Eğitim

Eğitim Haberleri

Gaziantep'te depremzede öğrencilere maddi destek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nurdağı ve İslahiye'de ikamet eden depremzede lise ve üniversite öğrencilerine maddi destek sağlayacaklarını açıkladı.

Deprem sonrası çocukların okula uyum süreci

Bölgede 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından felaketin yaralarının sarılması amacıyla çalışmalar sürdürülürken, Gaziantep'in de aralarında bulunduğu illerin bir bölümünde 13 Mart Pazartesi günü ders zili yeniden çalacak.

Şehitkamil'de kütüphaneler yeniden hizmet vermeye başladı

Şehitkamil Belediyesine bağlı gençlik kütüphaneleri, deprem afeti sonrasında gerçeklştirilen riskli yapı testinin ardından öğrencilerin kullanımına yeniden açıldı. Yıl içerisinde yaklaşık 50 bin öğrencinin yararlandığı kütüphanelerde her yaştan öğrenciye hizmet veriliyor.

Vali Gül okulların açılmasıyla ilgili tarih verdi

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep'te eğitim-öğretime 13 Mart 2023 tarihinde başlamayı planladıklarını bu kapsamda Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde pansiyonlu okumak isteyenlerin nakillerinin kabul edileceğini duyurdu.

Gezici çocuk kütüphaneleri İslahiye ve Nurdağı'nda çocuklarla buluşuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaşayan çocuklara yönelik Gezici Uygulamalı Çocuk Kütüphanelerini hayata geçirdi.

GAÜN'de ÖSYM koordinatörleri değerlendirme toplantısı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Koordinatörleri Değerlendirme Toplantısı, ÖSYM Başkanı ve OHAL bölgesindeki koordinatörlerinin katılımıyla Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bakan Özer: '10 ilde eğitim-öğretimin başlangıcıyla ilgili detayları yarın açıklayacağız'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremin ciddi yıkıma yol açtığı Gaziantep'in Nurdağı ilçesini ziyaret etti. Bakan Özer, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, 10 ilde eğitim-öğretimin başlangıç tarihi ve detaylarını yarın açıklayacağız derken, 48 bin öğrencinin nakillerini farklı illere aldırdığını söyledi.

Gaziantep'te okullara kar tatili

Gaziantep'te 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışından dolayı eğitime bir gün ara verildi.

Şehitkamil'de sertifika heyecanı

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehitkamil İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Seyrantepe Aile Merkezi'nde açılan Okul Öncesi Çocuk Gelişimi Kursu'nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika töreni düzenlendi. Sertifikalarını alan kursiyerler, çok önemli bilgiler ve kazanımlar elde ettiklerini ifade etti.

GAÜN halı tasarımı öğrencileri teknik geziye katıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı Tasarımı Programı öğrencileri, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde halı ipliği ve halı imalatı üzerine faaliyet gösteren Karmen Halı Fabrikasına gerçekleştirilen teknik geziye katıldı.

Sanko okullarına eğitimde sürdürülebilirlik ödülü

Sanko Okulları, Microsoft Türkiye Eğitim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen '2023 Eğitimde Sürdürülebilirlik Ödülleri'nde, ortaokul kategorisinde ödüle değer görüldü.

Şahinbey Millet Kütüphanesi hızla yükseliyor

Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi'nde yaptırılan Şahinbey Millet Kütüphanesi'nin çalışmaları tüm hızı ile sürüyor.

Gaziantep'te 70 bin lise öğrencisine 1200 TL'lik destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında, üniversite sınavına hazırlanan ve Gaziantep sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi 11 ve 12'nci sınıf öğrencilerine yapacağı yıllık bin 200 lira maddi desteğin ikinci dönem başvuruları, 24 Ocak-23 Şubat 2023 tarihinde alınacak.

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencilerinin Türkiye Şampiyonası başarısı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri Hatice Kılıç ve Neslihan Toktaş Bursa'da Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından gerçekleştirilen U20 Türkiye Şampiyonasında derece elde etti.

Tahmazoğlu öğrencilerin karne sevincine ortak oldu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Asiye Ziylan İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım programına katıldı. Şahinbey Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Başkan Mehmet Tahmazoğlu ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Gaziantep'te 630 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Gaziantep'te 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi sona ererken 630 bin civarında öğrenci karnesini aldı.

Şahinbey tesislerinde Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar

Yaşları 30 ile 70 yaş arasında değişen vatandaşlar, Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Binevler Sosyal Tesisi'nde Kur'an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Minik öğrencilere satranç hediye edildi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Zeynep Gençten Anaokulu'nu ziyaret ederek, minik öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Fadıloğlu, 'Hamleni Yap' projesi çerçevesinde öğrencilere satranç seti armağan etti.

Yarıyıl tatilinde ilk kez “Kış Okulları” hayata geçecek

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de bilim, sanat, matematik ve İngilizce olmak üzere 4 alanda, eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren ücretsiz kurslar için hazırlıklarını tamamladı.

Toplam 894 haber.