Gaziantep'te jandarmadan okul servis araçlarına şok denetim

Gaziantep'te jandarma ekiplerince okul servis araçları ve okul çevrelerine yönelik şok denetim yapıldı. Denetimler sonucunda 7 okul servis aracı trafikten men edilirken 46 sürücüye 36 bin 415 lira idari para cezası uygulandı.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Gaziantep’te jandarma ekiplerince okul servis araçları ve okul çevrelerine yönelik şok denetim yapıldı. Denetimler sonucunda 7 okul servis aracı trafikten men edilirken 46 sürücüye 36 bin 415 lira idari para cezası uygulandı.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı trafik ve asayiş timleri, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla 337 okul ve çevresinde servis araçlarına yönelik denetim yaptı. Adli makamların koordinesinde gerçekleştirilen denetimlerde okul servis araçları trafik yönünden kontrol edilerek sürücüler ve öğrenciler güvenli yolculuk hakkında bilgilendirildi.

Denetimler sonucunda 3 bin 602 araç ve sürücüsü sorgulanırken 7 servis aracı trafikten men edildi. Çeşitli kuralları ihlal ettiği belirlenen 46 sürücüye ise toplam 36 bin 415 TL idari para cezası uygulandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN