Şahinbey Belediyesi'nin 6. Kitap Fuarı depremzede öğrencileri ağırladı

Nurdağı ve İslahiye'deki depremzede öğrenciler Şahinbey Belediyesi'nin 'Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır' temalı kitap fuarını ziyaret ettiler.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Nurdağı ve İslahiye’deki depremzede öğrenciler Şahinbey Belediyesi’nin “Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır” temalı kitap fuarını ziyaret ettiler.

Şahinbey Belediyesinin öğrencileri ve kitap severleri bir araya getirdiği ‘Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır” temalı kitap fuarı Nurdağı ve İslahiye’den gelen depremzede öğrencileri ağırladı. Kitap Fuarına katılan ve hayranları ile buluşan Kahraman Tazeoğlu kitap gelirini ve telif haklarını depremzedelere hediye etti. Düzenlenen Programa Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı.

“Depremzede öğrencilerimiz için güzel bir etkinlik oldu”

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin sürekli depremzedelerle birlikte olduklarını ifade ederek “Gaziantep AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı olarak depremzede ve deprem bölgesinde İslahiye Nur Dağı’nda sürekli depremzedelerimizle beraberiz. 6 Şubat sonrası yaşanan bu dram özellikle aileler içerisinde ve çocuklar üzerinde de etkisini azaltmak adına bizler AK Parti olarak projeler geliştiriyoruz. Bunlardan bir tanesi de bugün burada 100 İslahiye, 100 Nurdağı’ndan on ikinci sınıf öğrencisi üniversiteye hazırlanan öğrencilerimizi bu anlamlı günde Şahinbey Belediyemizin kitap fuarı etkinliğine, getirdik. Fuarda yazarlarla bir araya geldiler. Belediyemizin 6.’sını düzenlemiş olduğu kitap fuarında üniversiteye hazırlanacak gençlerimizin bu fuarda feyiz almalarını ve deprem bölgesinde konteynerlerde kalan öğrencilerimizin o psikolojiyi atmaları adına güzel bir etkinlik oldu. Bizler gençlerimize çok güveniyoruz. Bugün bizlerle birlikte olan Şehzade Milletvekilimize, Şahin Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na, Başkan Yardımcım Arif Kurt Bey’e Emeği geçen, katkı veren herkese de çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Depremzede öğrencilerimizin yanındayız”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, depremzede öğrencilerimize kaynak kitaplar hediye ettiklerini belirterek “Şahinbey Belediyesi olarak 6’ncısını düzenlediğimiz kitap fuarımız 9 gün boyunca devam ediyor. 118 tane yayın evimiz, 70 tane yazarımız bu kitap etkinliğimize katılıyorlar. Fuarda söyleşiler yapılıp, yazarlarımız okurlarla buluşuyorlar ve kitaplarını imzalıyorlar. Böylelikle okurlar da her gün kitaplarını okudukları yazarlarla tanışma ve onları dinleme fırsatını elde etmiş oluyorlar. Düzenlenen fuarla okumayı alışkanlığını da geliştirmiş oluyoruz. Fuarımızda 100 Nurdağı’ndan 100 de İslahiye’den, depremzede 12’nci sınıf öğrencilerimizi ağırladık. Onlara kitaplar hediye ettik. Şahinbey Belediyesi olarak hem 12’nci sınıf öğrencilerine, hem 8’nci sınıf öğrencilerine kaynak kitaplar hediye ediyoruz. Depremzede öğrencilerimize de bu kaynak kitaplardan hediye ederek onların da üniversite hayallerinin gerçekleşmesine bu vesileyle yardımcı olmuş olacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN