Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Yaz aylarının vazgeçilmez yemeği: Patlıcan doğrama

Gastronomi kenti Gaziantep'te eşsiz lezzeti ve doyurucu özelliğiyle patlıcan doğrama restoranlarda yerini almaya devam ediyor.

Anneler ve çocuklar temalı resim sergisi

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğr. Üyesi Muhammet Aliyev'in SANKO Sanat Galerisi'nde 7 Temmuz 2023'te açtığı 'Anneler ve Çocuklar' temalı resim sergisi devam ediyor.

Tarihi başarılara yenisi eklendi

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü'nün satranç branşındaki Millî Takım sporcularından Dila Baloğlu, Sırbistan'da katıldığı şampiyonada Candidate Master (WCM) ünvanını alarak büyük bir başarıya imza attı.

Yeni piyanistler Şehitkamil'de yetişiyor

Şehitkamil Sanat Merkezi'nde açılan yaz dönemi piyano kursu, yetişkin ve çocukların vazgeçilmez adresi oldu. Piyanist olmak isteyen kursiyerler, aralıksız bir şekilde eğitimlerini sürdürüyor.

GGC'den 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını yayımladığı mesaj ile kutladı.

Şehitkamil'de dekoratif ahşap boyama kursuna yoğun ilgi

Şehitkamil Belediyesi tarafından kadınlara yönelik açılan Dekoratif Ahşap Boyama Kursu, yoğun ilgi görüyor. Dekoratif Ahşap Boyama Kursu'na katılan kursiyerler hem moral depoluyorlar hem de aile ekonomisine katkı sağlıyorlar.

Satrancı güçlendiren hamle

Şehitkamil Belediyesi, 'Dünya Satranç Günü Etkinlikleri' çerçevesinde düzenlediği organizasyonda sporcuları ve annelerini, satranç tahtasının başında buluşturdu. Etkinlik esnasında Hamleni Yap Projesi'nde, 2023-2024 sezonunda yürütülecek faaliyetleri içeren protokol de imzalandı.

İşitme engelli çiftin nikahını Tahmazoğlu kıydı

Gaziantep'te yaşayan işitme engelli Serdar-Emine çifti, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun kıydığı nikhla mutluluğa evet dedi.

Kalp dostu yemek: Pirpirim aşı

Gaziantep'te yaz aylarının vazgeçilmezi pirpirim otu, mutfaktaki meşakkatli yolculuğu sonrası çorba yapılarak yaz sofralarını süslüyor.

Körfez ülkelerine ziyaretlerin ekonomiye katkısı büyük olacak

17-19 Temmuz 2023 tarihleri arasında Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen ziyaretlerde heyette yer alan Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri Türkiye'nin bütün sektörleri için en önemli pazardır, ziyaretlerimizin ülkemize önemli dönüşler yapacağına inanıyoruz' dedi.

Yabancı sanatseverler, Gaziantep'te mozaik sanatını öğreniyor

Gaziantep'e gelen yabancı turistler, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Jale Tekinalp Yücel Kültür ve Sanat Merkezi'nde mozaik sanatının inceliklerini öğreniyor.

Kavurucu sıcaklarda şalvara ilgi arttı

Gaziantep'te yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sıcaktan bunalan vatandaşlar serin tuttuğu için şalvara ilgi gösteriyor

157 bin gazi torunu ecdadıyla buluştu

'Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına' projesiyle bugüne kadar 157 bin 704 öğrenciyi ve vatandaşı, Çanakkale'de ecdadıyla buluşturan Şahinbey Belediyesi, gazi torunlarını ecdadıyla buluşturmaya devam ediyor.

Geleceğin oyun tasarımcıları HKÜ'de yetişecek

Türkiye'nin en büyük metropollerinden biri olan Gaziantep'te 2008 yılında kurulan ve bu yıl 15.'inci kuruluş yıldönümünü kutlayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ); her yıl açtığı çağın gerektirdiği bölüm ve programlarla yükseköğretim ekosisteminde dikkatleri üzerine çekmeyi sürdürüyor. Hızla büyüyen dijital oyun sektöründe, disiplinlerarası niteliğiyle, bilgi teknolojileri, tasarım, iletişim, mühendislik, sinema ve sanat gibi alanlardan beslenen Dijital Oyun Tasarımı Bölümü de bu vizyonla HKÜ İletişim Fakültesi'nde kapılarını açıyor. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında ilk defa öğrenci kabul edecek olan 'Dijital Oyun Tasarımı' lisans bölümü, 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan (YKS) sonra tercih edip yerleşen öğrencileri ile yeni eğitim-öğretim yılına 'merhaba' diyecek.

Şehitkamil'de yaklaşık 42 bin öğrenciye trafik eğitimi verildi

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde hizmete açılan Trafik Eğitim Parkında 12 yılda 42 bin öğrenciye eğitim verildi.

Şehitkamil'de 6 branşta 10 bin öğrenciye spor eğitimi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2023 Yaz Spor Akademisi bünyesinde açılan 6 farklı branşta yaklaşık 10 bin öğrencinin yararlandığı eğitim tesislerini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Depremzede çiftçiler toprakla hayata tutunuyor

Gaziantep'te depremzede çiftçiler depremin olumsuzluklarına rağmen üretime ara vermeden devam ediyor.

(ÖZEL) Gaziantep'te ana yemeklerin incisi: Firik pilavı

Gaziantep'te ana yemeklerin vazgeçilmezi olan firik pilavı restoranlarda ve evlerde sofraları süslemeye devam ediyor.

Şahinbey'de 15 Temmuz Kahramanları anlatıldı

Şahinbey Belediyesi, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlediği panelde Gazeteci Turgay Güler, Yusuf Alabarda ve Gaffar Yakınca 15 Temmuz kahramanlarını ve yaşananları anlattılar.

Toplam 1045 haber.