Bayram öncesinde baklava kuyruğu

Gaziantep'te Kurban Bayramı öncesinde kampanya yapan bir baklava dükkanının önünde metrelerce uzunluğunda kuyruk oluştu.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Gaziantep’te Kurban Bayramı öncesinde kampanya yapan bir baklava dükkanının önünde metrelerce uzunluğunda kuyruk oluştu.

Gaziantep’te Hamido Baklava’nın Osmangazi Mahallesi’nde yer alan ve yeni açılan şubesinde, bayram kampanyası yapılınca, işletme önünde kuyruklar oluşmaya baladı. Gaziantep’te ve Hamido baklavanın diğer şubelerinde 500 ile 600 TL arasında satılan Antep baklavasının kilosu 450 TL’ye düşürüldü. İşletmede oturup, baklava yiyenler için içerisinde 3 dilim baklava, 1 tabak kavrulmuş fıstık, 100 gram dondurma ve 1 fincan kahvenin yer aldığı menü ise, 59 TL’den satışa sunuluyor. Fiyatı duyanların yoğun ilgi gösterdiği işletme tıka basa dolarken, önünde ise metrelerce uzayan kuyruk oluşuyor. önü akşam saatlerinde tıka basa doluyor.

Aşırı sıcaklardan bunalan Gazianktepliler, buluştukları şubede yedikleri baklavalarla ağızlarını tatlandırmanın dondurma ile de serinlemenin keyfini sürerken, Antep fıstığı ve kahve ile de keyiflerini ikiye katlıyor.

Kampanya 25 Haziran’a kadar devam edecek

Kampanya hakkında bilgi veren Hamido Baklava İşletme Müdürü Behzat Bozkurt, kampanyanın 25 Haziran’a kadar devam edeceğini belirterek, "Git gide artan ham madde ve işçilik fiyatından dolayı artan Antep baklava fiyatları hemşerilerimiz için endişe verici olmaya başladı. Bizde Gaziantepli hemşerilerimiz tekrardan, doğal, orijinal, kaliteli ve lezzetli Antep baklavasını ’tatsınlar’ diye bu tarz bir kampanya yapmaya karar verdik. Kampanyamız 25 Hazirana kadar devam edecek olup yaz boyunca kampanyalar düzenlemeyi düşünüyoruz. Kampanya içerisinde 3 adet fıstıklı baklava, 1 tabak kavrulmuş fıstık, 100 gram dondurma ve kahve olacak şekilde 59 TL’ye veriyoruz. Kampanyaya olan ilgi beklediğimizin üzerinde oldu. Hemşerilerimiz arasında metrelerce uzun kuyruklar oluştu. Bu yoğun ilgiden dolayı Gaziantepli hemşerilerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Kaliteli baklavaya dikkat

Kaliteli baklavanın nasıl anlaşılacağını da anlatan İşletme Müdürü Bozkurt, "Öncelikle iyi baklavayı fiyatından anlarız. Onun dışında bazı durumlar da var tabi. Yediğiniz baklavanın mideyi yakmaması, baklavanın yormaması, baklavanın kapağını açınca fıstığın oranı, rengi ve sadeyağın lezzeti gibi yani kaliteli baklavayı damak tadıyla anlayabiliriz” diye konuştu.

"Hem fiyatı uygun hem kaliteli"

İşletmenin müşterilerinden Fatma çelik ise, kaliteli baklavanın uygun fiyata satılması nedeniyle sık sık işletmeye geldiğini belirterek, "Gaziantep’in tatlı kültürünü tattırdıkları için çok teşekkür ederim. Lezzet ve hizmet olarak çok iyiydi. Hem uygunluk hem kalite çok iyiydi. Buraya 4. gelişim ve tek adresimiz burası oldu” dedi.

Gelen bir daha geliyor

Almanya’nın Duessoldorf kentinden memleketine tatile gelen Ayşe Akkuş, baklavayı da ve hizmeti de çok beğendiklerini belirterek, "Kampanyayı yurt dışından, Duesseldorf’tan duydum. Gaziantep’e geldiğimizde ilk işimiz baklava yemek oldu. Bu yüzden buraya geldik. Kampanya çok güzel ve çalışanların güler yüzlü olması mükemmel” şeklinde konuştu. Daha önce de sık sık geldiğini belirten Gülşen Akkuş ise "Daha önce kız kardeşim buraya gelerek baklavanın tadına bakmış. Bize önerdi. Biz de yurt dışından gelen ablamı da alarak buraya geldik” ifadelerini kullandı.

Müşterilerden İsminur Bayrakçı, "Baklavadan ve kampanyadan çok memnun kaldım. 3 kez geldim ve her seferinde de çok memnun kaldım. Herkese tavsiye ederim. Kültür olarak Gaziantep’in kültürü ve bunu tatmalısınız. Biz sunumu çok beğendik” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN