Japon mutfağının incisi, gastronomi kentinde yerini aldı

Gaziantep'te yerini alan Uzak Doğu lezzeti suşi, şehrin zengin mutfak mirasıyla modern lezzetleri birleştirerek benzersiz bir gastronomi deneyimi sunuyor.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Gaziantep’te yerini alan Uzak Doğu lezzeti suşi, şehrin zengin mutfak mirasıyla modern lezzetleri birleştirerek benzersiz bir gastronomi deneyimi sunuyor.

Japon mutfağının incisi ve Uzak Doğu’nun meşhur lezzeti suşi; pirinç, yosun, çiğ ya da pişmiş deniz ürünleri ve garnitürle farklı lezzetleri barındırıyor. Kebap çeşitleriyle ünlü gastronomi şehri Gaziantep’te Uzak Doğu kültürünü yaşattıkları için mutlu olduklarını ifade eden Ferhat Taş, "Nohut, kebap, mangal ürünlerinin çok olduğu bir bölge olan Gaziantep’e suşiyi kazandırdığımız ve insanlara bu kültürü aşıladığımız için çok mutluyuz" dedi.

“İki kültürü birleştirmiş olursak gastronomimiz zenginleşir”

Nohut, kebap, mangal ürünlerinin çok olduğu bir bölge olan Gaziantep’e suşiyi kazandırdıkları ve insanlara bu kültürü aşıladıkları için çok mutlu olduklarını belirten İşletme Müdürü Ferhat Taş, “Kültür açısından Gaziantep’e kazandırılmış çok önemli miraslardan bir tanesi olduğunu düşünüyorum. Bu kadar gastronominin içerisinde suşiye ve Uzak Doğu mutfağına bir sayfa açmak bizler için çok farklı bir deneyim ve çok farklı özgüven oldu. Hiç bilmeyen insanlar geliyor ve suşiyi deniyorlar. Damaklarını farklı lezzetlerle buluşturuyorlar. Nohut, kebap, mangal ürünlerinin çok olduğu bir bölge olan Gaziantep’e suşiyi kazandırdığımız ve insanlara bu kültürü aşıladığımız için çok mutluyuz. Bu iki kültürü birleştirmiş olursak gastronomimiz zenginleşir. Hem kebabı hem nohudu hem gastronomiyi hem suşiyi hem de Uzak Doğu mutfağını bir araya getirmek gurur verici. Vatandaşların ilgisini topladığımızı düşünüyoruz. Nitekim Gaziantep’te şuan günlük 350-400 kişiye yakın müşterimizi restoranımızda misafir ediyoruz. Müşterilerimizin hepsinin damak tadı farklı bu kültürü bilen ve suşinin tadını bilerek gelenlerde var hayatına bir yenilik katmak ve bu kültürü çocuklarına aşılamak isteyenlerde var. Bu çok güzel bir şey” dedi.

“İnsanların kendilerine yeni bir kültür aşılama düşüncesiyle hareket etmesi gerekiyor”

Uzak Doğu mutfağı ile Gaziantep’in mutfağının soslarını, baharatlarını bir araya getirerek Uzak Doğu mutfağına hitap etmek hedefiyle kendilerini geliştirme gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Taş, “Restoranımızda Uzak Doğu mutfağı ile Gastronomi şehri Gaziantep’in mutfağının soslarını, baharatlarını bir araya getirerek Uzak Doğu mutfağına hitap etmek hedefiyle kendimizi geliştirme gayreti içerisindeyiz. Restoranımızda mutfak kısmında müşterilerimize sunduğumuz 80 çeşit yemeğimiz var. Diğer yandan ise 90 çeşide yakın suşi ile hizmet veriyoruz. Suşi fiyatımız ortalama 220’den başlayıp 300 TL ye kadar çıkabiliyor. Kesinlikle suşiyi bir insan para için yememeli. İnsanlar kendilerine yeni bir kültür aşılama düşüncesiyle hareket etmesi gerekiyor. Bu anlamda paranın bir hükmü olduğunu düşünmüyorum. Bu kültürü insanlara yaşatmak ve ileriye taşımak bizim hedefimiz onun için bu işi para için yaptığımızı düşünmüyoruz" diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN