Ekonomi

Ekonomi Haberleri

GTO Başkanı Ünverdi'den e ticaret çağrısı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, bu yıl Gaziantep'te düzenlenen 82. Türkiye Teknoloji Buluşmalarına konuşmacı olarak katılarak dijital dönüşüm, e-ticaret, e-ihracat, Metaverse ve teknolojinin farklı alanları ile ilgili değerlendirmelerini aktardı.

GTO'da seçim öncesi son meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) eylül ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gaziantep Hal Fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (22 Eylül 2022)

Türk iş adamları Rusya'da gıda fuarına katıldı

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen World Food Moscow 30. Uluslararası Yiyecek ve İçecek Fuarı'nda incelemeler yaptı.

Sektörlere yol haritaları GSO-MEM'de konuşuldu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, KobiEfor Dergisi tarafından düzenlenen 'Sektörden Sektöre Çözümler ve Fırsatlar' toplantısında sektörel gelişmeler, hedef pazarlara yönelik yol haritaları, yeni fırsatlar ve riskler değerlendirildi.

Gaziantep Hal Fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (21 Eylül 2022)

Halı ihracatının yıldızlarına ödül yağacak

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından Halı İhracatının Yıldızları Ödül Töreni düzenleneceği açıklandı. Tasarım Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek. VIII. Makine Halısı Tasarım Yarışmasına katılan tasarımcıların ödüllerinin de verileceği tören 24 Eylül Cumartesi günü saat 15.00'de Şehitkamil Sanat Merkezinde düzenlenecek.

GSO'da oda organ seçimleri 15 Ekim'de gerçekleştirilecek

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Eylül Ayı Meclis Toplantısı, GSO Danışma Kurulu ve Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun katılımları, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu'nun başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyeleri ile birlikte gerçekleştirildi.

Gaziantep Hal Fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (20 Eylül 2022)

Hububat ihracatçıları emin adımlarla 2023 hedeflerine yürüyor

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu, 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüdüklerini belirterek, 'Sektör olarak bu yıl ilk 8 ayda Türkiye genelinde yüzde 30,3'lük bir artış ile ihracatımızı 7,2 milyar dolara ulaştırdık. GAİB Hububat Birliği olarak ihracatımızı ilk 8 ayda yüzde 28'lik artışla 2,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik'' dedi.

Döviz kurları güne nasıl başladı?

Dolar 18,2980 liradan, euro ise 18,3290 liradan güne başladı.

Borsa ilk yarıda düştü

Borsa İstanbul, günün ilk yarısında yüzde 0,59'luk değer kaybetti.

Lojistik projesinin ilk toplantısı gerçekleşti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ortaklığı ile Polonya, Portekiz, Slovenya, İtalya ve Avusturya'dan üniversite ve şirketler ile işbirliği içerisinde yürütülen; 2022-1-PL01-KA220-HED-000086366 referans numaralı, 'Sürdürülebilir Lojistik 4.0: Lojistik sektörünün yenilikçiliğini ve sürdürülebilirliğini artırmak için dijital ve yeşil beceriler (SLog4.0)' projenin toplantısı gerçekleştirildi.

Galericilerden yeni uygulamaya tepki: “Vergi veren bizler cezalandırılıyor, kayıt dışı satış yapanlar ödüllendiriliyor”

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeyen otomobil ve arazi taşıtlarına ticari faaliyet kapsamında pazarlama ve satış kısıtlaması getirilmesine tepki göstererek, 'Motorlu araç satıcılarının üzüldüğü nokta da bu. Biz devletimizin sözünü dinliyoruz, bizler cezalandırılıyoruz ama devletin sözünü dinlemeyen, kayıt dışı iş yapanlar da ödüllendiriliyor' dedi.

Tek umutları olan köy onları yeniden hayata bağladı

Gaziantep'te boya ve dekorasyon işi yaparken iflas eden Ali Özkan Öğüç, hibe programından yararlanarak aldığı 17 küçükbaş hayvan ile yeniden ticarete tutundu. Hayvanların sayısı her geçen gün artan 5 kişilik Öğüç ailesi şimdi ise kendilerine yetecek kadar bir gelirin sahibi oldu.

Borsa haftaya nasıl başladı

Borsa, haftaya yüzde 0,05'lik düşüşle başladı.

Döviz kurları haftaya nasıl başladı

Dolar 18,2760 liradan, euro ise 18,2390 liradan haftaya başladı.

Mezar maliyetleri arttı, en düşük mezar taşı 500 lira

Maliyet artışlardan dolayı mezar taşları son bir yılda iki kat pahalandı. Mermer ustalarına göre bazı müşteriler artan maliyet nedeniyle ölmeden mezar taşını hazırlatıp tarih kısmını boş bıraktırıyor.

Ham petrol fiyatları 2 yılda yüzde 350 arttı

2021'de yaşamın normalleşmeye başlamasıyla birlikte enerji tüketimi pandemi öncesi dönemin üzerine çıktı. Uzmanlar, dünyanın 1970'lerden beri gözlenen en büyük enerji kriziyle karşı karşıya olduğunu dile getiriyor. Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi, deneyimli ekonomist Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, küresel enerji görünümünü değerlendirdi.

Toplam 1988 haber.