Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Büyükşehir'in desteklediği takımlar Teknofest'te 10 ödül kazandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin malzeme ve mentorluk desteği verdiği takımlar, TEKNOFEST 2022'den 10 derece alarak döndü. Birinci olan En-Gel, Akıncılar ve Alaca Maker ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

TEKNOFEST 'Turizm Teknolojileri' kategorisinde birincilik HKÜ'lü öğrencilerin

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin (HKÜ) SİMURG Takımı, 'Zeugma'nın Gözü' adlı artırılmış gerçeklik tabanlı projesiyle, bu yıl Samsun'da yapılan Teknofest Karadeniz yarışmalarında 'Turizm Teknolojileri' kategorisinde birinci olmayı başardı.

Gaziantep Kolej Vakfı Teknofest Türkiye ikincisi

Samsun'da düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Biyoteknolojik İnavasyon Lise Fikir Seviyesinde Türkiye ikinciliğini elde eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri, Türkiye ikinciliği ödüllerini Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'dan aldı.

KOAH tespiti yapan yapay zeka modeli Teknofest'te birinci oldu

Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi öğrencileri geliştirdikleri KOAH tespiti yapan yapay zeka modeli ile Teknofest'te Türkiye birincisi oldu. Projenin danışman öğretmeni Asım Barut ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Gaziray Projesinde test sürüşü yapıldı

Gaziantep'te 4 milyar TL'lik yatırım ile 25.5 kilometrelik güzergahta yapılan Gaziray projesinde test sürüşü yapıldı

Şehitkamil’e, ikinci bilim merkezi yapılıyor

Daha önce yapılan bilim merkezinin ardından ikinci bilim merkezi, D.T. Şehitkamil Sahnesi'ni içerisine yapılıyor.

GAÜN öğrencilerinin yaptığı araç yoğun ilgi gördü

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Zeugma Takımı tarafından tasarlanan ve son teknolojik çalışma olan Zeugma Aracı, SANKO Park'ta sergilendi.

Türkiye ile Tayvan arasında İHA Teknolojisi alanında önemli iş birliği

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Dronepark'ta bulunan İHA üreticisi Fly BVLOS Technology, İHA teknolojisi alanında dünya pazarında önemli bir atılım gerçekleştirerek Tayvan'da İHA teknolojisi alanında çalışan UAV Technology Center'a ortak oldu.

NASA'nın Gaziantep’teki yolculuğu sona erdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Uzay Sergisi' 6 Ağustos'ta Gaziantep'te sona erdi.

Ay’a ayak basan ikinci astronotun ceketi 2.8 milyon dolara satıldı

Ay'a 1969'da ayak basan Buzz Aldrin'in tarihi Apollo 11 görevinde uçuş sırasında giydiği ceketi, New York'taki müzayedede 2 milyon 772 bin 500 dolara alıcı buldu.

HKÜ’nün insansız kara aracı Teknofest’te finalde

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), TEKNOFEST 2022'ye yönelik olarak yaptığı hazırlık çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Tüm kategorilerde iddialı projeler üreten HKÜ, TEKNOFEST 2022 'Tarımsal İnsansız Kara Aracı' kategorisinde finallere yükselerek önemli bir derece daha elde etti.

Gaziantep’te kadınlara özel mobil uygulama

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantepli kadınların şehirde daha aktif rol alması için hayata geçirilen 'Kadın Dostu Kent Gaziantep' mobil uygulamasını ünlü sanatçı Demet Akalın'la birlikte tanıttı. Uygulamayı çok beğenen Demet Akalın, uygulamayı öve öve bitirmedi.

35 bini aşkın Türk uzaya gitmek için kayıt yaptırdı

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Milli Uzay Projesi'nin 10 kritik Milli Uzay Programı'nın önemli bir aşaması olan Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu'na uzaya.gov.tr adresi üzerinden 5 milyon kişinin tıkladığını, 36 bin kişinin kayıt yaptırdığını ve 460 kişinin ise uzaya götürülebilecek halde olduğunu bilgisini vererek, başvuru sayılarının her gün arttığını dile getirdi.

Kadınların internet kullanımı erkeklere göre daha çok arttı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Kadınların internet kullanımı 2004 yılında yüzde 12.1 iken, 2021 itibarıyla yüzde 77.5'e yükselmiş. Bu oran erkeklerde 2004 yüzde 25.7 iken, 2021 yüzde 87.7'ye yükselmiş' dedi.

Cumhurbaşkanının açıklamalarından sonra Gaziantep'teki NASA uzay sergisine yoğun ilgi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'uzaya bir Türkü göndereceğiz' açıklamalarının ardından Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi'nde açılan NASA uzay sergisi ziyaretçi akınına uğruyor.

RTÜK: “Gençlere zarar verecek yayın içerikleriyle mücadelemizde, iftiraya maruz bırakılmamalıyız”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Erzurum'da bir Kur-an Kursu'nda çocuklara tecavüz iddiası sonrası yayın yasağını 7 kez delen Halk TV'ye, 22 kez delen KRT'ye ve 3 kez delen Tele 1'e verdiği cezaya ilişkin, 'Altını kalın çizgilerle çizerek belirtmek gerekirse, Üst Kurulda dün alınan karar, 3 medya kuruluşunun yargı mercilerinin verdiği yayın yasaklarını ihlal etmesine yöneliktir. RTÜK'ün iftira ve algı operasyonlarına maruz bırakılmamasını önemle hatırlatırız' ifadelerine yer verdi.

Dev şirketlerin sistem açığını bulan liseli gence, dünya devlerinden teşekkür

17 yaşındaki bilgisayar meraklısı lise öğrencisi, iki farklı yazılım sistemine ait herhangi birinin e-mailini link olarak attığında şifre gerekmeden e-mail içeriğine ulaşılabildiğini tespit edince durumu yetkililere bildirdi. Sistem açığını genç sayesinde fark eden iki dünya devi şirket, liseli gence teşekkür etti.

Togg Türkiye’de ilk kez görücüye çıktı

Türkiye'nin yerli otomobili Togg, ATO Congresium'da düzenlenen Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi'nde (EKO İKLİM) Türkiye'de ilk kez görücüye çıktı.

20 kişilik ekip 3 ayda geliştirdiği oyunla 200 milyon dolarlık ihracat yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 20 kişilik ekiple yalnızca 3 ayda geliştirdikleri oyunla 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Türk oyun şirketini ziyaret etti.

Toplam 122 haber.