İl Başkanı Çetin 'Gaziantep Sağlık üssü oluyor'

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, MKYK Üyesi M. Sait Kirazoğlu ve İl Yönetim Kurulu üyeleriyle hizmet vermeye başlayan Gaziantep Şehir Hastanesi hakkında bilgi aldı.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, MKYK Üyesi M. Sait Kirazoğlu ve İl Yönetim Kurulu üyeleriyle hizmet vermeye başlayan Gaziantep Şehir Hastanesi hakkında bilgi aldı.

Gaziantep için Şehir Hastanesinin öneminden bahseden AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, bin 875 yatak kapasiteli Gaziantep Şehir Hastanesi’nin, ileri tıp teknolojilerine ve gelişmiş imkanlara sahip olduğunu, 335 Polikliniği, 64 Ameliyathanesi, 259 Yoğun Bakım Yatağı ile hizmet vermeye başladığını söyledi.

“Sadece Gaziantep’e değil tüm bölgeye hitap edebilecek kadar kapasiteli bir hastane” diye konuşan İl Başkanı Çetin, “Geçtiğimiz yıllarda dünyada ve Türkiye’de yaşanan salgın ve deprem sonrası zaman bize şunu gösterdi, hayatımızda bir dakika sonra neler yaşayabileceğimiz hakkında hiçbir garantimiz yok. Bu yüzden Şehir Hastanelerinin önemi bizler için çok önemli. Türkiye Yüzyıl’ında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin vizyonunu yükseltecek daha nice güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. İşin siyasi boyutu bir tarafa bizim partimiz millete hizmet odaklı çalışan bir partidir. Sadece Gaziantep değil bölgemizin bu hizmetten yararlanıyor olması bizler için gurur verici. Gaziantep sağlık üssü olma yolunda büyük bir adım daha atmıştır” dedi.

Gaziantep Şehir Hastanesi’nin tamamlanmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden MKYK üyesi ve Önceki dönem AK Parti Gaziantep Milletvekili M. Sait Kirazoğlu, milletvekilliği döneminde hastanenin tamamlanması ve inşaatının hızlanması için verdikleri çabayı anlattı.

Her hafta Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı tüm AK Parti Gaziantep milletvekilleri ile ziyaret ettiklerini ifade eden Kirazoğlu, “Bu konuda işçisinden, yöneticisine çok insan emek verdi. Hepsine teşekkür etmek istiyorum. Ama asıl teşekkürü Şehir Hastaneleri vizyonuyla bu eserin Gaziantep’e kazandırmasında hak sahibi olan Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmemiz gerekiyor. Şehir Hastaneleri ile Türkiye, kurulduğu yerler itibariyle şehirler sağlık üssü haline geldi. Allah emek verenlerden razı olsun” ifadelerini kullandı.

“Haftada 51 bin hasta bakıldı”

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin ve MKYK üyesi M. Sait Kirazoğlu ile İl Yönetimine Gaziantep Şehir Hastanesi hakkında Başhekim Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar bilgi verdi. Başhekim Prof. Dr. Çetinkünar, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 5. büyük şehir hastanesi olma özelliğine sahip Gaziantep Şehir Hastanesi’nin 15 günlük kısa bir sürede 51 bin hastaya hizmet verdiğini söyledi.

Prof. Dr. Çetinkünar, 2 haftalık sürede 16 bin hastanın acil hizmeti aldığını, 400’ün üzerinde yakın hastanın yatarak tedavi gördüğünü belirtti.

Önümüzdeki bir ay içerisinde tam kapasite çalışırız.” Şeklinde konuşan Prof. Dr. Çetinkünar, “ Gaziantep Şehir Hastanemizde Kanser, anjiyo, ameliyathane bölümleri hizmet vermeye başladı. 150 kişilik kapasiteli fizik tedavi servisimiz hazır. Gaziantep şehir Hastanemizde Organ nakli yapma için heyecanla bekliyoruz. Afilasyonu imzalıyoruz. 130’un üzerinde hekim alacağız. Hastanemizde Karaciğer ve böbrek nakli yapmak istiyoruz. Ocak ayında resmi müracaatımızı başkanlığa yapacağız. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Organ nakline Yeni yılda başlayacağız inşallah. Gaziantep Şehir Hastanemiz bununla birlikte çok büyük bir sağlık üssü olacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN