Gaziantep protokolünden Mevlid Kandili mesajı

Gaziantep kent protokolü Mevlid Kandilini yayımladıkları mesajla kutladı.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Gaziantep kent protokolü Mevlid Kandilini yayımladıkları mesajla kutladı.

Gaziantep kent protokolü Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, gönüllerin sultanı Peygamberimizin cehalet asrını saadet asrına çeviren örnekliği ve rehberliği ile sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderildiğini belirtti.

Rebiyülevvel ayının 12’nci gecesi olan bu kutlu gecede sevgili peygamberimizin doğum günü olan Mevlid-i Nebi’yi idrak ediyoruz diyen Başkan Şahin, " Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif edişinin yıl dönümünün, dualarımızın kabulüne vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum” dedi ve mesajına şu ifadelerle devam etti:

“Mevlid Kandili, Hz. Muhammed’in doğumunun ve O’nun insanlığa kurtuluş müjdesi olarak getirdiği mesajlarla kalplerimizin aydınlandığı nurlu bir gecedir. Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Adaleti, merhameti, bağışlamayı, dostluğu, kardeşliği ve sevmeyi ondan ve onun yüce mesajlarından öğrendik. Haksızlığa başkaldırmayı, zalime dur demeyi, direnmeyi, mazlumun yanında durmayı, yetimi korumayı, güçsüzden yana olmayı, akrabaya, komşuya, muhtaca bakmayı, yok etmek yerine yaşatmayı, kin tutmak yerine merhameti, kavga yerine sevmeyi, insanlığın ancak sevginin sonsuz rahmet denizinde hayat bulacağını ondan öğrendik. Peygamberimizin hayatı hepimiz için bir rehberdir. Sevgili peygamberimiz hayatında, bizim bugün hem kendimiz için hem de çalışarak katkı sunmaya, izler bırakmaya çalıştığımız her bir ömür için çok büyük dersler, sorularımıza cevaplar, örnekler var. Bu nedenle bugün bizim için çok kıymetli. Yaptığımız her bir hizmeti, her bir yardımı, attığımız her bir adımı biz bu emsalden yola çıkarak büyütüyoruz. Her birimiz aslında kendi hayatlarımızla bir başkasının da hayatına dokunarak yaşıyoruz. Peygamberimizin örnek hayatı yolumuza ışık tutan büyük bir örnek. Bu sebeple benzer gün ve gecelerin anlamı bizler için derin, idraki önemli. “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) hayatına işaret eden Mevlid Kandili’nin, vatanımız, gönül coğrafyamız ve tüm insanlık için barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Mevlid Kandilinin dualarımızın her birinin kabulüne, birlik ve beraberliğimizin sürekliliğine, sıhhat bulmamıza gecenin rahmet ikliminden yararlanmaya vesile olmasını, herkes için içtenlikle diliyorum. Tüm İslam aleminin Mevlid Kandilini kutluyorum.”

Rıdvan Fadıloğlu’ndan Mevlid Kandili mesajı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) dünyaya gelişini müjdeleyen Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Rıdvan Fadıloğlu, yayımladığı Mevlid Kandili mesajında, ’’İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlid Kandilini tüm İslam alemi olarak sevinçle karşılıyoruz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), İslam Alemi başta olmak üzere tüm dünyaya ve insanlığa barış, merhamet, hoşgörü olmak üzere pek çok iyi duygu ve davranışının en güzel ve kalıcı örneklerini gösterdi. Sevgili Peygamber Efendimizin örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. Peygamber Efendimizin sevgi, şefkat, merhamet, hoşgörüsü ile ibadetlerinde ihlası, samimiyeti ve güzel ahlakı bize daima örnek olmuştur. Bu nedenle Peygamber Efendimizin güzel vasıflarını tanımak, O’nu örnek almak bizim için bir görevdir. O’nun yolu, merhamet, şefkat, hoşgörü, birlik ve beraberlik yoludur. Bu nedenle ülkemizin ve milletimizin her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğu, toplumsal huzurun, barışın, tesisini sağlayan bu mübarek geceleri, birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı bu manevi günlerde yaşlıların, hastaların, eş-dost ve akrabaların gönüllerini hoş tutmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam aleminin mübarek Mevlid Kandilini kutluyor, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık ve hayırlar getirmesi temenni ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin’den Mevlid Kandili mesajı

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Mevlid Kandili münasebetiyle mesaj yayınladı. Başkan Çetin yayınladığı mesajında “Bu gece, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum gününü anma ve onun hayatını, öğretilerini bir kez daha hatırlama fırsatıdır” dedi.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin mesajında, “Mevlid Kandili, İslam dünyasında büyük bir öneme sahip olan özel bir gecedir. Bu gece, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum gününü anma ve onun hayatını, öğretilerini bir kez daha hatırlama fırsatıdır. Aynı zamanda Mevlid Kandili, Müslümanlar için birbirlerine sevgi ve hoşgörüyle yaklaşmak, manevi olarak kendilerini yenilemek, değerlerimizi hatırlama ve yaşamımıza uygulamak için önemli bir gündür. Bu mübarek geceyi ibadet, dua, zikir, Kur’an ve hayır işleriyle değerlendirmeyi diliyor; Peygamberimiz HZ. Muhammed (SAV)’in hayatını, insanlara karşı sergilediği davranışları ve O’ndan miras kalan sevgi, hoşgörü, adalet ve merhamet gibi güzel değerlerimizi hayatımıza uygulayabilmemize vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Alemin’nin Mevlid Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyor; yapılan hayır ve ibadetlerin kabul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Mehmet Tahmazoğlu, Mevlid Kandilini kutladı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nin İslam aleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet ve barışına vesile olmasını diledi.

Toplum ve insanlığın Allah’ı anlamaya, anlatmaya ve insanlığa hediye ettiği Hz. Muhammed (S.A.V)’in sevgisiyle şekillenmeye muhtaç olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu mesajını şöyle sürdürdü: "Peygamber Efendimizin (S.A.V) alemleri teşrifinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Alemlere rahmet olan Efendimiz, tebliğ ettikleri ve hayatıyla insanlığın karanlığını aydınlığa, cehaleti saadete çevirmiştir. Mevlid Kandili, O’nun kutlu hayatını ve dinimizin mübarek öğretilerini bir kez daha idrak etmek, nefsimiz hakkında tefekkür etmek için hepimiz adına bir fırsat olmalıdır. Toplum olarak büyük değer verdiğimiz mübarek gecelerde, ülke ve millet olarak birlik ve beraberliğimizin devamı için daha fazla dua etmeli, bu güzel gecenin önemini iyi değerlendirmeliyiz. Bu geceyi sadece kendimiz için değil çevremizdeki insanlarla kucaklaşma için de bir fırsat olarak görmeliyiz. Onu sevmek ve örnek almak, yalın bir taklit ve sünnetinin belirli şekillere hapsedilmesi değil, sünnetinin bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının hayatımıza yansıtılmasıdır. Bütün gayesi insanlığı kurtarmak, insanlığa, adalet, eşitlik, huzur, barış ve hoşgörü oluşturmak olan kâinatın efendisi (S.A.V)’in doğum yıl dönümünün bütün insanlığın tekrar dirilişine vesile olmasını diliyorum."

Oğuzeli Belediye Başkanı Kılıç’tan Mevlid Kandili mesajı

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya gelmesinin mutlu ve adaletli bir yaşamın müjdecisi olarak İslam alemine müjdelendiğinin altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Peygamber Efendimizin doğumu, tarihin akışını değiştiren kutlu bir olaydır” dedi.

Başkan Kılıç yayımladığı mesajında, “Alemlere ilâhî rahmet olarak gönderilen bir Peygamber’in ümmeti olmakla şereflenmiş bulunmak, biz müminler için mutlu ve kutlu bir olaydır. Bu nedenle Mevlid Kandili O’nun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır. İslam ülkelerin ve tüm dünyanın derin acılar yaşadığı günümüzde Peygamberimizin sunduğu mesajlara kulak vermeye ve ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almaya daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Peygamberimizin mutlu ve adaletli bir yaşamın müjdecisi olarak yeryüzüne getirdiği, hak ve adalet gibi değerlere, insanlığın özellikle bu dönemde çok daha fazla muhtaç olduğu bir gerçektir. Onun bu yönde ortaya koyduğu örnek ahlakı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı özümseyerek yaşamamız gerekir. Bu vesileyle, bütün İslam aleminin ve Oğuzelili hemşerilerimin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı Peygamber Efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN