Sağlık

Sağlık Haberleri

Evde süt kaynatmak sağlık risklerini yok etmeyebilir

Liv Hospital Gaziantep Beslenme ve Diyet Kliniği'nden Diyetisyen Sena Çelebi, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla sağlıklı süt tüketimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Çocuklarda mevsimsel alerjik rinite dikkat

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Almacıoğlu, çocuklarda yaygın görülen ve genellikle yaz aylarında ortaya çıkan bazı alerjik semptomların (belirtilerin), mevsimsel alerjik rinit (saman nezlesi) olabileceğini söyledi.

SANKO'da 'Elbet bir gün yaşlanacağız' konulu panel

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından 'Elbet Bir gün Yaşlanacağız' konulu panel düzenlendi.

Prostat tedavisinde ileri teknoloji: THULEP

Özel Hatem Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kazım Bilecen, prostat tedavisinde THULEP yönteminin daha az komplikasyon ve daha kısa sürede hastane kalış süresi gibi nedenlerden altın standart ameliyat tekniği olma yolunda ilerlediğini ifade etti.

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Yaşam Günü

SANKO Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Ali Ersoy, kanser ve koroner kalp hastalıklarından yaşam kayıplarının temelinde büyük oranda tütün tüketiminin etkili olduğunu söyledi.

Riskli bebeklerin nörolojik takibine dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet İbrahim Turan riskli bebekler hakkında bilgi verdi.

1. Sanko Romatoloji sempozyumu düzenlendi

SANKO Üniversitesi tarafından '1. SANKO Romatoloji Sempozyumu' düzenlendi. Sempozyum başkanı, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Kısacık, 'Gaziantep ve çevre illerde düzenlenen en büyük ve katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği başarılı sempozyum gerçekleştirdik' dedi.

Check up yaptırdı, hayatı kurtuldu

Tatil için memleketi Gaziantep'e gelen gurbetçi Oktay Bozkurt, arkadaşının tavsiyesi üzerine özel bir hastanede chek up yaptırdı. Yapılan kontrollerde kalp damarlarında ciddi bir tıkanıklık olduğu belirlenen Bozkurt, acilen operasyona alındı.

Yutulabilir mide balonu ile zayıflayın

Özel Hatem Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Selçuk Arslan yutulabilir mide balonu yöntemi ile ile cerrahi operasyon gerekmeden zayıflanabileceğini ifade etti.

Doç. Dr. Soydinç, Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kadın Sağlığı alanında yaptığı yatırımlarla ve uzman hekimlerden kadrosuyla gücüne güç katmaya devam ediyor.

SANKO Üniversitesi Romatoloji Sempozyumu düzenleyecek

SANKO Üniversitesi tarafından SANKO Romatoloji Sempozyumu düzenlenecek. Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Kısacık'ın başkanlık yapacağı sempozyuma Türkiye'de alanında seçkin 16 romatoloji uzmanı konuşmacı olarak katılacak.

Bahar aylarında alerjik astıma dikkat

Saman nezlesi olarak bilinen alerjik rinitin ve alerjik astımın özellikle bahar aylarında çocuklar başta olmak üzere birçok insanı etkisi altına aldığına dikkat çeken Gaziantep ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakan, alınacak basit önlemlerle alerjilerin etkilerini en aza indirmenin mümkün olduğunu söyledi.

Çocuklarda boy kısalığına dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Doç. Dr. Murat Doğan, büyüme faktörünün bir çocuğu erişkinden ayıran en önemli özelliklerden biri olduğunu belirterek, boy kısalığında erken teşhisin önemine değindi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 'Spinal Günleri' düzenlendi

SANKO Üniversitesi Hastanesi ve Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu tarafından 'Gaziantep Spinal Günleri' konulu bir toplantı düzenlendi. Gaziantep Divan Otel'de alanında uzman birçok konuşmacının katıldığı toplantıda omurga cerrahisi konusunda vaka sunumları yapıldı.

Hemşirelik Haftası Etkinliği

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası etkinlikleri çerçevesinde hastane yöneticileri hemşirelerle kahvaltıda buluştu.

Sanko Üniversitesi Hemşirelik Bölümüne akreditasyon belgesi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümüne, Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) tarafından akreditasyon belgesi verildi.

Üroloji Uzmanı Dr. Tümer, Sanko Üniversitesi Hastanesinde

Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Erbay Tümer, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

AVM'de hipertansiyon standı

Medical Point Gaziantep Hastanesi, bir alışveriş merkezinde 'Dünya Hipertansiyon Günü'ne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak maksadı ile stant oluşturarak ziyaretçilerin tansiyon ölçümlerini gerçekleştirdi.

Obezite kampında 600 kişi fazla kilolarından kurtuldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) obezite kampı, 3 yıllık süre zarfında hizmet verdiği yaklaşık 600 danışanını, fazla kilolarından kurtararak, sağlığına kavuşturdu.

Toplam 873 haber.