Gündem

Gündem Haberleri

Şahinbey’den 40 bin 799 Mehmetçik’e çanta

Şahinbey Belediyesi 2016 yılında başlattığı 'Uğurlar Ola Mehmedim, Yol Çantanız Bizden' projesiyle Mehmetçiğin yanında olmaya devam ediyor.

Gaziantep’te sokak hayvanları için iş birliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi arasında sokak hayvanlarına yönelik 'Tedavi Hizmet Protokolü' imzalandı.

Başkan Fadıloğlu'ndan ezber bozan OSB çıkışı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, düzenledikleri kitap lansmanının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

PKK’nın alıkoyduğu uzman çavuştan Gara iddiası

Şırnak'ta 10 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan ve 19 ay boyunca alıkonulan Gaziantepli Uzman Çavuş Kemal Ekinci, terör örgütü PKK'nın Gara'da 13 vatandaşı katlettikten sonra ortaya attığı, 'Mağarayı uçak bombaladı' iddiasını iftira olarak niteledi. Ekinci, teröristlerin 10 yıl önce kendilerine 'Biz sizi öldürürüz. Sonra da 'devlet uçak gönderip öldürttü' deriz' dediğini söyledi.

Gaziantep’te sokaklar tıklım tıklım

Yeni tip korona virüs risk haritasında 'sarı' alanda orta riskli olarak yer alan Gaziantep'te, vatandaşlar cadde ve sokakları tıklım tıklım doldurdu.

Normalleşmede Gaziantepliler beyrana koştu

Gaziantep'te normalleşmenin ilk gününde Gaziantepliler, Beyran içmeye koştu.

En fazla nikah kıyma rekoru Şahinbey’de

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi Evlendirme Memurluğu'nun 2020 yılında 6 bin 954 çiftin nikahını kıyarak Türkiye'de en fazla nikah kıyan belediye olduklarını ifade etti.

Vali Gül'den kritik korona uyarısı; "Lütfen Dikkat!"

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gazianteplileri “lütfen dikkat” diyerek uyardı.

Şehit oğlunun hatırasını yaşatabilmek için tüm malını sattı

Gaziantep'te yaşayan Cabbar Cücük, 2007 yılında teröristlerin hain saldırısında 11 arkadaşı ile şehit düşen oğlu Mehmet Cücük'ün hatırasını yaşatmak için 2 milyon liraya bin kişilik cami yaptırdı.

Kadınların aile ortamında sağladığı düzen mahallelere yayılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve teknik ekibi, kadınların aile içinde hakim kıldığı düzeni mahallelere yaymak amacıyla Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) temsilcileri eşliğinde pilot bölge olarak seçilen Akyol Mahallesi'ne gitti. Şahin ve ekibinin ziyaretinde, kadınların sıkıntıları dinlenerek kurumsal anlamda destek olabilmek adına bilgi alındı, yol haritası belirlendi.

Pandemi mağduru vatandaşlara 750 ton patates desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri, pandemi nedeniyle mağdur alan ihtiyaç sahibi vatandaşlara 750 ton patates dağıtımı başlattı.

Gaziantep'te elektrik kesintisi

23.02.2021 günü GAZİANTEP il geneli ve ilçelerinde elektrik kesintisi yapılacak yerler ve zaman bilgileri, Toroslar EDAŞ resmi verileri.

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren ’Ek Genelge’ yayınlandı

Yayınlanan ek genelgeye göre sigorta şirketleri artık sigorta bedelini araç sahibine değil araba tamircilerine verecek. Böylece oto-tamircilerinin hak kaybı önlenecek.

Gaziantepli Şehitte işkence izleri

Gara'da teröristlerce şehit edilen 13 kişiden, Gaziantep'te ikamet eden Müslüm Altıntaş'ın anne ve babası konuştu. Baba Şevket Altıntaş, oğlunun tek kurşunla vurulduğunu ve işkenceye maruz kaldığını söyledi.

Yunanistan’ın zulmettiği göçmenler donmaktan kurtarıldı

Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan tarafından paraları alınan ve şiddet uygulanarak yasa dışı yollarla Türkiye'ye sınır dışı edilmeye çalışılan bir grup düzensiz göçmenin donmaktan kurtarıldığını açıkladı.

İstenmeyen SMS, sesli arama ve e-postalar e-Devlet üzerinden iptal edilebiliyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, istenmeyen SMS, sesli arama ve e-postaların e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.t adresinden iptal edilebileceğini belirtti.

Radyoların arasında geçen bir ömür

Ömrünü eski radyolara adayan 76 yaşındaki Muammer Güngör, çöpten ve hurdacılardan topladığı radyoları tamir ederek koleksiyon oluşturdu.

Aynı gün kaçırıldılar, birlikte defnedildiler

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde şehit edilenler arasında yer alan Er Müslüm Altıntaş ile Er Adil Kabaklı, Gaziantep'te ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Aynı gün kaçırılan iki asker, dualarla toprağa verildi.

Gara şehitleri Gaziantep’te son yolcuğuna uğurlanıyor

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde şehit edilenler arasında yer alan Er Müslüm Altıntaş ile Er Adil Kabaklı, Gaziantep'te son yolculuğuna uğurlanıyor.