Eğitim

Eğitim Haberleri

Şahinbey’de başarılı 20 bin öğrenciye daha bisiklet hediyesi

Şahinbey'de spora teşvik etmek amacıyla başarılı öğrencilere bisiklet hediye etmeye devam ediyor. Daha önce öğrencilere 20 bin bisiklet dağıtan Şahinbey Belediyesi, 20 bin bisikletin daha dağıtımına başladı.

Tedavi gören çocuklar hastane duvarı boyandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) kampüsünde yapımı tamamlanarak hastaların hizmetine açılan Çocuk Hastanesinin duvar boyaması, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, Halı Tasarımı Programı ile Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin işbirliğiyle tamamlandı.

ÖSYM: KPSS-2021/10 Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları açıklandı.

KPSS-2021/10 Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları açıklandı.

ÖSYM Başkanı duyurdu! KPSS yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün: '16-22 Aralık tarihleri arasında tercihlerini aldığımız KPSS 2021/10 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme sonuçları için işlemlerimizi tamamlamak üzereyiz. Sonuçları bugün adaylarımızla paylaşacağız. Sonuçların şimdiden sağlık camiasına hayırlı olmasını dilerim.'

Şehitkamil’de, okuma-yazma ile açık öğretim kursları başladı

Şehitkamil Belediyesi, okuma-yazma ve açık öğretim kurslarını başlattı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ile birlikte ilk derste öğrencileri, yalnız bırakmadılar.

Binali Yıldırım ve İsmet Yılmaz Gaziantep’te

Kendi ismini taşıyan okulun açılışını yapmak için Gaziantep'e gelen AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, kurdaki dalgalanmanın daha fazla sürmeyeceğini belirterek, 'Her zorluğun arkasında bir ferahlık vardır. Önümüzde daha yapacak çok iş var' dedi.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi 11 akademik personel alacak. Son başvuru tarihi 28 aralık 2021

Suriyeli işadamları Türkiye’de okul yaptırıyor

ASSİAD Başkanı Abdulghafour Salih Asfour, Gaziantep'te çeşitli yatırımları bulunan Suriyeli iş adamları adına kente bir okul yaptırmak için protokol imzaladı. Törende işadamı Asfour'a 100. yılda 100 hayırsever madalyası da verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmenlere müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmeli öğretmen ve kadrolu öğretmen arasındaki ayrımın ortadan kaldırılacağını belirterek, 'Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenlik imkanını getiriyoruz. Eğitimlerini tamamlayan ve yapılan sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlerimiz hem 1 derece alacaklar hem de maaşlarında bin lira artış olacaktır. 10 yıllık uzman öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde başöğretmen ünvanlıyla görev yapacaklar. Yine bu öğretmenlerimize ilave 1 derece verecek, ayrıca maaşlarında da 2 bin lira artış yapacağız' dedi.

Vefat eden oğlunun adını okulda yaşatacak

Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özgüler, vefat eden oğlu Murat Özgüler adına 6 derslikli anaokulu yaptıracak.

Mesut Ateşsönmez Ortaokulu hizmete açıldı

Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan '100. Yılda 100 Hayırsever' kampanyası kapsamında hayırsever Ateşsönmez ailesinin destekleriyle yapımı tamamlanan Mesut Ateşsönmez Ortaokulu, gerçekleştirilen törenle hizmete alındı.

Gaziantep’te binlerce kitap öğrencilerin ayağına kadar getirilecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep'teki öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak, okul kütüphanelerinin kitap ihtiyacını gidermek, öğrencilerin kitaba erişimini kolaylaştırmak ve eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak amacıyla örgün ve resmi ortaöğretim kurumlarının kütüphanelerine kitap temini için protokol imza töreni düzenlendi.

Öğrencilere bisiklet dağıtılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde öğrenciler sporla sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı pansiyonlu örgün ve resmi öğretim kurumları, yatılı ilköğretim bölge okulları ile özel eğitim okullarında okuyan öğrencilere 947 adet bisiklet dağıtılarak park yeri yapılacak.

Gaziantep’te LGS’de ilk 50’ye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar hediyesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) Gaziantep'te ilk 50'ye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye etti.

Şahinbey’de çocuklara trafik parkları

Şahinbey Belediyesi çocuklara trafik bilincini aşılamak amacıyla Şahinbey Parkı'na ve Yeşilvadi Millet Bahçesine trafik parkları yapıyor.

Şahinbey’de 15 okula tasarım ve beceri atölyesi yapılacak

Şahinbey Belediyesi, 'Benim Atölyem' projesi ile 7 lise, 8 ortaokula Tasarım ve Beceri Atölyeleri yapmak için İpekyolu Kalkınma Ajansı ile birlikte protokol imzaladı.

GAZİANTEP'TE 12 BİN ÖĞRENCİNİN YEMEĞİ BU OKULDA PİŞİYOR

"Kendi yemeğimizi kendimiz yapıyoruz." diyerek kolları sıvayan Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 6 ilçedeki çoğu taşımalı eğitim gören arkadaşları için her gün 3 çeşit yemek hazırlıyor.

Şahinbey Belediyesi’nden 50 bin öğrenciye 80 TL değerinde kitap hediye çeki

Şahinbey Belediyesi, 'Şahinbey'de Kitap Günleri Fuarı'nda öğrencilere istedikleri kitapları ücretsiz alabilmeleri için alışveriş çeki hediye ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğrencilere yardımcı kaynak desteği

Milli Eğitim Bakanlığı tüm sınıf ve kademelerde haftada beş gün yüz yüze eğitime devam ederken öğrenci ve öğretmenlere destek olmak üzere kaynak çeşitliliğini artırma kararı aldı.

Toplam 891 haber.