Gaziantep'te 'NEF Yatırım Sohbetleri' düzenlendi

Ekonomi Gazetesi ve Nef iş birliğinde düzenlenen Nef Yatırım Sohbetleri, 2024'te bizleri ne bekliyor başlıklı sunumla Gaziantep'te gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Ekonomi Gazetesi ve Nef iş birliğinde düzenlenen Nef Yatırım Sohbetleri, "2024’te bizleri ne bekliyor" başlıklı sunumla Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Programda, Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz ve TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özatay’ın katıldığı "2024 yılında Dünya ve Türkiye ekonomisini neler bekliyor?", Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar ve NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur’un bulunduğu "Gayrimenkul sektöründe dönüşüm ve yeni trendler" ile Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ve danışmanı ve yazar Ali Ağaoğlu’nun yer aldığı "Şans sohbetleri: Piyasalarda gelişmeler ve beklentiler" olmak üzere 3 ayrı oturum yapıldı.

Toplantıya Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar, TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özatay, Finans Danışmanı Ali Ağaoğlu, Gaziantep eski Milletvekili Nejat Koçer, GTO Meclis Başkanı Hilmi Teymuri ve davetliler katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“Türkiye ile birlikte 6 ülkede yatırım yapıyoruz”

Türkiye ile birlikte 6 ülkede yatırım yaptıklarını ve arsada da ülkedeki ilk yenilikçi marka olduklarını belirten Başkan Timur, “Türkiye’de konuta talep organik ancak talep fiyatla buluşamıyor. Bir uyuşmazlık var. Bu da insanları daha ulaşılabilir yatırımlara yönlendiriyor. Burada da arsa öne çıkıyor. Toplam gayrimenkul satışının yüzde 60’ı arsa. Bu sene 1,2 milyon konut, 1,4 milyon arsa satılacak. Yatırımcılar enflasyon sebebi ile daha ulaşılabilir yatırımlarla ilerlemeye çalışıyor. Bizde Nef olarak bunu 2 sene önceden ön Nef Arsa’yı devreye aldık” dedi. Nef Arsa’yı yurt dışında da devreye alacaklarını kaydeden Timur, “Ülkemizde markalı ve güvenilir arsa fikrini ilk geliştiren olduk. Ancak bunun daha sistemli daha denetlenebilir olması gerekiyor. Böyle denetlemeler ve sistem konusunda da gelişim kat edecek sektör, böylece tüketiciler içinde daha güvenilir olacak” diye konuştu. Nef Yatırım Sohbetleri hakkında da bilgi veren Timur, "Kentlerde, kentlerin sanayicileriyle, iş insanları ile toplantılar organize ediyoruz. İnşallah faydalı olacaktır" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN