Annesi tarafından terk edilen yavru albino deveye bakıcıları sahip çıktı

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ikinci ve dünyanın 4'üncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde Kurban Bayramı'nın birinci günü dünyaya gelen yavru albino deveyi annesi reddetti, bakıcısı sahip çıktı.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci ve dünyanın 4’üncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde Kurban Bayramı’nın birinci günü dünyaya gelen yavru albino deveyi annesi reddetti, bakıcısı sahip çıktı.

Gaziantep’te yaklaşık 1 milyon metrekarelik alan kurulu olan ve 750 türden 8 bini aşkın hayvana ev sahipliğini yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Kurban Bayramının birinci günü dünyaya gelen yavru albino deveyi annesi reddetti, bakıcısı sahip çıktı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, "Türkiye’de ilk olan bahçemizde albino devemiz doğdu. Bu da yine annenin ilk yavrusu olduğu için acemi annelik diyoruz. Annesi bakmadı hatta yavruya zarar vermeye başladı. Üstüne basmaya başladı. Biz de bu yüzden annesinden kendisini ayırdık. Ayrı bir barınağa aldık" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Doğal Yaşam Parkımızda bayramın ilk günü Türkiye’de ilk olan bahçemizde albino devemiz doğdu. Bu da yine annenin ilk yavrusu olduğu için acemi annelik diyoruz. Annesi bakmadı hatta yavruya zarar vermeye başladı. Üstüne basmaya başladı. Biz de bu yüzden annesinden kendisini ayırdık. Ayrı bir barınağa aldık. Yine bakıcı arkadaşlar ilgileniyor. Kendine laktozsuz sütler bunun yanında mineraller ve vitaminler yönünden zengin mamalarla kendini zenginleştirerek buna da günde yaklaşık olarak 6-5-7 kilograma yakın süt veriyoruz. Şu anda bakıcılarla çok mutlu şekilde yaşıyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN