Gaziantep Kalesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hasar gören tarihi Gaziantep Kalesi'nin restorasyon çalışmaları son hız devam ediyor.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hasar gören tarihi Gaziantep Kalesi’nin restorasyon çalışmaları son hız devam ediyor.

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 depremlerde en çok etkilenen Gaziantep’te binlerce binanın yanı sıra ağır hasar alan Gaziantep Kalesi’nde restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. 6 bin yıllık geçmişe sahip olan Gaziantep Kalesi’nin kalkolitik döneme kadar uzandığı ve bir höyük üzerinde kurulduğu tahmin ediliyor. Geçmişten günümüze hasarsız bir şekilde binlerce yıl dayanarak gelen Gaziantep kalesi yaşanan depremlere dayanamayarak ağır hasar aldı. Gaziantep Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünün yaptığı ihale sonrası restorasyon çalışmaları depremden 5 ay sonra başladı. Ekim ayında da restorasyon çalışmaları son hız devam ederken 2024 yılının Kasım ayında tamamlanması ve ziyaretçilere açılması hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN