Sağlık

Sağlık Haberleri

Deprem korkusuna dikkat

Yaşam Koçu ve Biyoenejist Ebru Yazıcı, yaşanan deprem felaketlerinin insanlarda kaybetme korkusuna yol açtığını belirterek, Deprem korkusu insanların enerji bedeninde blokaj meydana getirdi dedi.

ANKA'da Laborantlar Günü kutlandı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi yöneticileri, hastanenin laboratuvar biriminde görev yapan teknikerlere çiçek vererek, Laborantlar Günü'nü kutladı

Gaziantep'te Travmatik Acil Durum Hastanesinin temeli atıldı

Gaziantep'te, yaşanması muhtemel iş kazalarına daha hızlı müdahale edilmesine yönelik hizmet verecek olan 50 yataklı Travmatik Acil Durum Hastanesinin temeli 4.Organize Sanayi Bölgesi'nde atıldı.

Nöbet şeklindeki hapşırık atakları bahar alerjisinin belirtisi olabilir

Bahar alerjisinin özellikle nisan, mayıs ve haziran aylarında görüldüğünü dile getiren Uzm. Dr. Osman Kopan, Bahar alerjisi belirtileri nöbetler halinde tekrarlayan hapşırık, burun akıntısı ve tıkanıklığı, burunda kaşıntı, gözlerde sulanma ve kızarma, boğazda devamlı kaşıntı hissi gibi nezle belirtileriyle benzerlik gösterir dedi.

Radyoloji Uzm. Dr. Duman Medical Point Gaziantep'te

Radyoloji Uzm. Dr. Ayhan Duman Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Opr. Dr. Öcük Hatem Hastanesi'nde

Hekim kadrosu ve branşlar konusunda her geçen gün güçlenmeye devam eden Özel Hatem Hastanesi, Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Özcan Öcük'ü bünyesine kattı.

Gaziantep'te şuurlu anneler yetiştiriliyor

SANKO Üniversitesi Hastanesi ile Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 15-49 yaş grubu kadınlarda sağlık okuryazarlığının artırılmasına yönelik 'Bilinçli Anneler, Sağlıklı Yarınlar Projesi' çerçevesinde İslahiye Konteyner Kentte, depremden etkilenen anne ve anne adaylarına yönelik eğitim programı düzenledi.

Prof. Dr. Çetinkaya Hatem Hastanesi'nde

Hekim kadrosu ve branşlar konusunda her geçen gün güçlenmeye devam eden Özel Hatem Hastanesi, Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Çetinkaya'yı bünyesine kattı.

Bahar alerjisi ve deri hastalıklarına dikkat

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fatma Elif Yıldırım, ilkbaharda havaların ısınmasıyla bazı alerjik deri hastalıklarının görülme sıklığının arttığını söyledi.

Bayramda tadınız kaçmasın

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Uzman Diyetisyeni Gülen Mavi Canlı, Ramazan ayı süresince yavaşlayan metabolizmanın bayramda alınacak kalorisi yüksek besin ve şekerlemelerle riske girebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Çocuklar en çok para yutuyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Gastroenterolojisi Uzm. Dr. Meltem Gülşan, çocukların en çok para yuttuğunu belirterek, para, oyuncak, mıknatıs ve pil gibi yabancı cisimler konusunda uyarılarda bulundu.

Op. Dr. Kaydu: 'Kalıcı körlüğe kadar götüren sinsi hastalık glokom'

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Erdal Kaydu, genellikle belirti vermeden gizlice ilerleyen yaygın bir göz hastalığı olan glokoma karşı uyardı. Hastalığın ilerleyen evrelerde kalıcı görme kaybına neden olabileceğini vurgulayan Kaydu, erken teşhis koyulmasının hasarın önlenmesi açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

Çocuklarda demir eksikliği anemisinde beslenmeye dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Emine Sibel Şan, Demir eksikliği anemisinin (DEA), demir eksikliği sonucu hemoglabin miktarının azalması olduğuna dikkat çekerek, çocuklarda sıklıkla hayatın ilk iki yılında, özellikle 6-24. aylar arasında görüldüğünü belirtti.

Doç. Dr. Yüksel canlı yayının konuğu oldu

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı / Organ Nakil Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Yücel Yüksel, bir televizyon kanalında canlı yayınlanan 'Her Şeyi Konuşalım' Programı'nda Cemil Barlas'ın konuğu oldu.

Prof. Dr. Savaş Gürsoy Hatem Hastanesi'nde

Hekim kadrosu ve branşlar konusunda her geçen gün güçlenmeye devam eden Özel Hatem Hastanesi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (FTR) Uzmanı Prof. Dr. Savaş Gürsoy'u bünyesine kattı.

Parkinson'da erken teşhis önemli

Parkinson hastalığının genellikle ileri yaşlarda meydana gelen sağlık problemleri ile baş gösterdiğini belirten Liv Hospital Gaziantep Nöroloji Kliniği'nden Uzm. Dr. Eftal Gürses Sevinç, 'Parkinson ile mücadelede erken teşhis önemlidir. Uygun ilaçlarla ve doğru tedavi seçimi belirlenmelidir. Hareket ve egzersiz de ihmal edilmemeli. Böylece hastalık önemli ölçüde kontrol altına alınabilmekte ve yaşam kalitesi yükseltilebilmektedir' dedi.

10-16 Nisan Kalp Sağlığı Haftası

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çetin, kalp rahatsızlıklarını önlemede risk faktörü oluşturabilecek değiştirilebilir önceliklerden vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Kadınlarda polikistik over sendromuna dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzm. Dr. Ümit Çınkır, her yüz kadından 15'inin karşı karşıya kaldığı Polikistik 0ver Sendromunun (PKOS) kadınların doğurganlık çağında sıkça karşılaştığı bir rahatsızlık olduğunu belirterek, uyarılarda bulundu.

Almanya'dan geldi, ANKA'da sağlığına kavuştu

Almanya'dan Gaziantep'e gelen iş adamı, çarpıntı ve nefes darlığı şikayetleri ile başvurduğu Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde yapılan ventriküler taşikardi ablasyon tedavisi ile sağlığına kavuştu.

Toplam 885 haber.