Eğitim

Eğitim Haberleri

19 Mayıs Gençlik Kupasına GKV Damgası

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Genç Erkekler-Kızlar Oryantiring Turnuvasına katılan GKV Özel Okulları öğrencileri birçok dereceye imza attı.

Üniversite-Sanayi sektör buluşmaları devam ediyor

TİM Başkan Vekili ve TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci Üniversite-Sanayi Sektör Buluşmalarına hız kesmeden devam ediyor.

SANKO Koleji öğrencileri ABD'den dünya birinciliği ile döndü

SANKO Koleji 11'inci sınıf öğrencileri Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması'nda dünya birincisi oldu.

Ücretsiz deneme sınavına binlerce öğrenci katıldı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin deneme sınavı talebini karşıladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na hazırlanan binlerce öğrenci, ücretsiz deneme sınavına girdi.

GİBTÜ'nün uluslararası alanda görünürlüğü artıyor

GİBTÜ'den Doç. Dr. Serdar Elhatısarı'nın da dahil olduğu süper-bilgisayar simülasyonu ile karbon atom çekirdeğinin bariz geometrisi konulu çalışma dünyanın en önemli dergilerinden Nature Communications'da yayınlandı.

Metaverse tüm sektörleri etkileyecek

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Metaverse ve Yapay Zeka ile Eğitimin Geleceği' konulu konferansta; İş Adamı, Araştırmacı, Yazar ve aynı zamanda Türkiye Düşünce Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Koçak, Metaverse evreninin yakın gelecekte tüm sektörleri etkileyeceğini kaydetti. Koçak, Metaverse evrenlerinin İnternet, Web 3.0, XR (VR, AR, MR), Yapay zeka unsurlarından oluştuğunu belirtti.

GAÜN öğrencileri TEKNOFEST'te üstün başarı sergiledi

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST2023'te Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri yarışmalarda 7 ödül almaya hak kazandı.

Final okullarının kabul ve bursluluk sınavı 27 Mayıs'ta başlıyor

Gaziantep'te Final Okullarının kabul ve bursluluk sınavı 27 Mayıs-28 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacak.

SANKO Okulları'nın Milli Savunma Üniversitesi Sınavı başarısı

SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ile SANKO Koleji öğrencileri, Milli Savunma Üniversitesi sınavında Türkiye genelinde ilk 25'de 1 derece, ilk 50'de 3 derece ile önemli bir başarıya imza attı.

23 nisan sergisine yoğun ilgi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencisi Feryal Yıldırım'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri oluşumunda açtığı resim sergisi büyük ilgi görüyor.

Öğrencilerin oluşturduğu kortej ilgi gördü

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları eğitim kampüsünde düzenlenen geleneksel 23 Nisan Kortej Yürüyüşü büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu ve İlkokulu öğrencilerinin gerçekleştirdiği kortej büyük ilgi gördü.

Gaziantep Kolej Vakfı'nda bayram coşkusu

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen törenlerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Çocuklarla uzun uzun sohbet eden GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy etkinliklerde görev alan öğrencileri ve idarecileri kutladı.

HKÜ'lü öğrenciler proje yarışmasında birinci oldu

2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması'nda; akademik danışmanlığını HKÜ Yazılım Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi H. Meltem Nergis Şirin'in yaptığı; Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 3.sınıf öğrencisi Enes Arslan ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Furkan Ölçal'dan oluşan ENCOREN Takımı, 'G-GLOVE' adlı projeleri ile 'Bilgi ve İletişim Teknolojileri' kategorisinde birinci oldu.

Fadıloğlu, öğrencilerle iftar açtı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kütüphane öğrencileriyle iftar açtı. Başkan Fadıloğlu, öğrencilere yönelik olarak, 'Büyük hedefler koymak gerekiyor. Ama bu hedeflere koşarken insani değerleri hiçbir zaman unutmamamız lazım. İyi insan olmak, hepimizin asli vazifesidir' dedi.

Empati Derneği ile Çelik Okul yapımı protokolü imzalandı

Gaziantep Valiliği ile Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği arasında İlimiz Nurdağı İlçesi Kurudere Mahallesinde yapılacak 21 sınıflık Çelik Okul yapımı için protokol imzalandı. Valilik Fuaye Salonunda imzalanan protokol ile depremde zarar gören okullarımızda eğitim gören çocuklarımızın eğitim hayatlarına geri dönmeleri hedefleniyor.

Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli IB Koleji'nde diploma heyecanı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren GKV Cemil Alevli IB Koleji, son sınıf öğrencileri diplomalarını alarak mezun oldu. Uluslararası geçerliliği olan çift dilli IB diploması almanın heyecanını yaşayan öğrencilerin dünyanın en prestijli üniversitelerinden davet aldıkları ifade edildi.

SANKO Üniversitesi Sbf Hemşirelik programı akredite edildi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Programı, hemşirelik eğitim programlarının iyileştirilmesini hedefleyen Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne (HEPDAK) yapılan başvuru sonucunda, Hemşirelik Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu tarafından 2 yıl süreyle akredite edildi.

GİBTÜ ile GBB iş birliği yapacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Şehmus Demir'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

GİBTÜ'ye erişilebilirlik belgesi ve bayrağı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne (GİBTÜ) engelli bireylerin toplumsal konumlarını güçlendirmek ve daha aktif bir şekilde hayata katılımlarını sağlamak amacıyla Üniversite içerisindeki tüm yapılar erişilebilir hale getirilmesi nedeniyle Gaziantep Valiliği bünyesinde oluşturulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından 'Erişilebilirlik Belgesi' ve 'Erişilebilirlik Bayrağı' verildi.

Toplam 861 haber.