Saddam Hüseyin'in Hayatından Esinlenen Film Yolda

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in hayatından esinlenen yeni bir film projesi yolda!

PAYLAŞ

Ünlü 'Zoraki Kral'ın senaristi David Seidler ve 'Saddam Hüseyin'i Saklamak' belgeselinin yönetmeni Halkawt Mustafa, Saddam Hüseyin'in 2003'te iktidarı kaybettikten sonra yaşadığı saklanma sürecine odaklanan senaryoyu birlikte kaleme aldı.

 

 

NTV'nin haberine göre, film, Saddam Hüseyin'in iktidarı kaybettikten sonra saklanmak zorunda kaldığı dönemde ona yardım eden Iraklı çiftçi Alaa Namık'ın gerçek yaşam hikayesine odaklanacak. Saddam Hüseyin'in yaşadığı zorlu süreç ve Alaa Namık'ın onu saklama çabaları, izleyicilere duygusal ve çarpıcı bir hikaye sunmayı amaçlıyor.

 

 

Projenin detayları hakkında henüz çok fazla bilgi paylaşılmazken, senarist Seidler ve yönetmen Mustafa'nın, bu tarihi olayı titizlikle işleyerek izleyiciye etkileyici bir deneyim sunacakları belirtiliyor.

 

 

Filmin, tarihi bir dönemin etkileyici bir kesitini beyazperdeye taşıyacak olması, merakla beklenen yapımlar arasında yer almasını sağlıyor. Saddam Hüseyin'in yaşamından kesitler sunacak olan film, izleyicilere tarihsel bir perspektif sunarken, insanlık ve dayanışma temaları üzerine derin düşüncelere yol açabilir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN