Gündem

Gündem Haberleri

Gaziantepliler yeni yasaklara rağmen dışarıda

Korona virüs vaka sayısının en fazla olduğu iller arasında yer alan Gaziantep'te yeni yasaklara rağmen birçok vatandaş maske ve sosyal mesafe kurallarına uymuyor.

Kadınlar patronu oldukları meslekte erkeklere taş çıkartıyor

Gaziantep'te genellikle erkek işi olarak bilinen sedef ve bakır nakış ve işlemesi yapan kadınlar hem erkeklere taş çıkarıyor hem de aile ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Hafız kız kardeşler annelerinin doktorluk hayalini gerçekleştirecek

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyan 3 hafız kız kardeş, hafız öğreticisi olan annelerinin yaklaşık 34 yıllık doktorluk hayalini gerçekleştirecek. Kardeşlerden biri 2022 yılında mezun olmayı ve mesleğe adım atmayı planlarken, ikiz kardeşleri ise tıp fakültesi birinci sınıfta okuyor.

Farklı çıkan korona testleri işinden etti

Bursa'da çalıştığı iş yeri tarafından Covid-19 testi istenen 39 yaşındaki servis şoförü özel hastanede yaptırdığı test pozitif çıkınca işinden oldu. Bir gün sonra Bursa Şehir Hastanesi'nde test yaptıran, kan veren ve akciğer tomografisi çektiren servis şoförünün tüm testleri temiz çıktı. İşinden olmanın şokunu yaşayan servis şoförü, özel hastanedeki gayri ciddi davranışlara da isyan etti.

Gaziantep Valiliği yeni yasakları açıkladı

Toplu taşıma araç duraklarında sigara içme yasağı getirilmesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl/İlçe Spor Merkezleri ve alt yapı antrenmanlarının 1 ay süreyle durdurulmasını içeren 2020/101 Sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararını açıkladı.

Gaziantep'te elektrik kesintisi yaşanacak bölgeler

13-14-15 Kasım günlerinde GAZİANTEP il geneli ve ilçelerinde elektrik kesintisi yapılacak yerler ve zaman bilgileri, Toroslar EDAŞ resmi verileri

Gaziantep’te hükümlüleri topluma kazandıracak protokol

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı arasında Hükümlülerin Eğitsel, Sosyal ve Kültürel Gelişimlerini Desteklemek Konulu İş Birliği Protokolü imzalandı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından hükümlü ve denetimli serbestlikten yararlanan vatandaşların topluma kazandırılmasına yönelik eğitim programları düzenlenecek.

Gastronomi kentinde yüksek fiyat çağrısı

Gaziantep Dernekler Konfederasyonu Başkanı Hasan Özaygut, kentte özellikle yemek ve baklava fiyatlarında yaşanan artışa karşı önlem alınması isteyerek, kent yetkililerine ve protokole çağrıda bulundu.

Gaziantep'in sevilen siması vefat etti

Gaziantep'in sevilen simalarından Hacı Abdullah Günebakan vefat etmiştir.

Atatürk ölümünün 82. yılında Gaziantep’te anıldı

Gaziantep ve ilçelerinde de Atatürk ölümünün 82. yıl dönümünde anıldı.

Şahinbey Belediyesi, TÜBİTAK ile işbirliği protokolü imzaladı

Mecidiye Handa TÜBİTAK Kitap evini TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile birlikte açan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, iki kurum arasındaki işbirliklerini sürdürmeyi ve ortak çalışmaları arttırmayı amaçlayan 'Bilim ve Toplum Faaliyetlerine Yönelik İşbirliği' protokolü imzaladı.

Gaziantep’te 10 Kasım Mesajı

Gaziantep protokolü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 82. yılı dolayısıyla mesajlar yayımladı.

Gaziantep Şehitkamil Ülkü Ocakları Başkanın covid-19 testi pozitif cıktı

Gaziantep Şehitkamil Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Özdemir'in Covid-19 testi pozitif çıktı

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu'dan üzücü haber

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu Covid -19 testinin sonucu pozitif çıkmıştır

Depremden 10 saat sonra kurtarılan Günay’ın enkaz altındaki görüntüleri ortaya çıktı

İzmir depreminde Bayraklı ilçesindeki Doğanlar Apartmanında enkaz altında kalan ve 10 saat sonra kurtarılan 15 yaşındaki Günay Özışık'ın yaşama tutunduğu o anlar Manisa İtfaiyesinin yılan kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

Gaziantep’in önemli zanaatkarlarından Halil Usta hayatını kaybetti

Gaziantep’in önemli zanaatkarlarından Halil usta olarak bilenen Halil Bakışgan hayatını kaybetti

Gaziantep'te elektrik kesintisi

06-07-08 Kasım günlerinde GAZİANTEP il geneli ve ilçelerinde elektrik kesintisi yapılacak yerler ve zaman bilgileri, Toroslar EDAŞ resmi verileri

Süt kazanına girip banyo yaptı

Konya'daki bir süt fabrikasında kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir kişinin banyo yapması tepki çekti. Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri soruşturma başlattı, ceza uygulandı.

Sürücülerin yağmur, öğrencilerin çamurla imtihanı

Gaziantep'te etkili olan yağmur nedeniyle oluşan su birikintileri araç sürücülerine, çamur ise öğrencilere zor anlar yaşattı