ANTALYA

ANTALYA Haberleri

Alman turist, tatil için geldiği otelde Kırgızistanlı turistin çantasını çalıp kaçtı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir otele tatil için gelen Alman turist, otele yerleşmeden önce Kırgızistan uyruklu turistin lobi bara bıraktığı çantayı alıp kayıplara karıştı. Jandarmanın başarılı çalışması sonucunda Alanya'da bir otelde yakalanan turistin üzerinde çaldığı 7 bin 700 dolar, 5 bin 210 TL, bin 250 Kırgız Somu ile 1 gram esrar ve 1 gram kokain ele geçirildi.

Dolandırıcılık şüphelisi, esnaf tarafından yakalanıp kaçmaması için elektrik kablosuyla bağlandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, turistlere malzeme satma bahanesiyle esnafları hayali ofisine götüren ve komisyon parası alarak ortalıktan toz olan dolandırıcılık şüphelisi, günlerdin nöbet tutan esnaf tarafından son işinde yakalandı. Kaçmaması çin elleri ve ayakları elektrik kablosuyla bağlanıp jandarmaya teslim edilen şüphelinin birçok esnafı aynı yöntemle dolandırdığı ileri sürüldü.

Domatesin fiyatı geçen yıla göre yüzde 63.98 arttı

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Ekim ayı Antalya Halleri Domates, Sebze ve Meyve Endeksini açıkladı. Antalya hallerinde işlem gören domates, sebze ve meyvelerin işlem miktar ve fiyatlarıyla ilgili endeks değerlerinin değişimleri, 2021 Ekim ayında bir önceki aya göre ve geçen yılın aynı ayına göre değişim gösterdi. Domates miktarı geçen yıla göre yüzde 2.40 artarken, fiyatı yüzde 63.98 arttı. Sebzede miktar endeksi geçen yıla göre yüzde 21.71 artarken, fiyatı yüzde 58.58 arttı. Meyvede ise geçen yıla göre miktar yüzde 39.08 artarken, fiyat yüzde 7.10 artış gösterdi.

Altın Portakal ödülleri yarın akşam sahiplerini bulacak

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali, yarın akşam Antalya Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenecek Kapanış ve Ödül Töreni ile sona eriyor.

Kripto paradan yüzde 20 kar vaadi ile servetini kaptırdı, yuvası dağıldı

Antalya'da ağabeyinin arkadaşlarına güven vererek kripto paradan aylık yüzde 20 kar vadi ile yaklaşık 1 milyon TL toplayan şahıs sırra kadem bastı. Şahsa adeta servetini kaptıran bir kişinin eşi ise açtığı davayla eşinden boşandı. Yaşananların ardından yuvasının yıkıldığını savunan adam, şahsın 2 ay geçmesine rağmen bulunamadığını ve yerini ihbar edene 10 bin TL ödül vereceklerini söyledi.

Kiralık aracı müşteriye sattı, noter önünde ‘haciz’ var diyerek kaçtı

Kiralık aracın arkasına 'satılık' yazarak müşteriye satmak için 132 bin TL'ye pazarlık yaptı. Müşteriye aracı devretmek üzere notere giden ve burada 72 bin TL'yi alan şahıs, araçta haciz var diyerek noter önünden aynı araçla kaçtı. Polis ekiplerinin peşine düştüğü şahıs kısa sürede yakalanarak tutuklandı.

OSİAD’da yeni yönetim kurulu belirlendi

Antalya Organize Sanayi İş İnsanları Derneği'nde seçim heyecanı yaşandı. Mevcut Başkan Erdal Kılıç'ın tek aday olduğu genel kurulda, OSİAD'ın yeni yönetim kurulu belirlendi.

26 yaşındaki üniversite öğrencisinden 4 gündür haber alınamıyor

Tatil için geldiği Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı'da kaybolan 26 yaşındaki üniversite öğrencisi Samet Işıtan'dan 4 gündür haber alınamıyor. En son Yanartaş bölgesi içinde güvenlik kameraları tarafından görüntülenen Işıtan'ı arama çalışmalarını takip eden baba ve abla, çalışmalara daha fazla kurum ve bölgeyi iyi bilen yerel halkın destek vermesini istedi.

Manavgat 9 günlük yangın sonrası havadan görüntülendi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dokuz gündür devam eden yangında zarar gören ormanlık alanlar ve evler havadan drone ile görüntülendi.

Alanya’daki orman yangını hızlı müdahale ile söndürüldü

Antalya'nın Alanya ilçesi Tepe Mahallesi, Hıdırellez bölgesi Yassıalan mevkiinde saat 14.00 sıralarında başlayan orman yangını kısa sürede söndürüldü.

Mesai arkadaşının hayatını kaybettiğini bilmeyen yangın işçisi: "İnşallah kaçma ihtimali vardır"

Antalya'nın Manavgat ilçesinde orman yangınına müdahale eden arazözde görevli 4 yangın işçisi alevlerin arasında kaldı. Yangın işçilerinden 2'sinin cansız bedenine ulaşılırken, 2'si yaralandı. Dumandan etkilenen 4 işçi de kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan işçileri ise orman sendikası görevlileri yalnız bırakmadı. Hastaneye yaralı işçileri ziyarete gelen sendika görevlisi ise, yangında hayatını kaybeden Erdal Tokla'nın ölümünden habersiz bir şekilde Tokla'nın mesai arkadaşına Erdal'ın kaçma ihtimali var mıdır? diye sordu. Yaralı işçi ise, İnşallah vardır dedi.

Manavgat’taki yangına 10 ilden 19 helikopter 103 arazöz müdahale ediyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde saat 12.05'de çıkan ve rüzgarında etkisi ile yerleşim yerlerine sıçrayan yangına 10 ilden 19 helikopter 9 ilden de 412 personel ile müdahale desteği sağlanıyor.

Kocasını bıçaklayarak öldürdü

64 yaşındaki kadın, çıkan tartışmada kocasını bıçaklayarak öldürdü. Daha önce de eşini bıçakladığı öğrenilen kadın gözaltına alınırken, ölen adamın cenazesi yakınları tarafından toprağa verilmek üzere teslim alındı.

Arabadan indi, sokaktaki kadının üzerine yürüdü

Antalya'da bir cadde üzerinde yol kenarında yürüyen kadın, bir araç tarafından önce takip edildi, daha sonra önü kesildi. Arabadan yarı çıplak inen adam, genç kadının üzerine yürüdü. Şahıstan uzaklaşmak isteyen kadın çevredeki sürücülerden yardım istedi ancak sürücüler kadına aldırış etmeden yollarına devam etti.

Kısıtlama saatinde kavga ettiler, hem dayak hem ceza yediler: 4 yaralı

Antalya'da iki grubun sokak ortasındaki taşlı kavgasında 4 kişi yaralandı. Kavgaya karışan 6 kişiye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ve maske takmamaktan toplam 24 bin TL para cezası uygulandı.

Bekçinin tuvalete gitmesi pahalıya patladı

Antalya'nın Alanya ilçesinde bekçinin tuvalete gitmesini fırsat bilerek, eşine gözcülük yaptırıp, küçük yaştaki çocuğuyla beraber inşatta giren şahıs 17 bin lira değerindeki kabloları çaldı. Şüphelilerin yaklaşık 400 kilogram ağırlığındaki kablo makarasını inşaattan yuvarlayarak kamyonete yüklediği anlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Caddeler turunç, erguvan, bahunya kokacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ağaçlandırma çalışması yapıyor. Bulvar ve caddeler üzerinde turunç, benjamin, bahunya, erguvan, çınar türü ağaçları toprakla buluşturuluyor.

Dolandırıcılık yöntemiyle şoke etti

Hareket halindeki kamyonetin kendisine çarptığı gerekçesiyle şirket sahibinden para isteyen dolandırıcının numarası, güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesiyle ortaya çıktı.

Eşini öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet verildi, indirim uygulanmadı

Antalya'nın Alanya ilçesinde geçen yıl 2 çocuk annesi Gülseren Yılmaz'ı boşanma davası açtığı ve barışmak istemediği gerekçesiyle 14 kez bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Hilmi Yılmaz, 'ağırlaştırılmış müebbet hapis' cezasına çarptırıldı. Sanık Yılmaz, savunmasında eşini ve çocuklarını çok sevdiğini belirterek, 'Bir anlık sinirle yaptım. Canavar ilan edildim ama eşimi ben çok seviyorum' dedi. Mahkeme sonrası açıklama yapan Gülseren Yılmaz'ın annesi Gülnaz Bayrak ise, Dünyamız karardı bizim. Katilin peşini bırakmayacağız. En ağır cezayı aldı, inşallah orada çürür diye konuştu.

Toplam 39 haber.