Sosyal Medya Haberleri

Sosyal Medya Haberleri

Meskun mahalde havaya silahla ateş açan 9 kişi yakalandı

Gaziantep'te polis ekipleri tarafından sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda meskun mahalde havaya silahla ateş açtığı tespit edilen 9 şüpheli yakalandı.

Şahinbey Belediyesi temizlik videosuyla gündem oldu

Yıllardır çevreye duyarlılık videoları ve projeleri üreten Şahinbey Belediyesi'nin vatandaşların çevreyi temiz tutması yönünde çektiği video sosyal medyada viral oldu.

Seyir halindeki araçtan havaya ateş açan şahıs yakalandı

Gaziantep'te seyir halindeki lüks araçtan havaya ateş açan ve o anları sosyal medyadan paylaşan şüpheli şahıs yakalandı. Şüpheli hakkına yasal işlem başlatıldı.

Başkan Tahmazoğlu: '1 ayda beton fiyatları Türkiye standartlarına gerilemezse beton santralleri kuracağız'

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal medya hesabından Gaziantep'teki çimento üreticilerine seslenerek, Gaziantep'teki beton fiyatları 1 ay içerisinde Türkiye ortalaması fiyatlarına gelirse problem yok, gelmediği taktirde biz de Şahinbey Belediyesi olarak gerekiyorsa işbirliği içerisinde Gaziantep'e beton santrali kurup bunu halka daha ucuz fiyata veririz dedi.

Gaziantep'te meskûn mahalde tüfekle atış yapan şahıs yakalandı

Gaziantep'te meskûn mahalde tüfekle atış yaptığı anları sosyal medyada paylaşan şahıs, jandarma ekiplerince yakalandı. Hakkında adli işlem başlatılan şüpheliye 4 bin 538 TL idari para cezası da kesildi.

GİBTÜ'de 'Teknoloji ve Toplumun Dönüşümü' paneli

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, son yıllarda toplumun yarası haline dönüşen sosyal medya bağımlığının madde bağımlığı kadar tehlikeli olduğuna vurgu yaptı. Rektör Demir, 'Dijital dönüşüm, internet kullanımı, gençleri sosyal izolasyona sokabiliyor. Gençleri sosyal medya bağımlısı haline getirip, toplumdan soyutluyorlar. Bu sorunla mücadele etmek gerekiyor. Sosyal medya bağımlılığı, madde bağımlığı kadar tehlikeli' dedi.

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde kız arkadaşını öldürüp, aynı silahla kendi hayatına son veren 19 yaşındaki gencin sosyal medyada silahla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

Selçuk İnan'dan ilk mesaj: 'Var gücümüzle çalışacağız'

Gaziantep FK Teknik Direktörü Selçuk İnan, 1.5 yıllık sözleşmeyi imzaladıktan sonra ilk mesajını sosyal medya hesabından verdi. İnan, Sorumluluğumuzun farkındayız, sizleri mutlu edebilmek için var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyorum dedi.

Uzmanı uyardı: Sosyal medyadan hakaret edenlere para cezası

Yeni yargı paketiyle birlikte sosyal medya üzerinden hakarette artık uzlaşma şartı aranmayacak. Para cezası verilecek olan dosyalarda, cezayı ödeyen şahıs hakkında dava açılmayacak.

Mağaza müdürü kadın, Cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alındı

İstanbul'da bir giyim firmasında mağazada şube müdürü olarak görev yapan Müjde Çapar İnan, sosyal medya hesabında paylaştığı görüntülerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten gözaltına alındı.

Bakan Ali Yerlikaya: '2 pilotumuz şehit olmuş, 1 teknisyenimiz yaralanmıştır'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi kırsal Kartal Mahallesi'nde kaza kırıma uğrayan polis helikopteri ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

GASKİ'den yüksek su fiyatı iddialarına tepki

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), sosyal medyada yayılan su fiyatlarına ilişkin açıklamaya yaparak Gaziantep'teki ilişkin verilerin yanlış olduğunu vurguladı.

Terör örgütü propagandası yapan şahıs yakalandı

Gaziantep'te sosyal medya hesabı üzerinden terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG propagandası yaptığı tespit edilen şüpheli şahıs jandarma ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Sosyal medyada ‘provokatif amaçlı’ yayım yapan hesaplar hakkında yasal işlemler yapılacak"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Sosyal medyada 'provokatif amaçlı olarak' yayım yapan hesaplar hakkında yasal işlemler yapılacaktır' dedi.

Nihal ve Bahar Candan kardeşler soruşturmasında adı geçen dolandırıcılık çetesi lideri hakkında karar

Ucuza araç sattıklarını söyleyerek vatandaşları 'sazan sarmalı' yöntemiyle dolandıran ve güven kazanmak için mağdurlarla yaptıkları görüşmelere Bahar ve Nihal Candan kardeşleri de çağırdığı iddia edilen örgüt yöneticisi ve üyelerinin yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, örgüt lideri Eren Koç'un 479 yıl hapis ve 141 milyon para cezası ile cezalandırılmasına karar verirken, sosyal medya fenomeni Nihal Candan'ın eski sevgilisi Onur Apaydın'ın ise 459 yıl 7 ay hapis ve 143 milyon 849 bin 200 TL para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Atatürk’e, şehitlere ve vatana hakaret eden iki kardeş tutuklandı

Osmaniye'de sosyal medya üzerinden Atatürk'e, şehitlere ve vatana hakaret ve küfür içerikli paylaşımlar yapan 2 kardeş adli mercilerce tutuklandı.

Gaziantep'te mal-alımı satımı yoluyla vatandaşları dolandıran çeteye operasyon

Gaziantep'te sosyal medya ve ikinci el eşya alım satım siteleri üzerinden mal alım-satımı yoluyla 21 vatandaşı 8 milyon 350 bin lira dolandıran 13 şüpheli eş zamanlı operasyonla yakalandı. Yakalan şahısların 8'i tutuklanırken, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yapılan operasyonla 28 milyon liralık haksız kazanç sağlanmasının önlendiği öğrenildi.

Yoğun trafikte motosikletin önünü kaldırarak akrobatik hareketler yaptı

Gaziantep'te yoğun trafiğin olduğu caddede motosikletin önünü kaldırarak akrobatik hareketler yapan ve o anları sosyal medyada paylaşan sürücüye 6 ayrı ihlalden 18 bin 500 lira idari para cezası uygulandı. Sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı.

Fatma Şahin Sosyal medyada ilk üçte yer aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, resmi sosyal medya hesaplarında aralık ayında, sosyal medya kullanım performans analizine göre Büyükşehir Belediye Başkanları içerisinde üçüncü oldu.

Trafikte kapısı açık şekilde yük taşıyan araç trafiği tehlikeye attı

Gaziantep'te İpekyolu karayolu üzerinde ilerleyen otomobilin kapısının, arka koltuğa konulan yük nedeniyle açık olduğu görüldü. O anlar sosyal medyada tepki çekti.

Öğrenciye sözlü şiddet uygulayan servis şoförü gözaltına alındı

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde bir okul minibüsü şoförü, 14 yaşındaki kız öğrenciyle tartıştı. Sosyal medyada tepki çeken görüntüler sonrası, servis şoförü gözaltına alındı.

Bir sigara grubuna daha zam geldi

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda KT&G sigara grubunda bir sigara markasına zam geldiğini duyurdu.

Türkiye, UNESCO Dünya Miras Komitesi Üyeliğine Seçildi

Türkiye, 24. Taraf Devletler Genel Kurulu'nun yapıldığı Paris'te gerçekleştirilen oylama sonucunda UNESCO Dünya Miras Komitesi üyeliğine seçildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, seçim sonucunu sosyal medya hesabından duyurarak Türkiye'nin bu önemli göreve layık görüldüğünü bildirdi.

Elon Musk, Twitter Reklam Gelirlerini Gazze'deki Hastanelere ve Kızılay'a Bağışlayacağını Duyurdu

Teknoloji ve uzay endüstrisinin önde gelen isimlerinden Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter'a yönelik çarpıcı bir adım attı.

Fenomenler mercek altında “Kendi benliklerini rahatlatmak için yardım yapıyorlar”

Sosyal medya fenomenlerinin Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından mercek altına alınması, akademisyenlerin de dikkatini çekti. Fenomenlerle ile ilgili yaptıkları incelemenin detaylarını paylaşan Doç. Dr. Canan Arslan ve Doç. Dr. İlknur Doğu Öztürk özellikle yapılan yardımlarla ilgili olarak, 'Kendi benliklerini rahatlatmak için yardım yapıyorlar' dedi.

Fatma Şahin'in paylaşımı büyük beğeni topladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100'üncü yılı nedeniyle kent genelinde düzenlenen kutlamalar tüm coşkusuyla devam ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in bugün sosyal medya hesaplarından yaptığı bir paylaşım dikkatleri çekti.

Asansör kazasında hayatını kaybeden kız öğrenciden dikkat çeken paylaşım:

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör kazasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş (22), kısa süre önce sosyal medya hesabında 'sadece ölüler görür' yazılı asansör fotoğrafı paylaşımı olduğu ortaya çıktı.

Erbakan: “Meclis’e ‘Filistin tezkeresi’ gelirse destekleriz”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, sosyal medyadan yaptığı 'Gazze' çağrısını memnuniyetle karşıladıklarını ve Mehmetçik'in 'barış gücü' olarak Filistin'e gönderilmesi konusunun Meclis'e gelmesi halinde destekleyeceklerini söyledi.

Camide alkol alan şahsa 7 ay 15 gün hapis cezası

Camide alkol alırken çekilen fotoğrafı sosyal medyada paylaşan Sefa Yasin Ö.(19), 7 ay 15 gün hapisle cezalandırıldı. Duruşmada savunma yapan Sefa Yasin Ö., 'Azınlıkta kalmış bile olsa herhangi bir kesimin dini değerlerini aşağılamayacağıma dair mahkemenize söz veriyorum' dedi.

MSB’den ‘Barış Pınarı Harekatı’ paylaşımı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sosyal medya hesabından 4 yıl önce başlatılan 'Barış Pınarı Harekatı' ile ilgili paylaşımda bulundu.