Milletvekili Gürban'dan İsrail'e sert tepki

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, İsrail'in sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Gazze ve Filistin'in yanında olduklarını belirtti.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, İsrail’in sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Gazze ve Filistin’in yanında olduklarını belirtti.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, İsrail’in sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Gazze ve Filistin’in haklı davasında onların yanında olduklarını açıkladı.

“Sivillere yönelik saldırıları en ağır şekilde lanetliyorum”

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, “Sözlerime başlamadan önce Hamas’ın saldırısı sonucu İsrail’in başlattığı ağır abluka ve bombardımanların meşru müdafaayla alakası olmadığını belirtmek istiyorum. İsrail bir terör devleti halini alarak kadın, çocuk, yaşlı demeden masumların, mazlumların kanını dökmektedir. İsrail’in hastane ve okul binalarına yaptığı saldırıları, sivil binalara yaptığı saldırıları en ağır şekilde lanetliyorum. Tüm Dünyanın gözü önünde Gazze’de bir vahşet yaşanıyor. İnsani değerlerin ayaklar altına alındığı bu zalimliğin ağır faturasını başta çocuklar olmak üzere Filistinli siviller ödemektedir. Gazze’nin yanındayız. Haklı davalarında Filistin’in yanındayız. Her haksızlıkta olduğu gibi zalimin karşısındayız. Netanyahu Nazi kalıntısı anlayışıyla hastaların ve sivillerin bulunduğu bir hastaneyi bombalatmıştır. İnsan olup o görüntülere bakıp vicdanı sızlamayan hiç kimse yoktur. Bunun adı Genel Başkanımızın da dediği gibi ’Netanyahu Terörü’dür. Dünya bu teröre dur demelidir. Bu vahşete karşı insanlık ortak tutum almalıdır” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN