Ekonomi

Ekonomi Haberleri

GTB'de Tiryakioğlu ve Akıncı yeniden başkanlığa seçildi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) meclis ve yönetim kurulu başkanları yapılan seçimle belirlendi. GTB Meclis Başkanlığına Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanlığına ise Mehmet Akıncı güven tazeleyerek yeniden seçildi.

Yıldırım ve Teymur yeniden başkan

GTO Organ Üyeliği Seçimlerinin ardından Gaziantep Ticaret Odasında gerçekleştirilen ve tek listeyle girilen seçimlerde bir kez daha Yönetim Kurulu Başkanlığına M.Tuncay Yıldırım, Meclis Başkanlığına ise M.Hilmi Teymur seçildi.

EYT düzenlemesinde önemli detay!

Milyonlarca EYT'linin dört gözle beklediği EYT düzenlemesine ilişkin Bakan Vedat Bilgin, düzenlemenin Aralık ayında Meclis'e geleceğini söyledi. En geç 2023 yılı Ocak ayında kanunlaşması beklenen düzenlemenin detayları da ortaya çıktı.

Döviz kurları güne nasıl başladı?

Dolar 18,58 liradan, euro ise 18,1970 liradan güne başladı.

Halıcılar İstanbul'da toplandı

TİM Halı Sektör Kurulu, İstanbul'da Salahattin Kaplan Başkanlığında toplanarak gündemi değerlendirdi. TİM Dış Ticaret Kompleksinde bir araya gelen halı sektör kurulu üyeleri, 2022 yılının Ocak-Eylül dönemi halı ihracatını değerlendirirken halı sektörünün son dönemlerde yaşadığı önemli sorunları da masaya yatırdı.

Merkez’in faiz oranı vatandaşa yansımadı, bankacılık sektörü kârını 5’e katladı

Merkez Bankası'nın faiz indirimleri vatandaşa ulaşmıyor. Bankalar yüzde 12 faiz oranıyla aldığı kaynakları ihtiyaç kredisinde yüzde 25, ticari kredilerde yüzde 40 oranla vatandaşlara veriyor. BDDK verilerine göre yılın ilk 8 ayında bankacılık sektörü krları 5 kat artış gösterdi.

Döviz kurları güne nasıl başladı?

Dolar 18,5710 liradan, euro ise 18,4290 liradan güne başladı.

Oğuzeli'nde nar ve kurutmalık festivali başlıyor

Oğuzeli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 12.'si düzenlenecek olan Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali 08-09 Ekim tarihlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

İkinci el otomobil piyasası durgun

İkinci el otomobilde fiyatlar yüzde 10 civarında düşüş gösterdi, buna rağmen ikinci el otomobil piyasası sessizliğe büründü.

Gaziantep, en yüksek eylül ayı ihracat rekorunu kırdı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), son dönemde yaşanan küresel krizlere rağmen sergilediği istikrarlı ihracat performansını Eylül ayında da sürdürmeye devam ediyor. 2022 yılının Eylül ayında Bölge ihracatı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 artışla 1 milyar 121 milyon 366 bin dolar seviyesine geldi.

Gaziantep son çeyreğe 7,7 milyar dolarlık ihracatla girdi

Gaziantep eylül ayında 957 milyon 127 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek son çeyreğe rekor bir ihracatla giriş yaptı. Bu veriyle birlikte bir önceki yıla göre yüzde 3,6 artış sağlayan Gaziantep, Ocak-Eylül döneminde ise 7,7 milyar dolar ihracata ulaşmayı başardı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi:

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, eylül ayında Gaziantep'ten yapılan ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,7 artışla 957 milyon 127 bin dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 6,7 geriledi

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı 2022 yılı Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 azalarak 520 bin 530 adet olarak gerçekleşti.

Döviz kurları güne nasıl başladı?

Dolar 18,5440 liradan, euro ise 18,2580 liradan haftaya başladı.

Capital Dergisi en güçlü 30 iş insanı araştırması

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Capital Dergisi'nin gerçekleştirdiği 'Türkiye'nin En Güçlü 30 İş İnsanı' araştırmasında, iş dünyasının en güçlü liderleri arasında bir kez daha yerini aldı.

Gaziantep Hal Fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (3 EKim 2022)

GTB geçici seçim sonuçları

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Meslek Komitesi ve Meclis üyelikleri geçici seçim sonuçları açıklandı.

GTB'de meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimi başladı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerinde oy verme işlemleri başladı.

Lojistik sektörü yenilikte anlaştı

Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) cumartesi günü yapılacak meslek komitesi seçimleri öncesinde Yenilikçi Lojistikçiler Grubu'nun organizasyonuyla dayanışma yemeğinde bir araya gelen lojistikçiler yenilik, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Büyük bir katılımın gerçekleştiği yemekte sektörün ehil kişiler tarafından temsil edilerek yeniden eski itibarına kavuşturulması kararlaştırıldı.

Toplam 1988 haber.