Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Fadıloğlu, gençlerle buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Cumhuriyetin ilanının 100. yılına özel olarak düzenlenen 100 gençlik ve spor organizasyonu çerçevesinde gençlerle buluştu.

Gazi torunları Çanakkale destanını yerinde yaşıyor

Şahinbey Belediyesi 'Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına' Projesi çerçevesinde 180 bin 17 öğrenciyi ecdatla buluşturmaya devam ediyor.

Gaziantepli sanayiciler güneş enerjisinde öncü oldu

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantepli sanayicilerin, enerji yükünün hafifletilmesi ve yeşil bir OSB için yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiklerini söyledi.

Festivalde Uğur Aslan coşkusu

GastroAntep Kültür Yolu Festivali çerçevesinde devam eden konser etkinliklerinde dün akşam sahne alan sevilen oyuncu ve müzisyen Uğur Aslan gazi şehirlilerle buluştu.

Önce Öğren Sonra Eğlen Projesi okullara renk katıyor

Şehitkamil Belediyesi, 'Önce Öğren Sonra Eğlen Projesi' etkinliği çerçevesinde Olcay Külah Anaokulu öğrencilerini, geleneksel oyunlar ve spor etkinliklerinde bir araya getirdi. Renkli organizasyonda, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişiminde oyun ve sporun önemine dikkat çekildi.

GastroaANTEP Festivali'nde 'Dostlar Beni Hatırlasın' sergisi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali'nde Aşık Veysel'in hayatı ve sanatı 'Dostlar Beni Hatırlasın' başlıklı sergiyle anılıyor.

Gaziantep'te Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

Sakarya Zaferi'nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verilmesinin 102'inci yıl dönümü münasebetiyle her yıl Gaziler Günü olarak kutlanan 19 Eylül bu yıl da büyük bir onurla kutlandı.

Festivalin gözdesi GİBTÜ oldu

Lezzet şehri adıyla anılan Gaziantep'teki GİBTÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Gaziantep Festival Park Lezzet Sokağı'nda açılışı gerçekleşen GastroAntep Kültür Yolu Festivaline damgasını vurdu. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hocaları ile öğrencilerinin hazırlamış olduğu birbirinden lezzetli yiyecekler festival alanındaki misafirlere ikram edildi.

GastroANTEP'in üçüncü günü Derya Uluğ ile renklendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali'nin üçüncü gününde son yılların sevilen sanatçısı Derya Uluğ sahne aldı.

Coğrafi işaretler, sürdürülebilir gastronomide anahtar görevi üstleniyor

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, coğrafi işaretli ürünlerin gastronomi turizminin sürdürülebilirliğinde önemli bir çekim merkezi görevi üstlendiğini söyledi.

Ünlü şeflerin Workshopları yoğun ilgi görüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iş birliğinde GastroANTEP Kültür Yolu Festivali, tüm ilgi ve ihtişamı ile devam ederken dünyaca ünlü şeflerin workshoplarına katılan ziyaretçiler lezzet dolu anlar yaşıyor.

GastroANTEP coşkusu tüm hızıyla sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali'nde şarkıcı Oğuzhan Koç sevilen şarkılarını Gazi şehirliler için söyledi.

Çınar: 'Ülkemize çok güzel bir eser kazandırmışlar, çok etkilendik'

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özgüler beraberinde D.T. Şehitkamil Sahnesi'ni inceledi. D.T. Şehitkamil Sahnesi'ne hayran kaldığını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Doğrusu D.T. Şehitkamil Sahnesini hem görmekle ufkumuz açıldı hem de birazcık imrendik. Gerçekten de Gaziantep'imize, ülkemize çok güzel bir eser kazandırmışlar, çok etkilendik' dedi.

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali devam ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali binlerce kişinin katılımıyla devam ediyor.

Tahmazoğlu: 'Tünel çalışmamızda bin 453 metredeyiz'

Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep'e kazandırılan en önemli projelerden olan tünel projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürerken çalışmalarda bin 453 metreye ulaşıldı.

Bakan Ersoy ve Şahin, şef Arda Türkmen ile gastronominin geleceğini konuştu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GastroANTEP Kültür Yolu Festivali çerçevesinde şef Arda Türkmen ile Gastronominin Geleceği ve Yeni Trendlerin Belirlenmesi' konulu söyleşiye katıldı.

GastroANTEP Festivali'nin ilk gününde Fatma Turgut sahne aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali'nin ilk gününde ünlü sanatçı Fatma Turgut sahne aldı.

Gastronomi kenti Gaziantep'in simit kebabı turistlerin ilgisini çekiyor

Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi, yaptığı simit kebabı ile müşterilerine farklı bir lezzet sunuyor.

Bakan Ersoy: 'Şehirlerimiz gastronomide denizde yüzüp derede boğuluyor'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 15 Temmuz Panorama Müzesi'nde Havara açılış ve Suna Kan Orkestrası konserine, ardından Festival Park'ta Arda Türkmen ile Söyleşi programına katıldı. Bakan Ersoy, Şehirlerimizin çok güzel yemek çeşitleri var ancak bunu dünya mutfağıyla birleştirip sunamıyoruz. Bu aslında denizde yüzüp derede boğulmak gibi bir şeydir dedi.

Toplam 1042 haber.