Eğitim

Eğitim Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'dan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgının seyri nedeniyle, tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesinin kısa vadede mümkün görünmediğini vurgulayarak, Salgının şartlarına göre en güvenli ve faydalı uygulamayı yürürlüğe koyacağız dedi.

Öğretmenlerin aşılanmasıyla ilgili açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin aşılanmasına ilişkin planlamanın yapıldığını ve öncelikle okula başlayan çocuklar ve öğretmenlerin kimlik bilgilerinin Sağlık Bakanlığına ulaştırılması konusunda çalışma yürütüldüğünü söyledi.

LGS ve YKS tarihlerinin ötelenmesi önerisi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, LGS ve YKS sınavlarının olabildiğince geç tarihte yapılmasını talep etti.

Okulların açılma tarihi belirlendi

Bakan Selçuk: 1 Mart Pazartesi günü ilkokullarımızın tüm sınıf düzeyleriyle açılması kararını aldık. İlkokul öğrencilerimiz eğitimlerine yine seyreltilmiş şekilde haftanın iki günü devam edecekler.

Bakan Selçuk, “Görevimiz İlk Yardım” etkinliğine katıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Covid-19 pandemisi nedeniyle online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilen 'Görevimiz İlk Yardım' etkinliğine katıldı. Bakan Selçuk, 'Bu hareket, bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılmış en kapsamlı ilk yardım eğitimi çalışmalarından biri olacak' dedi.

Öğretmen ve öğrencilere teknolojide tam destek

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi'nin sunduğu imkanlarla günümüzde öğretmenlerin ve öğrencilerin teknolojiye çok daha kolay ulaşabildiklerini ifade etti.

Meraklı öğrencilerin ilk adresi “Bilim Gaziantep”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından modern çağın gerekliliklerine ayak uydurmak, bilim ve teknolojiye anlaşılır bir hal kazandırmak amacıyla çocuklar ve gençler için T3 Vakfı iş birliğinde hayata geçirilen 'Bilim Gaziantep' projesi, hizmet vermeye başladı. Pandemi nedeniyle 24 Aralık 2020'den itibaren çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen atölye çalışmalarına bugüne kadar 900 öğrenci başvuru yaptı.

MEB’den ilkokul ve ortaokulların dönem sonu işlemleriyle ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ilkokul ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanları ile belirleneceğini, birinci dönem yapılmış yüz yüze sınavların karne notu değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı. Velilerin, sınav notlarının ilk dönem karne notu değerlendirmesinde kullanılmasını istemeleri halinde 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Gaziantep'te öğrencilere 60 bin tablet dağıtımı yapıldı

Gaziantep Modeli ile pandemi sürecinde örgün eğitimden uzak kalan öğrencilerin öğrenim hayatına devam edebilmesi amacıyla ilk etapta Nizip, Oğuzeli ve Karkamış ilçelerinde başlatılan 60 bin tabletin dağıtımının son etabında Araban, Yavuzeli, Nurdağı ve İslahiye ilçeleri yer aldı. Tören alanında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, büyükşehir olarak eğitim ordusunun emrinde olduklarını belirterek, 'Çocuklarımıza ve gençlerimize fırsat eşitliğini sağlamak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz' dedi.

Uzaktan eğitime tablet desteğinde öğrencilere dağıtılan cihaz sayısı 313 bin 500’e ulaştı

Uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz gereksinimi olan öğrenciler için yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları ve sivil inisiyatiflerin de desteğiyle yapılan 150 bin cihazlık desteğe ilave olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tedarik edilen 500 bin tablet bilgisayarın sevkiyat ve dağıtım sürecinde 4. faz bugün başladı. Tablet bilgisayarların gönderildiği 26 ilin müdürü ile video konferans yöntemiyle toplantı yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 4. faz dağıtımlarıyla birlikte öğrencilere gönderilen cihaz sayısının toplam 313 bin 500'e ulaştığını duyurdu.

Büyükşehir öğrencilere tablet dağıtımına başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) Salgını ile beraber yüz yüze eğitime ara verilip uzaktan eğitime geçilmesiyle tablet dağıtımına başladı.

Gaziantep modeli Milli Eğitim Bakanı’nın takdirini topladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, Türkiye'ye örnek olan 'Gaziantep Modeli'nden yola çıkarak yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) sürecinde eğitimde gerçekleştirdiği yatırım ve projeleri, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından takdir topladı.

YÖK Başkanı Saraç: “Ülkemizdeki her bir üniversiteye ait ‘2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu’nu bugün yayınlandı”

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 'YÖK'te oluşturduğumuz komisyon marifetiyle hazırlanan, ülkemizdeki her bir üniversiteye ait '2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu'nu bugün yayınlayarak kamuoyu ile paylaştık' dedi.

Şahinbey Belediyesi’nden tablet desteği

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın katkısı ile Gaziantep Valiliği'nin koordinesinde ihtiyaç sahibi ailelere verilecek olan 60 bin tablete Şahinbey Belediyesi de destekte bulundu.

Rektör Prof. Dr. Özaydın, Suriye’yi yeniden inşa edecek bir eğitim ordusu kurmak istiyoruz

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Suriye Güvenli Bölgelerde yükseköğretim ve eğitim faaliyetlerine katkı sağlayan sivil toplum kuruluşlarıyla bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, 'Ayakları yer basan projelerle Suriye'nin güvenli bölgelerinde bir kampüs mantığında eğitim ordusunu kurmak istiyoruz' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: “Temel eğitimde fırsat adaleti çok kritik”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gaziantep'te toplanan 60 bin tabletin dağıtım törenine video konferans yoluyla katıldı. Bakan Selçuk yaptığı konuşmada canlı derslere dikkat çekerek, 'Temel eğitimde fırsat adaleti çok kritik' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk uyardı:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çocukların hafta içi her gün 3 saatlik izni olduğunu hatırlatarak, Fiziksel aktiviteyi sağlayamazsak ileride çok zorlanacağız dedi.

Şahinbey’de öğrencilere bir destek daha 209 bin adet

Gaziantep'te, Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep Valiliği'nin öncülüğünde ortaokul ve lise öğrencilerine 209 bin adet soru bankası desteği verecek.

2020-2021 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi 15 Şubat 2021’de başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinin 3 hafta olacağını ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacağını açıkladı.

Toplam 890 haber.