Gündem

Gündem Haberleri

Araba fiyatına semaver

Bakırcılıkta ustalık göstergesi olarak nitelendirilen dev eserler yapma geleneğini sürdüren Gaziantepli bakır ustası Hakan Kaynar, yaklaşık 7 ayda 180 santimetrelik çay semaveri yaptı. İki orduya yetecek büyüklükteki semaver, araba fiyatına alıcısını bekliyor.

Gaziantep’e şehit ateşi düştü

Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde teröristlerce şehit edilen askerlerden birinin, 2015 yılında Erzincan’daki görev yerine giderken teröristler tarafından kaçırılan Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Müslüm Altuntaş olduğu belirlendi.

Alzaymır hastası şehit annesi her şeyi unuttu ama şehit oğlunu unutmadı

Gaziantep'te yaşayan şehit annesi Ayşe Çekirdek, oğlunun şehit düşmesinin ardından yakalandığı alzaymır hastalığı sonrası her şeyi unuttu ama şehit oğlunu unutamadı. Kocasını, kızını ve diğer çocuklarını hatırlamayan yaşlı kadın,140 fotoğrafın arasından şehit oğlunun resmini bularak gözyaşı döküyor.

Böyle koleksiyon görülmedi

Gaziantep'te yaşayan 68 yaşındaki Mehmet Bozkurt 21 yıldır akrep topluyor. Topladığı akrepleri zeytin yağı ile sağan Mehmet Bozkurt, ürettiği panzehir ile akrep sokmalarında umut oluyor.

Ayşegül’ün sesine Şahinbey kulak verdi

Doğuştan sağ ayağı ve sağ el parmakları olmayan Ayşegül'e yardım elini Şahinbey Belediyesi uzattı. Belediye Başkanı mehmet Tahmazoğlu tarafından Ayşegül'e protez ayak hediye edildi.

Gaziantep’te korkutan depremler

Deprem riski en az iller arasında olan ve 3. derece deprem kuşağında bulunan Gaziantep'te art arda iki deprem meydana geldi.

Gaziantep'te deprem oldu

Gaziantep Şahinbey Yamaçtepe mevkinde saat 14.39 sularında 2.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Babasının yattığı cezaevinde kitap okuyarak volta attı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 61 yıl boyunca mahkumları ağırlayan cezaevi geçen yıl kapatılarak kütüphaneye dönüştürülmüştü. İlçede yaşayan Bekir Şentürk, 1980'li yıllarda babasının hapis yattığı cezaevine gelerek kitap okuyup volta attı.

Kadınlar kurslarda hem eğleniyor hem de öğreniyor

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi'nde El Sanatları Amigurumi ve Okuma Yazma kurslarına katılan kadınlar, kursta eğitim alarak hem yeni şeyler öğreniyorlar hem de eğleniyorlar.

Marketlerde meyve ve sebzelerin satışında yeni düzenleme yolda

Ticaret Bakanlığı, meyve ve sebzelerin satışında ve taşınmasında yeni düzenleme çalışmalarına başladı. Görüşe açılan taslağa göre bazı sebze ve meyveler açık alanda satılamayacak, tüketici tarafından seçilemeyecek.

Gaziantep’te zabıtadan et denetimi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından Halk Sağlığı Denetimleri Gaziantep İli Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyon kararına istinaden 1 Aralık 2020 tarihinden 1 Nisan 2021'e kadar dişi koyun ve keçilerin kesimini önlemek amacıyla gerçekleştirilen denetimler sürdürülüyor.

Gaziantep'te elektrik kesintisi

09.02.2021 günü GAZİANTEP il geneli ve ilçelerinde elektrik kesintisi yapılacak yerler ve zaman bilgileri, Toroslar EDAŞ resmi verileri.

Fransızları korkutan silah: "Tak tak"

Kurtuluş mücadelesinde cephanesi biten yöre insanın kendisini savunmasında makineli tüfek kadar etkili olan 'tak tak'lar Gaziantep'te müzede sergileniyor.

Son Dakika... İçişleri Bakanlığından

İçişleri Bakanlığı, hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasının bugün saat 21.00'de başlayacağını hatırlatarak, kısıtlama nedeniyle fırın, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı iş yerlerinde yoğunluğa sebep olunmasına gerek bulunmadığını, bu iş yerlerinin açık olacağını bildirdi.

Gaziantep 5.zırhlı tugay komutanlığı taşınacak

Gaziantep 5.Zırhlı Tugay Komutanlığı, Medeniyet Şehri Projesi kapsamında Akçagöze, Yavuzeli-Bakırca Bölgesine taşınacak.

Gaziantep'teki vefat sayısı

Gaziantep'te 04.02.2021 tarihinde hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin kaçının bulaşıcı hastalıktan dolayı vefat ettiği henüz öğrenilemedi. İşte günün defin listesi

Rektör koltuğuna oturması sosyal medyada tepkiye neden oldu

Gaziantep Üniversitesi ziyareti sırasında Gaziantep Üniversitesi rektör koltuğuna oturan Numan Kurtulmuş'a sosyal medyada tekiplere neden oldu

Gaziantep'teki ihalelere ilişkin habere erişim engeli getirildi

Bilal Erdoğan’ın arkadaşı Fatih Başcı’nın, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı ihalelere ilişkin habere “kişilik haklarının ihlali” iddiasıyla erişim engeli getirildi. Başvuruyu Başcı yaptı.

Gaziantep protokolünden Toroslar EDAŞ'a sert tepki

Gaziantep protokolü tepkilerin hedefindeki elektirik dağıtım şirketinin üst düzey yetkilileri ile bir araya geldi