Tarım Haberleri

Tarım Haberleri

Jandarmadan tarım işçilerine trafik eğitimi

Gaziantep'te jandarma ekipleri tarafından 84 tarım işçisine ve tarım işçilerini taşıyan servis şoförlerine temel trafik eğitimi verildi.

Tarım işçilerinin geçirdiği kazada ölü sayısı 4’e yükseldi

Adana'nın Karaisalı ilçesinde tarım işçisi taşıyan bir minibüs, seyir halindeyken kontrolden çıkıp uçurumdan düştü. Kaza sonrası alev alan minibüsteki 4 kişi hayatını kaybederken cenazeler Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na getirilmeye başlandı.

Şahinbey'de 10 milyon fide dağıtımı başladı

Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimin ve verimin artırılması için verdiği destekleri sürdürerek 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıtımı gerçekleştirdi.

Jandarmadan traktör sürücülerine güvenli tarım eğitimi

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından traktör sürücülerine güvenli tarım eğitimi verildi.

IPARD Destekleri Bilgilendirme Toplantısı GTB'de gerçekleştirildi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ev sahipliğinde IPARD Destekleri Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Yeşil dönüşümün yol haritası GTB'de anlatıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, tarım ve gıda sanayinde faaliyet gösteren GTB üyesi işletmelere yönelik 'Yeşil Dönüşüm Eğitimi' programlarının ikincisi düzenlendi. AB Yeşil Mutabakatı temel unsurlarının anlatıldığı eğitimde, katılımcılara uyum sürecinde izlenecek küresel yol haritaları hakkında detaylı bilgiler verildi.

14. GAPTARIM Fuarını 50 bin kişi ziyaret etti

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde 14'üncüsü düzenlenen Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı'nı (GAPTARIM) 50 bin kişi ziyaret etti.

Traktör sürücülerine jandarmadan güvenli tarım eğitimi

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik jandarma ekipleri traktör sürücülerine güvenli tarım eğitimi verdi.

14. GAPTARIM Fuarı 21 Şubat'ta kapılarını açıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın himayesinde, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Gaziantep Ziraat Odası'nın destekleri ile organize edilen Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı'nın (GAPTARIM) 14'üncüsü 21-24 Şubat 2024 tarihleri arasında Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) düzenlenecek.

Jandarmadan traktör sürücülerine güvenli tarım eğitimi

Gaziantep'te jandarma ekipleri 68 traktör sürücüsüne robs demirinin kullanımının önemi, traktörlerde kullanılacak aydınlatmalar ve genel trafik güvenliği eğitimi verildi. Eğitim sonucunda sürücülere reflektif yelek dağıtımı yapıldı.

Nurdağlı çiftçilerden Başkan Şahin'e tarımsal destekler için teşekkür

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yılın son gününde depremden etkilenen Nurdağı ilçesi Mesthöyük Köyü'ne yaptığı ziyaret sırasında hasada katıldı. Başkan Şahin'e çiftçiler tarım destekleri için teşekkür ederek, 'Gerekli desteğin hepsi yapıldı. Sezonu minimum hasarla atlattık' dedi.

Gaziantep'in Kurtuluşunun 102'nci yılına armağan

Ressam Kemal Kara'nın Gaziantep'in Kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü dolayısıyla 24 Aralık 2023'te SANKO Sanat Galerisi'ne açtığı Nesilden Nesile Aktarım Temalı 'Paşalar-Kuvayi Milliye' resim sergisi devam ediyor.

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Paşalar-Kuvayi Milliye' Resim Sergisi

Ressam Kemal Kara, Gaziantep'in Kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü dolayısıyla Nesilden Nesile Aktarım Temalı 'Paşalar-Kuvayi Milliye' resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açtı.

ASKO Holding Kanada'da Şirket Satın Alıyor

ASKO, dev traktörler üreten Kanada'lı VERSATILE ve tarım ekipmanları üreticisi Farm King markalarının sahibi Bühler Endüstri hisselerinin satın alınmasına yönelik anlaşmaya imza attı.

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Paşalar-Kuvayi Milliye' resim sergisi

Ressam Kemal Kara, Gaziantep'in Kurtuluşu'nun 102'nci yıl dönümü dolayısıyla Nesilden Nesile Aktarım Temalı 'Paşalar-Kuvayi Milliye' resim sergisini 24 Aralık Pazar günü saat 16.30'da SANKO Sanat Galerisi'nde açacak.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvurular 2 Ocak 2024’te sona erecek

Tarım ve Orman Bakanlığınca, tarımsal faaliyetlerin ülke genelinde kayıt altına alınması ve çiftçilerin desteklerden yararlandırılabilmeleri amacıyla oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için 2024 üretim yılı başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.

Yeşil Dönüşüm GTB'de konuşuldu

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, tarım ve gıda sanayinde faaliyet gösteren GTB üyesi işletmelere yönelik 'Yeşil Dönüşüm Eğitimi' düzenlendi.

Hububat sektörünün kalbi Gaziantep'te attı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Ulusal Hububat Konseyi (UHK) ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) iş birliği ile 2023 Yılı Hububat Değerlendirme ve 2024 Yılı Beklentileri Paneli' Gaziantep'te düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir, tarımsal üretime desteğini sürdürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılından bugüne kadar 211 bin 556 çiftçiye 1 milyar 745 milyon 450 bin TL değerinde destekte bulundu.

Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, Stratejik Ürünlerin Üretiminde Yeni Bir Proje Başlattı

Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, kırmızı mercimek ve boş-nadasa bırakılan tarım arazilerinin stratejik ürünlerin üretiminde kullanılması amacıyla yeni bir projeyi duyurdu.

47 milyon 185 bin lira tarımsal destekleme ödemesi bugün çiftçilerin hesabına aktarılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, 47 milyon 185 bin lira tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesabına aktarılacağını açıkladı.

Türkşeker’e 115 sürekli işçi alınacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmek üzere çeşitli branşlarda toplam 115 sürekli işçi alımı gerçekleştirileceğini duyurdu.

Güneydoğu Anadolu bölgesinin ayçiçeği ihracatı 9 ayda 400 milyon dolar

Tarımsal destek çerçevesinde Trakya'daki Meriç ve Kuzey Marmara havzalarında yetiştirilen yağlık ayçiçeği için üreticilere ödenen tutarın ton başına bin TL'den yeni dönemde bin 500 TL'ye çıkarılmasını değerlendiren Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, aşırı sıcaklara bağlı olarak verim kaybı yaşayan bölgede verilen bu desteği ayçiçek yağı üreticileri olarak memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Güvenilir ürün zirvesinde tarım şehri Gaziantep konuşuldu

Güvenilir Ürün Platformu tarafından Güvenilir Ürün Zirvesi'nin 2'ncisi düzenlendi. Deprem bölgesindeki zirai üretime dikkat çekmek ve yerel üretime destek olmak için düzenlenen zirveye katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin zirvede 'Tarım Şehri Gaziantep' modelini ve yaptıkları çalışmaları anlattı.

Starkgen Jeneratör, MST İş ve Tarım Makinaları ile ELS Lift ürünleri hedef kitle ile buluşturuldu

ASKO Holding şirketlerinden Starkgen Jeneratör, MST İş ve Tarım Makinaları ile ELS Lift, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarına (BUILDEAST) katılarak ürünlerini hedef kitlesi ile buluşturdu.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı:

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, '7 Ekim Dünya Pamuk Günü' dolayısıyla yaptığı açıklamada, pamuk üretiminin ülke ekonomisine katkısının sadece tarımla sınırlı olmadığını belirterek, pamuğun sanayi sektörü için de stratejik önem taşıdığını ifade etti.

Alo 174 Gıda Hattı’na 14 yılda 3 milyona yakın çağrı yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Alo 174 Gıda Hattı'na 14 yılda 3 milyona yakın çağrı yapıldığını bildirdi.

Su Güvenliği Çalıştayı'nda Düzbağ projesi örnek gösterildi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Kaynaktan Musluğa İçme ve Kullanma Su Güvenliği Planlarının Hazırlanması Risk Yönetimi Çalıştayı'nda Düzbağ Projesi konuşuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığından yöresel hayvancılık projelerine hibe desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık işletmelerinin altyapısının geliştirilmesi, kapasitelerinin ve verimliliklerinin arttırılması amacıyla yöresel projeler için 2023 yılı başından itibaren şimdiye kadar 11 milyon liradan fazla hibe desteği sağladı.

Tütün mamulleri piyasasında faaliyet gösteren firmaların dağıtım araçları beyaz renkte olacak

Tarım ve Orman Bakanlığının, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, tütün mamulleri piyasasında faaliyet gösteren firmaların dağıtım araçlarının beyaz renkte olması zorunlu tutuldu.