Eğitim

Eğitim Haberleri

MEB’den ilkokul öğrencilerine kaynak desteği

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Yeni kaynaklarla düzenli olarak öğrencilerimizi desteklemeye devam edecek ve bu zor günleri birlikte aşacağız' dedi.

13’üncü uluslararası öğrenci buluşmaları Gaziantep’te düzenlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından 'Dünya ile Buluş' temasıyla düzenlenen '13. Uluslararası Öğrenci Buluşması Etkinlikleri Final Programı' GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlendi.

Büyükşehirden bir GASMEK merkezi daha

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile hayırseverlerin işbirliğinde Mevlana Mahallesi'nde yapılacak olan Mevlana Mahallesi GASMEK Kurs Merkezi ve Sosyal Tesisinin temel atma töreni gerçekleşti.

Gaziantep’teki tüm okullar, okulum temiz belgesi aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği işbirliğiyle, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın projesi kapsamında yürütülen çalışma ile kentteki tüm okulların almaya hak kazandığı 'Okulum Temiz Belgesi' için tören düzenlendi.

13’üncü uluslararası öğrenci buluşmaları Gaziantep’te

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye'de uluslararası öğrenciler üzerine çalışan en büyük sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu'nun (UDEF), 'Dünya ile Buluş' temasıyla gerçekleştireceği 13'üncü Uluslararası Öğrenci Buluşması Etkinlikleri Final Programı Gaziantep'te online düzenlenecek.

Dijital kütüphanede 356 bin sayfa kitap okundu

Gaziantep'te hayata geçirilen Gaziantep Okuyor projesi kapsamında oluştulan 22 bin kitap kapasiteli dijital kütüphanede 356 bin 238 sayfa okundu.

Bakan Ziya Selçuk'tan Gaziantep'te görev yapan öğretmenlere sürpriz

Uzaktan eğitimde dezavantajlı bölgelere ilişkin durum değerlendirmesi için hafta sonu DYK kursunda Gaziantep Araban Atatürk Ortaokulu öğretmenlerine sürpriz yapan Sn Bakanımız Ziya Selçuk video konferans yoluyla toplantımıza bağlandı.

Yeni Rektör’den çiçek yerine bağış talebi

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Gaziantep Üniversitesi'ne Ali Gür'ün yerine Rektör olarak atanan Prof.Dr.Arif Özaydın, kutlama tebriği için kendisine çiçek gönderilmemesini isteyerek, yerine ise Gaziler ve Şehit aileleri Vakfı'na bağış yapılmasını istedi.

Araban’da başarılı 60 öğrenciye kol saati

Gaziantep'in Araban ilçesinde üniversiteyi kazanan ve liselere geçiş sınavında başarılı olan toplam 60 öğrenciye kol saati hediye edildi.

Minik öğrenciler için 34 bin eğitim kitabı ve boyama seti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, okul öncesi eğitime başlayan minik öğrencilere kitap ve boyama seti hediye etti.

Gaziantep'e 200 öğrenci kapasiteli yatılı Kur'an Kursu

Hayırsever Eruslu Ailesi tarafından Kız öğrencilerin 200 öğrenci kapasiteli yatılı Kur'an Kursu eğitim göreceği yapımı protokolü imzalandı.

Gaziantep’te Askıda Tablet kampanyası

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda başlatılan Askıda Tablet kampanyası ile öğrencilerin uzaktan eğitimine destek verilecek.

Okullarda yüz yüze eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Kitabı tasarlarken okulların açılacağı ilk günü hayal ettik. O ilk günün çocuklar için ne kadar önemli olduğunu biliyorduk. Amacımız, çocukların yaşamlarındaki en önemli dönemlerden biri olan ilkokula başlamalarının sağlıklı ve mutlu bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktı. Bunun için oyunun gücünden yararlandık' dedi.

Yabancı uyruklu öğrenciler için Türkçe yeterlik sınavı yapıldı

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde bu yıl öğrenim görecek olan yabancı uyruklu öğrenciler için Türkçe yeterlik sınavı yapıldı.

Engelsiz üniversite ödülleri yarışmasında GAÜN’e üç kategoride 6 ödül

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yüksek Öğretim Kurumunun (YÖK) dört dalda düzenlediği Engelsiz Üniversite Yarışmasında, üç kategoride 6 ödül kazanırken, üç fakülte ise aday gösterildi. Ödül kazanan birimlere belgeleri Rektör Prof. Dr. Ali Gür tarafından verildi.

Şahinbey belediyesinden anaokullarına 345 bin kitap

Eğitime desteğini artırarak sürdüren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Valiliği öncülüğünde 22 bin öğrenciye 342 bin adet okul öncesi kitap, hediye edilmesi için protokol imzaladı.

Pakistan'dan Gaziantep’e okul

Pakistan'da faaliyet gösteren Said ve Baitussalam Dernekleri tarafından Gaziantep'e yaptırılan 'Fikir Okulu' düzenlenen törenle eğitim öğretime açıldı. Gaziantep Valisi Davut Gül, açılışta yaptığı konuşmada Türkiye'nin Suriye meselesine bakış açısının tamamen insani bir duruş olduğunu söyledi.

Depreme dayanıklı bina yapmak için yarıştırlar

Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında bağımsızlığını kazanması için hayata geçirdiği Deneyap Atölyeleri uygulama sınavına giren öğrenciler depreme dayanıklı bina yapmak için Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezinde ter döktüler.

Milli Eğitimden akademik takvimle ilgili yalanlama geldi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Şengül'ün açıklamasın ardından sosyal medyada paylaşılan akademik takvimle ilgili milli eğitimden yalanlama geldi

Toplam 1038 haber.