu: 'Bugüne kadar kriterlerini sağlamak suretiyle vatandaşlık hakkı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950'dir.'