Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Yıllık enflasyon Şubat’ta yüzde 67,07 oldu

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 67,07, aylık yüzde 4,53 arttı.

GAGİAD 16'ncı Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği'nin (GAGİAD) 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, GAGİAD 16'ncı Olağan Genel Kurulu'nda görevi Yiğitcan Konukoğlu'na devretti. Sanko Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi olan Yiğitcan Konukoğlu, GAGİAD 15. Dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Ünverdi, Şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Şubat ayında Gaziantep'ten yapılan ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 71,1 artışla 863 milyon 583 bin dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

Gaziantep'ten 2 ayda 1,6 milyar dolar ihracat

Gaziantep, Şubat ayı ihracat rakamlarına göre 863 milyon 583 bin dolar ihracat gerçekleştirerek 2 ayda 1,6 milyar dolar ihracatı aştı.

Kileci 'Bu rakamlar bölge ihracatçımızın çalışkanlığını gözler önüne seriyor'

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın katılımıyla Adıyaman'da açıklandı. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinden yapılan yazılı açıklamada bölgenin Şubat ayı ihracatı 985,1 milyon dolar oldu.

Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgaha indi

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala hurma çeşitleri Gaziantep'te Hancıbey Gıda'da tezgahta yerini aldı.

IPARD Destekleri Bilgilendirme Toplantısı GTB'de gerçekleştirildi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ev sahipliğinde IPARD Destekleri Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Gaziantep'te ihtiyaç sahibi 50 bin vatandaşa bakkalkart müjdesi

Gaziantep'te Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşları ve mahalle bakkallarını desteklemek adına hayata geçirilecek olan 'Bakkalkart Alışveriş Çeki' projesinin protokolü imzalandı.

Borsa İstanbul'da gong Oba Makarna için çaldı

Halka arzı, yatırımcılardan halka arz edilen tutarın 4,9 katına denk gelen 18,5 milyar TL büyüklüğünde talep alarak tamamlanan Oba Makarna için gong çaldı. Altı kıtada 100'ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren Oba Makarna, bugün Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreniyle Yıldız Pazar'da '#OBAMS' koduyla işlem görmeye başladı.

Fadıloğlu GTO Meclisinde

Ticaret Odasının (GTO) şubat ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla olarak gerçekleştirildi.

Yeşil dönüşümün yol haritası GTB'de anlatıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, tarım ve gıda sanayinde faaliyet gösteren GTB üyesi işletmelere yönelik 'Yeşil Dönüşüm Eğitimi' programlarının ikincisi düzenlendi. AB Yeşil Mutabakatı temel unsurlarının anlatıldığı eğitimde, katılımcılara uyum sürecinde izlenecek küresel yol haritaları hakkında detaylı bilgiler verildi.

14. GAPTARIM Fuarını 50 bin kişi ziyaret etti

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde 14'üncüsü düzenlenen Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı'nı (GAPTARIM) 50 bin kişi ziyaret etti.

Oba Makarna'nın halka arzına 4,9 kat talep

Son 10 yıllık dönemde makarna ihracat şampiyonu olan Oba Makarna'nın halka arzı başarıyla tamamlandı. Halka arza, talep toplama sürecinde yaklaşık 3,4 milyon yatırımcıdan 18,5 milyar TL tutarında talep geldi. Şirket böylece talep tutarına dayalı son 12 ayın rekorunu kırdı.

Güneydoğulu ihracatçılar Dubai'den mutlu döndü

Dubai'de 19-23 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen Gulfood 2024 Gıda Fuarına katılan Güneydoğulu firmaların büyük ilgi gördüğünü ifade eden Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, 'Dünyanın en büyük gıda fuarları arasında ilk sıralarda yer alan Gulfood 2024'te ülkemizin ve bölgemizin yüksek potansiyelini bütün dünyanın gözleri önüne serdik' dedi.

Gaziantepli halı ihracatçılarının yeni rotası Hindistan

Gaziantepli halı ihracatçıları bu kez dünyanın en büyük nüfusuna sahip olan ülkesi Hindistan'ı hedef pazar olarak belirleyerek 25 Şubat-2 Mart 2024 tarihleri arasında bu ülkeye yönelik Hindistan Sektörel Ticaret Heyeti düzenliyor.

Kadooğlu, Gulfood 2024'ü değerlendirdi

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, 19-23 Şubat 2024 tarihlerinde Dubai'de düzenlenen Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarını değerlendirdi. Başkan Celal Kadooğlu, Başarılı bir fuar geçirdik. Fuar geleceğe dönük olarak büyük moral ve umut verdi. Firmalarımız fuardan büyük bir motivasyonla ülkemize döndü dedi.

Gaziantep'teki KOBİ'ler 'Akıllı KOBİ Dijital Dönüşüm Konferansı'nda bir araya geldi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği himayesinde, Gaziantep Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen 'Akıllı KOBİ Gaziantep Dijital Dönüşüm' konferansı 21 Şubat tarihinde yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

GAİB'den finansal okuryazarlık eğitimi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, yüz yüze gerçekleştirdiği eğitimlerine bir yenisini daha ekleyerek Finansal Okuryazarlık İçin Temel Bilgiler eğitimi düzenledi.

Kadooğlu Yağ dünya mutfağını taçlandırıyor

Kadooğlu Yağ, Kadoo markasıyla Dubai'de düzenlenen dünyanın en büyük yiyecek ve içecek fuarı Gulfood'a katıldı.

Toplam 1946 haber.