Rıdvan Dilmen'den Suudi Arabistan Krizi: 'Atatürk'ün Pazarlığı Olmaz'

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Suudi Arabistan ile oynanacak olan futbol maçında yaşanan forma krizini değerlendirdi.

PAYLAŞ

Dilmen, anlaşmaya göre Türk bayrağı ve İstiklal Marşı'nın yer aldığı imzaların atıldığını ancak Suudilerin, "bizim marşımızı da verelim" önerisine federasyon yetkililerinin onay verdiğini belirtti.

Geçen hafta yaşanan şehit haberlerinin ardından federasyon yetkililerinin anma yapma kararı alması üzerine Suudi Arabistan'ın bu durumu kabul etmediğini ifade eden Dilmen, olayın Galatasaray ve Fenerbahçe arasında da çıkan bir krize evrildiğini aktardı. Fenerbahçe'nin, maç öncesi sahaya "Yurtta sulh, cihanda sulh" pankartı ile çıkmak istediğini, ısınma esnasında "Atatürk tişörtü giyeceğiz ve arkasında da Yurtta sulh cihanda sulh" ifadelerini kullanmak istediğini söyledi. Galatasaray'ın da benzer şekilde "Ne mutlu Türk'üm diyene" pankartı bastırmak istediğini belirten Dilmen, bu taleplerin Suudi Arabistan tarafından kabul edilmemesini eleştirdi.

Dilmen, Suudi Arabistan'ın önceden onay verdiği diğer detaylara rağmen bu talepleri reddetmesini, "Atatürk'ün pazarlığı olmaz orada. Bu formalarla oynanacaktı maç..." şeklinde değerlendirdi. Olayın maçtan sadece üç gün önce ortaya çıktığını ve Suudi Arabistan'ın daha önce kabul ettiği detayları geri çekmesini anlamakta güçlük çektiğini dile getiren Dilmen, formaların siyasi bir argüman olarak kullanılmasının futbolun ötesinde bir mesele olduğunu vurguladı.

(Habertürk)

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN