Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 6,8430 liradan, euro ise 7,9430 liradan güne başladı.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 414,20 lira oldu.

Ekonomide pandemi sürecinin izleri siliniyor

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve meclis üyelerinin katılımıyla video konferans sistemiyle gerçekleştirildi. Tiryakioğlu, konuşmasında Pandemi sürecinin ekonomideki etkileri, yerini normalleşmeye bırakıyor dedi.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 407,60 lira oldu.

Gaziantep’te baharatçılar sitesi kuruluyor

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, İpekyolu üzerinde kurulacak olan 'Baharatçılar Sitesi'nin, geçmişi asırlar öncesine dayanan baharat ticaretine uluslararası alanda boyut kazandırarak, gastronomi turizminin gelişmesine katkı sunacağını söyledi.

Gaziantep’te bir ilk ’koruk ekşisi’

Çeşit çeşit üzümü ile meşhur olan Gaziantep'in İslahiye ilçesi, şimdi de koruk ekşisi ile adını duyurmaya başladı.

Büyükşehir’den aspir üretimi için önemli adım

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, Oğuzeli Biyogaz Enerji Santrali arsasının bir bölümünde tohum elde etmek için ekilen aspirin ilk hasadı yapıldı.

Türkiye'nin otomobili TOGG'un temelinin atılmasına artık saatler kaldı.

Türkiye'nin otomobili TOGG'un Bursa'nın Gemlik ilçesinde üretileceği fabrikanın temelinin atılmasına artık saatler kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak tören öncesi alandaki son hazırlıklar ve fabrikanın kurulacağı bölge havadan görüntülendi.

Antep fıstığında yılın ilk ürünü hasat edildi

Gaziantep'in en önemli tarım ürünlerinin başında gelen Antep fıstığında yılın ilk ürünü hasat edildi. Hasat mevsiminden önce olgunlaşarak doğal rengine ve tadına kavuşan ilk ürün kırmızı kabuklu antepfıstığını yetiştiren çiftçi, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.

Türkiye’den 158 ülkeye 1 Milyar doları aşan halı ihracatı

Türkiye Halı Sektör Kurulu toplanarak gündemi ve ihracat verilerini değerlendirdi. Salahattin Kaplan Başkanlığında telekonferans sistemiyle toplanan TİM Halı Sektör Kurulu toplantısına TİM Başkanı İsmail Gülle'de katıldı. Sektörel sorunlar hakkında bilgi alan TİM Başkanı İsmail Gülle halı sektörünün ülke ihracatı için önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek üretici ve ihracatçıları kutladı.

Gülsan’ın İSO 500 Gururu

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl gerçekleştirilen Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışmasının sonuçları açıklandı. Gülsan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Gülsan Sentetik Dokuma A.Ş. İSO 500 2019 genel sıralamasında 82.sırada yer alırken özel şirketler sıralamasında 76.sırada yerini alırken Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu birinciliğini de bir kez daha ilan etti.

Çiftçinin hesabına 122 Milyon 593 Bin TL yatacak

TÜRKŞEKER'in Ağustos ayı sonunda ödemesi gereken 122 Milyon 593 Bin TL avans bedeli pancar çiftçisinin hesabına geçecek. Toplamda küspe bedelleri dahil 355 Milyon 787 Bin TL ise bu yıl çiftçiye ödenmiş olacak.

Korona virüs Gaziantep’in turizmine darbe vurdu

Korona virüs salgını Türkiye'nin tarihi ve turistik kentlerinden biri olan Gaziantep'in turizmine darbe vurdu. Kentin tarihi ve turistik mekanlarının geçtiğimiz yıllara oranla boş ve sessiz kalması dikkat çekti.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 398,40 lira oldu.

26 Gaziantepli Türkiye’nin en büyükleri arasında

İstanbul Sanayi Odasının hazırladığı 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2019 Araştırması'na göre Gaziantep'ten 26 firma Türkiye'nin en büyükleri arasında yer aldı.

Borsa haftaya yükselişle başladı

Borsa, haftaya yüzde 1,27'lik yükselişle başladı.

Cari açık verileri açıklandı

Cari işlemler dengesi Mayıs ayında 3 milyar 764 milyon dolar açık verdi. 2020 Ocak-Mayıs döneminde cari açık 16 milyar 720 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 6,8640 liradan, euro ise 7,7820 liradan haftaya başladı.

Serbest piyasada altın fiyatı 400 TL'ye yaklaştı

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 399 lira oldu.

Toplam 2132 haber.