Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Gaziantep yemekleri ve kültürü temalı fotoğraf yarışmasında geri sayım başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazikültür, Gaziantep Fotoğraf Sanatçıları Derneği (GAFSAD) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) iş birliğinde gastronomi kenti Gaziantep'in yemeklerini fotoğraf ile belgelemek ve tanıtmak için 1. Gaziantep Yemekleri ve Yemek Kültürü Ulusal Fotoğraf Yarışması düzenleniyor.

Şehitkamil Sahnesi ve AGRO park projelerinde sona gelindi

Gaziantep'in, 'yaşanabilir kentler' sıralamasında yükselmesine önemli ölçüde etki edecek D.T. Şehitkamil Sahnesi ve AGRO Parkı; yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, her 2 projenin de kısa süre sonra hizmete açılacağı bilgisini verdi.

Kıtlık döneminde ortaya çıkan mıcırık aşı, Güneydoğu'nun vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor

Kurtuluş mücadelesinin verildiği kıtlık dönemlerinde ortaya çıkan ve gastronomi kenti Gaziantep'in coğrafi işaretini aldığı mıcırık aşı, günümüzde yöre halkının vazgeçemediği, turistlerin ise unutamadığı lezzetler arasında yer alıyor.

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Bir At Bir Murat' resim sergisi

Ressam Emine Özdemir, atları konu alan 'Bir At Bir Murat' temalı özgün baskı resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açtı.

Gençler geleceğin sanatçıları olma yolunda ilerliyor

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde faaliyet gösteren Şahinbey Belediyesi Konservatuvarı verdiği eğitimlerle ve sunduğu imkanlarla öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarında yardımcı oluyor.

Bahar şenliklerinde kadın STK'ları bir araya geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazikültür A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Bahar Şenlikleri oluşumunda yapılan 'Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlü Kadınlarıyla Buluşma' programı Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü'nde gerçekleştirildi.

Ressam Özdemir SANKO Sanat Galerisinde sergi açacak

Ressam Emine Özdemir, SANKO Sanat Galerisi'nde 26 Mayıs Cuma günü atları konu alan 'Bir At Bir Murat' temalı özgün baskı resim sergisini açacak.

Gazi torunları ecdadıyla buluşuyor

'Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına' projesiyle bugüne kadar 150 bin öğrenciyi ve vatandaşı ecdadıyla buluşturan Şahinbey Belediyesi gazi torunlarını ecdadıyla buluşturmaya devam ediyor.

Yemeniden ihracata büyük katkı

Geçmiş yıllarda sadece yerel halkın tercih ettiği yemeni, günümüzde getirilen yeniliklerle gündelik giyilen ayakkabılar haline geldi.

SANKO'da 'Siyahtan Beyaza Yalnızlıklar' fotoğraf sergisi

Yazar ve fotoğraf sanatçısı Güven Baykan'ın SANKO Sanat Galerisi'nde 12 Mayıs 2023'te açtığı 'Siyahtan Beyaza Yalnızlıklar' temalı fotoğraf sergisi devam ediyor.

Tapu ve Kadastro personelinden kan bağışı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 176. Kuruluş yıldönümü anısına, kan ihtiyacına katkıda bulunmak amacıyla Türk Kızılay Gaziantep Şubesi ile birlikte, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü hizmet binasında kan bağış kampanyası düzenledi.

Şehitkamil'e 2 yeni park

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte yapımı tamamlanan Şehitkamil Vadi Park ile yapımı süren AGRO Park'ı yerinde inceledi. Proje ile ilgili bilgi alan Milletvekili Gül, Şehrin merkezinde çocuklarımız için böyle bir yatırım yapmak da ayrıca çok iyi bir vizyon. Şehitkamil'imize, Gaziantep'imize, çocuklarımıza çok güzel bir değer katacak dedi.

Harry Potter'ın çizmeleri Türkiye'den

Yaptığı yemenilerle Hollywood sinemasında başarısından söz ettiren ve dünyaca ünlü filmler olan Truva, Kral Henry, 300 Spartalı ve Harry Potter'ın yapım şirketlerinden teklifler alarak çizmelerini hazırlayan yemeni ustası Orhan Çakıroğlu, 8 metrekarelik dükkanda ürettikleri çizmelerle hem kendi adını hem de Gaziantep'in adını dünya sinemasına altın harflerle yazdırdı.

Şahinbey'e yeni bir yol ağı daha

Şahinbey Belediyesi şehrin trafiğini rahatlatma adına yeni projeler üretmeye devam ediyor.

Hekimlerden 19 Mayıs konseri

Medical Point Gaziantep Hastanesi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle, hastane lobisinde hekimlerden ve çalışanlardan oluşan konser gerçekleştirildi. Hasta ve hasta yakınlarının da katılım sağladığı kutlama coşkuyla devam etti.

Dünyanın en büyük açık hava müzesi deprem sonrası ziyaretçilerini bekliyor

Depremin en çok etkilediği İslahiye ilçesinde bulunan ve depremden zarar görmeyen Yesemek Açık Hava Müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Gaziantep Kolej Vakfı'nda 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen tören göz kamaştırdı. GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'un da katıldığı kutlamalarda öğrenciler bir birinden güzel gösteriye imza attı.

19 Mayıs Şahinbey'de coşku ile kutlandı

Şahinbey Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı düzenlediği birçok etkinlikle dolu dolu kutladı.

Gaziantep'te 19 branşta 742 genç sporcuya ödül

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle 19 branşta düzenlenen spor etkinliklerinde dereceye giren 742 genç sporcuya yapılan törenle ödüllerini verdi.

Toplam 1052 haber.