İsrail Haberleri

İsrail Haberleri

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier Gaziantep'te

Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye temaslarının 2. gününde Gaziantep Gazikent İlkokulu'nu ziyaret ederek çocuklarla 23 Nisan'ı kutladı. Ziyaret sırasında bazı vatandaşlar evlerinin balkonlarına Filistin bayrağı asarak bazı vatandaşlar ise okul çevresinde toplanarak İsrail'e verilen destekler nedeniyle Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i protesto etti.

Türkiye, Gazze'nin yaralarını sarıyor

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, İsrail'in zulmü altındaki Filistin ve Gazze halkına 18 tır yardım malzemesi ulaştırdı. İçerisinde gıda, giyim, ısınma, hijyen ve temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım tırları, Mısır üzerinden Filistin ve Gazze halkına ulaştırıldı.

Yedi Başak'tan Gazze'ye yardım çağrısı

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği İsrail'in yoğun bombardımanına maruz kalan Filistin için yardım çağrısında bulundu. Gazze'nin zor zamanlarında, Gazzeli mağdur insanlara destek olmak amacıyla harekete geçen Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, yardımları daha hızlı ulaştırmak için Mısır'a gidiyor. Dernek, topladığı bağışlarla Mısır'a yapılacak olan ziyaret ile yardım malzemelerini daha hızlı bir şekilde Gazze'ye ulaştırmak için seferber oldu.

ABD Ankara Büyükelçiliği önünde İsrail’e protesto

Farklı sivil toplum kuruşlarından (STK) temsilciler, İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği askeri hareketliliğe tepki göstermek için Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği önünde bir araya geldi.

155 Filistinli Türkiye’ye getirildi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıların ardından sağlık hizmetine devam edemeyen 49 Gazzeli hasta ve beraberindeki 106 refakatçi Türkiye'ye getirildi.

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki Nasır Hastanesi’ni kuşattı

Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi'ni kuşatan İsrail askerleri, hastanedeki Filistinlileri tahliyeye zorluyor.

Gazze’de son 24 saatte 135 kişi hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda son 24 saatte 135 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 23 bin 843'e yükseldi.

MİT’in çökerttiği DEAŞ hücresinde İsrail izi

Yılbaşında Türkiye'deki sinagog ve kiliseler ile Irak Büyükelçiliği'ne saldırı hazırlığı yaparken MİT unsurları tarafından çökertilen 32 kişilik DEAŞ hücresinde dikkat çeken İsrail izine rastlanıldı. Örgütün Türkiye yapılanmasında yer alan ve hücrenin en kilit halkasını oluşturan 'Ebu Leys' kod adlı Muhammad Hilaf İbrahim İbrahim'in üzerinden üzerine not yazılmış İsrail parası çıktı.

Gazze’de can kaybı 23 bin 357’ye yükseldi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne ayrım gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılarda bilanço ağırlıyor. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in saldırıları nedeniyle son 24 saatte 147 kişinin hayatını kaybettiği, 243 kişinin de yaralandığı bildirildi. Çok sayıda yaralının hala enkaz altında ve yollarda olduğu, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin yaralılara ulaşamadığı aktarıldı. Son verilerle birlikte İsrail'in saldırılarını başlattığı 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısının 23 bin 357'ye, yaralananların sayısının ise 59 bin 410'ya yükseldiği ifade edildi.

İsrail, Gazze Şeridi’ni saldırılarını sürdürüyor: En az 41 ölü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucu Refah'ta 15, Bureij ve Maghazi mülteci kamplarında 20, Gazze şehrinde ise 6 sivil hayatını kaybetti.

İsrail’den Suriye’ye hava saldırısı

Suriye tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in başkent Şam'ın kırsal bölgelerine hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

İsrail, Cibaliye Mülteci Kampı’na saldırdı: 90 ölü

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde binlerce Filistinlinin sığındığı Cibaliye Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda en az 90 kişi hayatını kaybederken, 100'den fazla Filistinli de yaralandı. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Tal al-Zaatar'da bulunan Al Awda Hastanesi Direktörü Ahmed Muhanna ve sağlık çalışanları İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı.

Gazze’de can kaybı 18 bin 412’ye yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 18 bin 412'ye, yaralı sayısın 50 bin 100'e yükseldiğini açıkladı.

GİBTÜ'de, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına sessiz protesto

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde (GİBTÜ), İsrail'in Gazze'ye saldırılarına yönelik sessiz protesto yapıldı.

Hamas ile İsrail arasında 4’ncü esir takası tamamlandı

Gazze Şeridi'ndeki insani aranın 4'üncü gününde Hamas'ın 11 İsrailli esiri daha serbest bırakılmasının ardından, İsrail de 30 çocuk ve 3 kadın Filistinli mahkumu serbest bıraktı.

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği'nden Gazze'ye acil yardım

Gazze'de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmayan Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, İsrail'in katliamlarına maruz kalan Filistinli mazlumlar için, acil yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gaziantep'ten Gazze'ye destek

Gaziantep'te, Gazze'de İsrail saldırılarında hayatını kaybeden çocuklar için basın açıklaması düzenlendi.

Gaziantep'te sağlık çalışanları Gazze'deki vahşete 'dur' dedi

Gaziantep Şehir Hastanesi önünde bir araya gelen doktorlar ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'de Şifa Hastanesi ile diğer hastanelere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

HKÜ'de Filistin'deki zulmün psikolojik boyutları ele alındı

İsrail'in Filistin'de yapmış olduğu insanlık dışı saldırıların ve zulmün meydana getirdiği durumun psikolojik boyutlarını da ele alarak farkındalık oluşturmak amacıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) tarafından 'İnsan Kalabilmek: Filistin için Ses Veriyoruz' konulu panel gerçekleştirildi.

HKÜ'de 'Filistin Meselesi' panellerinin ikincisi gerçekleştirildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) tarafından İsrail'in Filistin'e yönelik yapmakta olduğu insanlık dışı saldırılara ve zulme dikkat çekmek, Filistin'e nasıl destek olunması gerektiğini tartışmak amacıyla düzenlenen 'Filistin Meselesi' konulu panellerin ikincisi gerçekleştirildi.

Gaziantep Büyükşehir 'Troy' karta geçiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İsrail'e destek veren global ödeme sistemlerini terk ederek 'Troy' olarak bilinen Türkiye Ödeme Sistemi'ne geçeceklerini açıkladı.

Filistin’de can kaybı 10 bini geçti

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısını 10 bini aştığı belirtildi.

Gaziantep Büyükşehir, İsrail menşeili gıda ürünlerinin satışını durdurdu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren restoranlar ve gıda satış işletmelerinde İsrail menşeili ürünlerin satışının yapılmaması kararı alındı.

Depremzede kadınlar el işi ürünlerini satarak Filistin'e destek kampanyasına katıldı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Kalyon Konteyner Kentinde, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Filistinlilere destek maksadıyla Bülbülzade Eğitim sağlık ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım kampanyası düzenlendi.

Bakan Tunç: “Filistin’de 3 bin 500’den fazla çocuk katledildi“

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'in insanlık dışı saldırılarında 8 bine yakın insanın hayatını kaybettiğini belirterek, Bunlar sivil insanlar, 3 bin 500'den fazlası çocuk, 444 bebek katlediliyor ve dünya susuyor' dedi.

Filistin Kızılayı: “Gazze Şeridi’nde görev yapan ekiplerimizle bağlantımızı tamamen kaybettik”

Filistin Kızılayı tarafından İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki iletişim ağlarını ve interneti kesmesinin ardından yapılan açıklamada, 'Gazze Şeridi'ndeki operasyon odası ve orada görev yapan ekiplerimizle bağlantımızı tamamen kaybettik' ifadeleri kullanıldı.

Milletvekili Gürban'dan İsrail'e sert tepki

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, İsrail'in sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Gazze ve Filistin'in yanında olduklarını belirtti.

İsrail saldırısında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı

Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa'da İsrail'in saldırıları sonucu Filistin'de hayatını kaybedenler için sela okunup, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Filistin’de can kaybı 3 bin 785’e yükseldi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 785'e yükselirken, saldırılarda 600 çocuğun enkaz altında kaldığı açıklandı.

Başkan Muzaffer'den önemli açıklama

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını açıklayan Doğruyol Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Muzaffer PEKMEZCİ, Filistin - İsrail arasında ki savaş sürecine yönelik açıklamalarda bulundu.