Sağlık

Sağlık Haberleri

Obezite kampında 600 kişi fazla kilolarından kurtuldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) obezite kampı, 3 yıllık süre zarfında hizmet verdiği yaklaşık 600 danışanını, fazla kilolarından kurtararak, sağlığına kavuşturdu.

17 Mayıs Dünya Hipertansiyon günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Serçelik, hipertansiyonun her yaşta görülebildiğini belirterek, 'Çok yaygın görülen hipertansiyon, kalıcı sakatlık ve ölüm risklerine yol açabilen en önemli sağlık sorunlarından biridir ve erişkinlerin yüzde 20-25'inde görülür' dedi.

Mevsimsel geçiş ve biyolojik ritim

SANKO Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Aydın Yıldırım, biyolojik saatin, bedenin dünyadaki koşuşturmasına ayak uydurmasını sağlayan düzenleyici bir sistem olduğunu söyledi.

İnce bağırsağında tümör olan hasta Whipple ameliyatı ile hayata tutundu

Safra yolunun ince bağırsağa açıldığı ( Ampulla Vateri) yerde tümörü olan Osman Bilici, Liv Hospital Gaziantep'te gerçekleştirilen ve 4 saat süren zorlu Whipple ameliyatı ile hayata tutundu.

Medıcal Poınt'te akupunktur ile sigarayı bırakmak mümkün

Medical Point Gaziantep Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzm. Dr. Cengiz İşbilen, Akupunktur tedavisi ve uygulama alanları hakkında bilgiler verdi.

Geçmişten günümüze hemşirelikte değerler sempozyumu

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında 'Geçmişten Günümüze Hemşirelikte Değerler-II' konulu sempozyum düzenlendi.

Oğlunun karaciğeri ile yeniden yaşama tutundu

Uzun yıllardır karaciğer hastası olan sekiz çocuk babası Fuat Toraman (58), 18 yaşındaki oğlunun karaciğerinden alınan parça ile yeniden hayata tutundu.

İdrar kaçıranlar için ameliyatsız çözüm: pelvik rehabilitasyon

Medical Point Gaziantep Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Fatma Şeker, Pelvik Rehabilitasyon ile idrar kaçırmanın önüne geçilebileceğine dikkat çekti. Pelvis hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Şeker, leğen kemiği, çatı kemiği ve kuyruk sokumunun birleşiminden oluşan alanın Pelvis olarak adlandırıldığını, bu alanın tabanında pelvik taban kasları bulunduğunu belirtti. Anüs, vajina ve üretra çıkışları bu yapının içerisinde yer aldığına vurgu yapan Uzm. Dr. Fatma Şeker,

ANKA'dan hemşirelere teşekkür

Gaziantep Özel Anka Hastanesi'nde, 12 Mayıs Hemşireler Günü kutlandı. Hemşirelerin insan yaşamına dokunduğu ve hayata değer kattığı her yerde olduğunu dile getiren Anka Hastanesi Hemşire Hizmetleri Koordinatörü Ayşe Koç, hastanede görevli hemşirelere teşekkür etti.

Dr. Öğr. Üyesi Toktamış Savaş, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Toktamış Savaş, SANKO Üniversitesi Hastanesi hasta kabulüne başladı.

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası

SANKO Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Ceylan Özyılmaz, 'Sağlık hizmetlerinin sürdürülmesinde hemşirelerimizin özverili çalışmaları ve her şartta görevlerinin başında olmaları sağlık camiası için bir gurur kaynağıdır' dedi.

10. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Tıbbi Onkoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, 10. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi'nde 'Onkolojide İlaç Tasarımı' konusunda yaptığı sunumla Türk Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından 'En İyi Çalışma Ödülü'ne değer görüldü.

Yılın sağlık kahramanı ödülü

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (FTR) Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevin Ergun, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen Engelsiz Ödül Töreninde 'Yılın Sağlık Kahramanı' ödülüne değer görüldü.

Gaziantep Şehir Hastanesi 15 Haziran'da hizmete giriyor

Gaziantep'te 638 bin metrekare inşaat alanı bulunan ve bin 875 yatak kapasitesi olan 7 farklı hastaneyi barındıran şehir hastanesinde sona gelindi. Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hastanenin 15 Haziran'da açılacağını müjdeledi.

Azmi ve kararlılığıyla bağırsak kanserini yendi

Gaziantep'te yaşayan ve 3. evre bağırsak kanseri teşhisi konulan Tatlı ve Aşçı Ustası Songül Öztürk, 7-8 ay süren zorlu tedavi sürecinin ardından yeniden sağlığına kavuştu.

SANKO Üniversitesi'nde hemşirelik sempozyumu

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 'Geçmişten Günümüze Hemşirelikte Değerler-II' konulu sempozyum düzenlenecek.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevin Ergun, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle açıklama yaptı.

Çocukluk çağında epilepsiye dikkat

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Çocuk Nörolojisi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Gül Demet Kaya Özçora, epilepsinin çocukluk çağında en sık görülen nörolojik hastalıklardan biri olduğunu söyledi.

Hemşirelere Mardin gezisi

Depremde yüksek performans ve özverili bir şekilde çalışan Medical Point Gaziantep Hastanesi hemşireleri Mardin gezisiyle stres attı

Toplam 874 haber.