Merkez Bankası, Politika Faizini Yüzde 40'a Yükseltti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından bugün yapılan açıklamada, Para Politikası Kurulu'nun politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 35'ten yüzde 40 düzeyine yükseltme kararı aldığı bildirildi.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Kurulun aldığı bu karar, ekonomik dengeleri koruma ve enflasyonla mücadele çabaları çerçevesinde alınmış önemli bir adım olarak nitelendirildi. TCMB'nin politika faizindeki bu artış, enflasyonla mücadelede sıkı bir para politikası izlenmesi ve fiyat istikrarını sağlama çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Açıklamada ayrıca, enflasyonun kontrol altına alınması ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla atılan bu adımın, ekonomik dengelerin korunmasına katkıda bulunacağı ve para politikasındaki sıkı duruşun devam edeceği belirtildi.

Politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 40'a yükseltilmesine ilişkin alınan bu kararın, para politikasındaki sıkılığın artırılmasına yönelik önemli bir adım olduğu vurgulanarak, TCMB'nin enflasyonla mücadeledeki kararlılığının devam ettiği ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN